![]() |
|
Peugeot Araçlarda Kapı Kapatılırken Yaşanan Sese K |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Viruse ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2014 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2015 Saat 12:46 |
|
Evet Arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır tüm forum sitelerinde konu hakkında çözüm aradım ama maalesef istediğim sonuca bir türlü ulaşamadım.
Bilindiği üzere Peugeot otomobillerde kronikleşen Kapı Problemi (Kapatılırken Çıkan "DORK" Sesi) nihayet benim aracımda son buldu. Her türlü yalıtım ve ses ile ilgili çözümleri deneme rağmen kapı kapanırken hala traktör kapısı gibi ses çıkarmaya devam etti. Gayet ekonomik ve herkesin uygulayabileceği bir yöntemle sizde bu sorunu kısa sürede çözebilirsiniz. Kullanılan malzemeler ve uygulamanın tamamına aşağıda ki videodan ulaşabilirsiniz. Kullanılacak malzeme değişiklik gösterebilir. Denemek isteyen arkadaşlara sorunun kaynağı gösterilmiştir. Uygulama %90 oranında başarılı ve kesin çözüm. Uygulamadan sonra arkadaşlardan sonuçlarını yazmasını rica ediyorum. Bir teşekkürü çok görmezsiniz umarım... Düzenleyen Viruse - 31 Ocak 2015 Saat 12:47 |
||
Yasin Babadağ
2011 Peugeot 3008 1.6 THP OV |
||
![]() |
||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
elinize saglık güzel olmuş yanlız genelde ses kapı sacından ve zerindeki kuşaktan geliyor 307 ininde ben kapı sacına içerden 50*50 ebatında boyacılarda satılan orj yapışkanlı zıftlı kagıttan yapmiştım taş gibi oldu tok bır ses ile örtülüyor bunu yapmanızıda tavsıye ederim
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
Viruse ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2014 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
|
Doğrudur ben o dediğini Bauhauseden aldım kapladım ve üzerine bitüself denilen süngerle geçtim. Biraz kapı ağırlaştı ve araç kesti ama hala o ses gelmeye devam ediyordu. En sonunda bu şekilde sesten kurtuldum.
|
||
Yasin Babadağ
||
![]() |
||
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
|
ben anlamadım , ne değişti ki? yani daha doğrusu yanlış olan neydi? ama teşekkürler paylaşım için.
|
||
![]() |
||
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
|
kapıyı örttüğündeki ses adamı rahatsız ediyordu sanki traktör kapısı gibi yada sacları birbirine vurdugunda cıkan ses gibi bi ses var pejo da ben normal sanıyordum ama bu videodan sonra sesin değiştigini anladım ve o bandı yapmadan önceki saniyelere geri aldım sonra bantlı saniyelere geri alınca sesin degiştigini cok iyi şekilde anladım
|
||
![]() |
||
![]() |
||
BLACK LION ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Viruse Ben de o mekanik temas sesine gıcık oluyordum. ÇAATT!!
![]() ![]() ![]() Düzenleyen SpEEdy - 31 Ocak 2015 Saat 20:31 |
||
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
||
![]() |
||
senalcay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
|
Kilitten gelen sesi WD 40 ,Würth HHS 2000 gibi sprayle yağlayarak azaltabilirsiniz.Tok ses elde etmek içinse kapının iç kısmına izole tabakası yapıştırılır.
|
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
Müziğin sesinden pek birşey anlaşılmıyor. Bunu geçen yıl bende yapmıştım ama malesef geçici çözüm, bir kaç günde kilit o bandı yiyip eski haline dönüyor.
|
||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
||
![]() |
||
sanctuary35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sanctuary35
|
kapı sesini anlatmak için video çekilio ama arka fonda tuhaf bir müzik hiç anlam veremedim seste duyamadım
|
||
Aslan besleyen yemini düşünmez.
|
||
![]() |
||
riderzist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2015 Konum: Tekirdağ, Türki Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
|
Bi öneride ben sunayım size bilenler vardır!
kapı ftillerinin içine şu bildiğimiz serumlardan geçiriyorlar. büyük değişim görenler var. yol sesini rüzgar sesini azalttığı kesin diyebilirim.. geçirmek için bi aparat var ona takıp ufacık bi delikten geçirebiliyorsunuz. 1 2 saatlik bi iş..
|
||
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
|
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
|
||
206 1.6 Quicksilver
||
![]() |
||
hataylı ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2014 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
|
Daha onceki aracimin kapi fitillerine kalin kablo aynen serum gibi gecirtmistim. Gercekten kapaninca ses farkediyor tok bir ses veriyor.
|
||
![]() |
||
|
|
||
206 1.6 Quicksilver
||
![]() |
||
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
|
Evde arkası yapışkanlı cırt cırt bantlardan vardı tüylü tarafından kesip yapıştırdım baya fark etti, teşekkürler. |
||
206 1.4 + LPG
|
||
![]() |
||
|
Ne demek dostum. Denemeden yorum yapanlara inat. Gül'e Gül'e kullan :) |
||
Yasin Babadağ
||
![]() |
||
Eric Cartman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2014 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eric Cartman
|
Aldığım her araçta denedim kesinlikle %100 etkisini gördüğüm bir yöntem. Mutlaka deneyin bunu, tavsiye ederim. Alacağınız serum borusu şu ![]() 5 6 paket bunlardan alıp, fitilin bir kenarından küçük bir delik açarak içine sokun. Fitil daha şişkin duracağı için hem kapı daha tok kapanacak, hemde hissedilir bir yol sesi azalması olacak
![]() |
||
Screw you Guys I'm Going Home
|
||
![]() |
||
|
Peki fitillerin içerisinden kıvrılmadan dolaştırmak mümkün oluyormu?
|
||
Yasin Babadağ
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |