![]() |
|
lastik hava basıncı ??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
doğan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2015 Konum: hakkari Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2015 Saat 01:53 |
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim bu lastik konusu kadar karışık başka birşey yok 307nin fabrika verilerinde 2.2 bar falan yazıyor kapi kenarında ama bakıyorum lastikçide o değerlerde lastik aşırı inik duruyorlar 3.0 olmasi gerekiyor normalde lastikçi ama ben 3.3 diye çok yerde okudum.
bide arka lastikler 3.0 da tam gorunurken önde 3.2 bile hala az inik görünüyor bubkonu hakkinda bilgisi olan varsa lutfen acil yardimmm ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bnm de kafam cok agrıyordu lastik sürekli iniyor havada bakıyorum önde 32 psi arkada 32 ama ön inik göZüküyor bunun sebebi ön daha agır motor var lastik illaki inik gözükecek arka bos , şimdi kış lastiğime nitrojen bastım şuan inmiyor tabi azda olsa önler inik gözüküyor fakat psi değerleri aynı yani lastiklerin orjinal basıncını bas 32-33 psi neyse sonra daha lastiklere bakma :) , bide sürekli iniyor dersen nitrojen bas lastik hem ısınmaz hemde havadan hafifdir nitrojen o zaman fazla inik gözükmez lastiğin , ayrıca 2.3 bar 33 psi denk geliyor 3.3 bar 40 psi leri geçiyor sonra lastik güm :) , 175-65-14 bnm lastik
|
|
![]() |
|
![]() |
|
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hepsını 30 yapın yumusak olur vuruntu yapmaz arkada yuk olmadıgı ıçın şişik gibi gözükür önlerde motor oldugu için inik gözükür kafayı yemeye gerek yok yani ideali budur
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
Eric Cartman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2014 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eric Cartman
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sanırım siz ölçü birimlerini karıştırmışsınız.
1 bar = 14,5 psi
Önlere 32 psi, arkalara 30 psi hava basmanız yeterlidir. |
|
Screw you Guys I'm Going Home
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Aracın üzeride orijinal ölçülerde lastikler varsa aracın kapısında yazan firmanın önerdiği değerlerde kullanılması gerekir. Ön lastiklerin inik görünmesinin sebebi motorun önde olması ve bu yüzden ön tarafın daha ağır olmasıdır.
Lastiğe fabrika değerlerinden fazla hava vurmanız hem yol tutuşunu zayıflatır hem de lastiğin bölgesel ve daha çabuk eskimesie sebep olur. En doğru bilgi üretici firmanın verdiği bilgidir. |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
Adem Kurtuldu ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2013 Konum: İZMİR /BORNOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1337 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
Bende 30 uygun diye biliyorum
|
|
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
|
![]() |
|
BLACK LION ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
Ben zamanında hepsini denedim. 4 lastiğe de 30 basın. Bunun üstü zıplatıyor kafadan kaymalar filan oluyor. Altı da çekişi düşürüyor. Neredeyse 20 senedir tüm arabalarımda bu değerde kullanmışımdır tavsiye ederim. 307'de tabi ki standart ölçülerde lastik kullanıyorsanız.
|
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |