![]() |
|
Gösterge panelinden zırıltı geliyor! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
KuzuX ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 Saat 22:10 |
|
Son 1 aydır gösterge panelinden bir zırıltı gelmeye başladı ilk başlarda az geliyordu ama git gide çoğalmaya başladı ve şuan rahatsız edici boyuta ulaştı.
Sadece 3,000 devirde ses yapıyor zırıltı şeklinde sanki ufak bir parça plastik kırılmış'da sert bir plastiğe çarpıyor gibi zırıl zırıl bir ses gelmekte. 2,500 ve 3,5000 devirde ses kesiliyor ama 3,000 binde rahatsız edici bir ses var. Birde 3,000 devir hep kullandığım bir devir çünkü 110 yada 100 ile giderken devir saati 3,000 de oluyor. Genel de de o hızı tercih ederim dolayısıyla sıkıntı oluyor. Gösterge paneli ile saatin olduğu ekran arasından geliyor ama tam olarak devir saatinden mi yoksa saatin olduğu ekranın bölgesinden mi geliyor bilemedik. Elektrikçi baktı o bile tam olarak nereden geldiğini çözemedi çünkü yankımı yapıyor ne yapıyorsa kulak ile takip etmek çok güç.ü Böyle bir sorunla karşılaşmış olan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Bu arada yarın gösterge panelini ve saatin olduğu ekran kısmını açıp VD40 Uygulayacağım tek aklıma gelen bu ama bakalım. Edit: Devir göstergesi ve Km göstergesi sorunsuz çalışıyor titreme oynamaya yok her şey normal bilginize.
Düzenleyen KuzuX - 30 Ocak 2015 Saat 22:13 |
||
![]() |
||
Eric Cartman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2014 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eric Cartman
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Megane 2 kullanırken arabanın zırlayan her tarafında kullanmak için muhteşem bir ürün keşfetmiştik.
Silgi. Evet bildiğimiz silgi. Büyük boylardan alıp, ince ince keserek zırlayan her parçanın arasına sıkıştır. %100 kesin çözüm ![]() Hatta bunun adını da Zırıltı sensörü olarak değiştirmiştik ![]() ![]() |
||
Screw you Guys I'm Going Home
|
||
![]() |
||
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yalnız pejolarda şöyle bir sıkıntı var , ses geliyor bariz ama nereden geliyor bunu bulmak immmkansız.
![]() |
||
![]() |
||
KuzuX ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
|
Arkadaşlar bugün açtım gösterge panelini komple söküp yerinden çıkarttım ettiğim kontrollerde zırıltının gösterge panelinden gelmediğini tespit ettim. Bunun ardından gösterge panelini geriye taktım saatin olduğu bölümü açtım ve saatin altındaki kalorifer ızgaralarını söktüm o hava çıkan yerleri falan pislikten geçilmiyordu içerisinde bozuk paradan tutun kartvizite kadar bir dünya şey çıktı. Elimin ve elektrikli süpürgenin erişebildiği noktalara kadar temizledim bir heyecanla ses kesilmiştir umudu ile aracı çalıştırdım fakat ses kesilmemişti. Ya ulaşamadığım noktalarda yada başka bir yerde para veya kırılmış bir parça kaldığını düşünmekteyim. Yarın camın hemen bittiği noktada sileceklerin altındaki plastik kısımı sökeceğim çünkü ses oralara yakın yerlerden geliyor ve iyice sinir etti.. Nereden geldiğini anlasam hemen yöneleceğim fakat ses öyle bir ses yukarıdaki arkadaşında dediği gibi nereden geldiğini anlayamıyoruz.Yarınki deneyimimi sizler ile paylaşacağım iyi forumlar.
|
||
![]() |
||
BLACK LION ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
O ses tıkırtı olarak bende de mevcut. Kasisli yollarda en ufak bir sallantıda tıkır tıkır diye bir ses geliyor ve çok sinir bozucu. Yani çok aşırı değil ama benim duymam yetiyor zaten. Neredeyse bir senedir yerini tam olarak bulamadığım tek sestir kendileri. Soğukken daha çok belirginleşiyor mu sizde de? Kalorifer ısınınca azalıyor bende bu yüzden sesin kaynağının hava ızgaralarının içinden geldiğini tahmin ediyorum. Ama orda da kapak var ondan sonrasına ulaşamadım. Bir ara sırf bu ses yüzünden göğüsü bile sökmeyi düşündüm ama o çok riskli ve zor bir şeydir tavsiye etmem. Gelişmeleri buraya yazarsanız sevinirim. Ben de üzerinde halen çalışıyorum çünkü.
Düzenleyen SpEEdy - 01 Şubat 2015 Saat 00:51 |
||
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
||
![]() |
||
ondercan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
|
mrb.
öncelikle silecegin oradan geldigine emin olup sökmeden önce.birkaç yere bakmanı tavsiye edecegim.ilk önce kontak anhtarına bak,anahtarı sokup oynat,206 ların problemi var vidası gevşiyor.eger yolda ses geliyorsa ön döşün camla birleştigi yerden gösterge nin arkasını elinle bastır ses gidiyormu.bide direksiyon altında ki kapagı sök,sigorta tablasının alt tarafı döşle temas ediyorsa yine aynı sesi yapar.biraz kauçuk koyup araya öyle bir dene derim. daha önce yaptıgım için söylüyorum.kolay gelsin.
|
||
![]() |
||
|
Yorumlarınız için teşekkürler.
Arkadaşlar camın olduğu bölümü hava koşullarından ötürü sökme imkanım olmadı şuan o konu askıda ve zırıltı devam etmekte. @ SpEEdy Dostum benimki takırtı değil zırıl zırıl bir ses. Ve bozuk yolda değil her türlü yol koşullarında yapıyor bil hassa 3000 devirdeyken başlıyor 3500 e kadar ses devam ediyor. 2500 devirde de ses yok. @ondercan Anahtarın olduğu bölümden değilde saat göstergesinin bulunduğu noktadan geldiğini düşünmekteyim. Anahtarın olduğu bölgede olsa kesin anlardım. Muhtemelen içerisine bir şey kaçtı çünkü sesin kaynağını bulmak için konsolu söktüğümde bir sürü bozuk para kırılmış plastik kart vizit vb bir sürü cisim çıktı. Temizledim ama temizleyemediğim noktalarda kesin bir şeyler kaldığını düşünüyorum.
|
||
![]() |
||
rzy.dnz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2015 Konum: diyarbakir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 248 |
|
Bendede oyle bi ses geliyodu onemsemedim ama direksiyon kutusundanmis bi direksiyon hidroligine bak azalma varmi varsa direksiyon kutusunu tamir ettirmen gerekecek
|
||
![]() |
||
|
Azalma yok sıvıları tam aracın. Gösterge panelinden şüphe ediyorum devir saatinde var sanırım problem. İçini açabilsem yapacağım ama açamadım fazlada kurcalamak istemedim doğrusu.
|
||
![]() |
||
ayna ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2013 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
|
Bendede 206+ var bende soğuk havalarda yani - 10vb gibi derecelerde bir cızırtı oluyor ama çok nadir. Gösterge ya da klima sandım değilmiş. Fark yüksekliğini ayarladigimiz düğme varya benimki ondanmis elimle tuttum cızırtı durdu :) oraya bir bakın derim.
|
||
![]() |
||
|
Deneyeceğim teşekkürler.
|
||
![]() |
||
scene34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2017 Konum: Kucukcekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
|
Peugeot 308 aracımda da aynı zırıltı geliyor. 2500 ila 3000 devir aralığında yapıyor. Siz çözdunuz mu sorunu ?
|
||
![]() |
||
Selox ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2015 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 170 |
|
Araç dizel mi ?
|
||
206 1.4 X-LINE HDI 2003
|
||
![]() |
||
boruc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
|
Aynı problem bende de var aracı aldıgımdan berı cok kafa takmıyorum ama cozumu varsa yapalım
![]() 2000 devır cıvarı gelıyo bende. Arac 206 RG 1.6 benzın |
||
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
|
Arkadaşlar en çok gelen ses tepe lambasindan geliyor. Öyle lanet birşey ki yeri kestirilemiyor.
Aklıma gelen diğer yerler Kontak çevresi Kapı içindeki kilitleme pimi. Gösterge üzerindeki km sıfırlama çubuğu. Ön göğüs te hava kanallarinin içi. Düzenleyen talip206 - 26 Nisan 2017 Saat 12:41 |
||
![]() |
||
boruc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
|
Tepe lambasından hic gelmıyo bende yada dıkkat etmedım
Ama gosterge panelı yada sıgorta kutusunun oldugu yerden devır 2000 cıvarında bı zırıltı gelıyo devır yukselınce yada dusunce ses kesılıyor. Garip bır durum ![]() |
||
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
|
Valla tepe lambasindan olduğunu bende hiç düşünmüyordum. Hatta iki kişi oturup dinledik. Sagda oturan ses sol kapı civarından geliyor dedi solda oturan sag kapı civarından dedi. Öyle pis bir ses ki çok yanıltıyor. Ses gelince lambaya dokundum ses gitti öyle çözdüm. |
||
![]() |
||
|
Bi şansımı denıyım ozaman bende :) |
||
|
||
![]() |
||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
|
Bu tepe lambası yüzünden ben de 1 ay boyunca o tıkırtıyı duymak zorunda kalmıştım. Bir de kornamın radyatör borusuna hafif değmesiyle öyle bir zırıltı geliyordu ki, 1 sene sonra tesadüfen bulmuştum sorunu. Tamirci efendinin de yok kasnak zok takoz sallamaları yok muydu..
|
||
![]() |
||
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
|
benimde sol önden diye tahmin ettiğim bir ses var böyle boşta bir plastik sert demir vurur gibi. ses önden geliyor yalnız ön tekerler çukurdan veya setten geçince değil arka tekerler girince ses önden geliyor.3 bilinmeyenli problem halt etmiş yanında :)sol ön direği söktüm bakılabilecek heryere baktım sigorta tablasına kadar ama nafile
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |