![]() |
|
PEU-206 OTOMATİK ''S'' MODU NEDİR |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2015 Saat 13:36 |
|
Merhaba arkadaşalar,
Benim araç Otomatik peugeot 206....Otomatik viteslerde kar modu ve S modu var. Hadi kar modunu anlıyoruz da Bu ''S'' modu nedir. Yani sport diye var seri diyen var.. Ama şu gerçek S modunda araç çok bağırıyor vites sanki geç geçiyor. Bu ne işe yarar kulanalım mı kullanmayalım mı?? yada nerede kullanalım.. ![]() Düzenleyen 10URAKAR - 27 Ocak 2015 Saat 13:37 |
||
![]() |
||
206quik09 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2014 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206quik09
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
tam dediginiz gibi işte sert ve seri kullanım için s modu var onlarda normal de 3000 de atıyorsa diyelim s modunda 5000 6000 de vites atar yüksek devirli kullanmak için
|
||
![]() |
||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
geç geçiyosa sport kullanımdır
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
mertcan0000 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mertcan0000
|
Aracın devrinin düşük olduğu anlarda sollama yada hızlanmaya ihtiyaç duyduğunuz zaman s düğmesine basın aracı bir alt vitese alıp hızlandırır. Gayet yararlı alışınca aslında :)
|
||
![]() |
||
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
|
benim bildiğim s "snow" modudur. yani karlı havalarda araba patinaja düşmesin diye çok çabuk vites büyüten mod diye biliyordum ama belki 206daki sport modudur .
|
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
Devirli sert kullanım içindir S spor modu.
|
||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
||
![]() |
||
hasanxs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
|
tuşa basmadanda gaza sonuna kadar bastığınızda aynısını yapıyor
|
||
![]() |
||
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
|
gaza sert basınca aynı işi yapıyor ancak sakin kullanmaya başlayınca belli bi süre sonra normale dönüyor.
|
||
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
||
![]() |
||
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
İlk defa spor modunu kullandım..biraz korktum..devir nerdeyse 5000 i geçti..bi sakıncası olur mu..az daha bassaydim devir dusemiydi yoksa aracı yakar miydim
|
||
![]() |
||
blntctn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 451 |
|
sanırsam birşey olmuyor spor modu yüksek devirde kullanım içindir ama düşünceme göre fazla anlamam ama uzun süre yüksek devir iyi olmaz, ayrıca benim araçta war sizinkilerde de wardır genel olarak 6500 olması lazım o devirden sonra kendi kesiyor zaten otomatik olarak ama yinede işin ehli arkadaşlar vardır cewap werecek.
|
||
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI |
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
|
Peugeot şanzumanı hassastır mümkün olduğunca kullanma derim. Hem fazla yakıt tüketirsin hemde riske girmeye değmez bence. Kar modu güzel, işe de yariyor bence. Ama spor modu bizim şanzımanlar için risk
|
||
![]() |
||
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
|
S Modunu, sollama yapacağım zaman yada ani hıza ihtiyaç duyduğum zaman kullanırdım. Bence de şanzımanı çok fazla zorlamanın gereği yok. Hassas zaten.
|
||
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
||
![]() |
||
tetik-soner ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2013 Konum: Üsküdar- İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1656 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tetik-soner
|
s modunu bir kere kullandım su hortumu patladı :)...belkide patlamaya meilliydi..
|
||
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001 Honda Accord 2.0 ex 1994 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |