![]() |
|
MAKYAJLI KASA YAPIMI |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2015 Saat 19:42 |
merhaba arkadaslar aracım 206 xt makyaksız , makyaj kavramını aslında bilmiyorum biri açıklarsa sevinirim
tek bildiğim arka bagaj logosu çıtanın üstünde degils o arac makyajlı gelelim konumuza su asagıdaki parçaları alıp da aracımın arkasını güzel görünüme kavusturmak istiyorum nedersiniz ? arkasındeki çıta logolu çıta onun yerıne linkdeki peugeot yazılı çıtayı alıp sonrada makyjlı kasalardaki aslan logosunu da yapıştırmak , yapmak istediğim makyaj kasa olur mu sizce çıta https://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-206-KROM-BAGAJ-KAPAK-PLAKA-CITASI,PR-2808.html logo http://www.***.com/PEUGEOT-206-ASLAN-LOGO-KROM-BAGAJ-KAPAGINDA,PR-5106.html
|
|
![]() |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şimdi hocam araç kaç model sizin ? 99-2003 çıkışlı 206 larda ince ayarların bazıları yoktur konunuzdan yola çıkmak gerekırse logo küçük ve çıta üzerindedir.2003 sonrası modeller biraz daha farklı çıktı logo bagaj kapağına alındı ve büyüdü,çıtada gövde rengine boyalı düz bir çıta olarak yenilendi.Şimdi ben yapmak istediğinizi anladım öncelikle attığınız çıta krom çıta o olmaz istediğiniz iş için yakıştıramıyorum ben o tarz ürünleri.Astarlı plastik düz çıta almanız lazım ardından aldığınız çıtayı gövde rengine boyatıp sızdekını söktürüp taktırmanız lazım kı uyuyor direk uyumsuzluk sorunu olmuyor.Sonrasında krom aslan logosunu kapak üzerine yapıştırırsınız olur biter ama kesınlıkle bunları yapmakla istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz ardından arka tamponu ve stoplarıda değiştirmelisiniz ki olsun.Bunlarıda yapmak bi 500-600 TL kadar tutar demek ıstedığım iş sadece çıta ve logo ile bitmez.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
aracım 2002 imzamdada belirttiğim gibi , nisan çıkışlı aracım , benim istediğimi anlamıssınız teşekkür ederimm bilgileriniz için,
çıta ve logoyu yapsam güzel durmaz mı illa stopla tampon mu değişecek tampondan sözü acılmıskende sorayım " 2010 daki kazada işlem gören tampon ve tampon bandında çatlaklar mevcut boya çatlagı o komple mi boya gerektirir" çıta ve logo değişimi yapayım güzel durursa sıkıntı yok ilerde değişirim tamponu , stopları da led stop yapacagım onu düşünüyorum
|
|
![]() |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Usta ben ıstersen örnek bulabilirsem fotoğraflarımda vardı atayım buraya sende bak parçalar farklı olduğu için çıta ile logo yu değiştirince sadece uyduruk bir görüntü oluyor ama hepsini yapabilirsen gayet güzel olur hem de değişiklik olur.Makyajlı kasa diye tabir ettiğimiz modellerin stopları farklı-tampon köşeli - çıta ve logo farklı o yuzden bunlar tamam olması lazım kı guzel olsun yoksa pek hoş olmuyor ama yınede ileriye dönük düşünürüm onlarıda dersen yap dene ben zamanında araştırdım kıme sorduysam çıta uymuyor dedi gozumle gordum tak diye uyuyor düz çıta sorun olmuyor.
Stop ve tampondaki farklar. ![]() ![]() Düzenleyen samet206 - 18 Ocak 2015 Saat 20:21 |
|
|
![]() |
|
anladım çok saol yararlı oldun teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() |
|
2 şeydaha sorabilirmiyim sana ;
tampon ve yan çıtalar siyah onları arac rengıne boyatsak nasıl durur sence b,rde marşpiyeldi tampon ekleriydi güzel dururmu asagıdaki benim arabanın linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=37632&title=206-modifiye
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Benim kendi aracımda 5 kapı boyatmadan geziyorum siyah plastik benimkilerde sadece kapı kollarını gövde rengine boyadım o kadar.Ön arka ve yan kuşaklar gövde rengine boyanınca güzel oluyor ama işini bilen bir boyacı yapması lazım hem dökülmemesi için ilerde hemde bazı ustalar iyi yapamıyor sanki aracı komple boya kovasına sokmuşsun gibi duruyor orjinalliği kaçıyor bana kalırsa gümüş gri araçlarda siyah tonları iyi durduğu için sadece kapı kollarını araç rengine boyat geri kalanı piano black (parlak siyah) renge boyattır ben yaza doğru kendi aracımda böyle birşey düşünüyorum.Dediğim gibi bu tamamen sizin zevkinize kalmış ama boyatırsanızda tavsiyem kesınlıkle zımpara plastık astarı ardından iki kat boya belli zaman aralıkları ıle atılmış sonrada vernik yıkamalarda boya atması olmaması için.Yan marşpiyel olarakta RC modellerde kullanılan düz marşpiyellerden tavsiye ederim.
Düzenleyen samet206 - 18 Ocak 2015 Saat 23:12 |
|
|
![]() |
|
teşekkür ederim , peki yay tercih edermisin araba önden basık göüküyor ama yandan çamurluk arası cok acık
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Yay olarak yol durumunuzu bılmıyorum ama yollar bozuk ise bayır fazla ise ve ince yanak lastik kullanmıcaksanız eğer 3.5 CM yay ve 1 diş torsiyon 1 diş torsiyon yaklaşık 3.5 - 4 Cm e denk geliyor.Bu şekilde kullanırsanız araç azda olsa kendini eskiye göre toplar.Ama amaç toplamaktan çok aracı basmak ise kesinlikle 5 CM yay ve 1 Diş torsiyon derim çünkü basma niyetiyle yay takıyorsanız 3.5 cm yay çok memnun etmez.Marka olarak Eibach tavsiye ederim.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |