|
Galiba aracım dondu. Şuan çalışmıyor. (ÇÖZÜLDÜ) |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |
Eric Cartman
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2014 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Eric Cartman
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2015 Saat 16:21 |
2 aydır hiçbir problemi olmayan aracımı dün gece evin önüne park ettim. Sabah göstergeler -4'ü gösterirken marş bastığımda gürültülü bir şekilde araba cırlayarak çalışmadı. Motor suyu kapağı sürekli su kaçırıyordu. Gece kapaktan damla dama su sızıp tenis topu büyüklüğünde buz kütlesi oluşmuştu. Araçta antifiriz yok ve sanırım su kabının içinde buzlanma var.
Video her şeyi anlatıyor. http://www.youtube.com/watch?v=UGipsfatDKY
Ne oldu bu arabaya, nasıl kurtarcaz bu arabayı
*2006 Peugeot 207 1.4 HDI Düzenleyen Eric Cartman - 14 Ocak 2015 Saat 20:03 |
|
Screw you Guys I'm Going Home
|
|
muro_60
2. Vites Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
gecmiş olsun motor yerseniz aklınız basınıza gelir antıfırız olmaz mı arabada hemde dizel dünyanın masrafı cıkar dikkat edin su kapaklarını cıp sıcak bır yere cekin marsa basmayın
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
pusutr
3. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İçindeki su eriyene kadar marşa basmayın !
Resmen içim gitti yazık yaa.. |
|
albayman
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
marş motor dişlisi volanı tutmayıp da sıyırıyor mu? bu ses nasıl nerden gelir?
izmir aydın farketmez, hava sıcaklığı sıfırın altına düşmese bile antifriz yaz kış şart... |
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
Eric Cartman
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2014 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Eric Cartman
|
İşin aslı, antifriz vardı ama motorda tespit edemediğimiz su kaçağı yüzünden defalarca su takviyesi yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden antifriz oranı yok denecek kadar düştü.
Ama bu sayede su kaçağının radyatör kapağından olduğunu öğrenmiş oldum. Kapak su kaçırınca buzda içeri doğru ilerlemiş. Şu donma işini bir çözeyim hemen yeni kapak takacağım. Şuan aracı radyatör kapağı açık vaziyette, önceki bulunduğu otoparka nispeten 1 2 derece daha sıcak olacağını düşündüğümüz dar bir ara sokağa bıraktım. Gece buz genleşme yaparsa kapaktan dışarı atar inşallah
|
|
|
|
BG307
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 294 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Akü de bitik gibi hocam.
|
|
Mesut48
3. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benim arabayı kayınçoya verdim sabaha marşa basmış yürümüş,
Şuanda tamircide devirdaim patlamış.Daha nesi var bilmiyorum. Bu soğuklar bizi mahvetti :)
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Geçmiş olsun
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Geçmiş olsun sıkıntı gerçekten ben antifirizimi ölçtürdüm -20 dediler aracı kullanmıyorum kar yağdığından bu yana dün gece temizleyip marşa bastım ama ezbere su kabını kontol etmedı ölçümlerede güven olmıcak valla içimi şüphe sardı bu sene yurt genelinde sert bir kış yaşanıyor belli.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
suppor
2. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende bu gece buz kutlesi aracimin ilk once kapisini actim sonra on cami yemizledim buz olmus bildigin su falan doktum sonra acildi
icine gectim bir iki kere ac kara yaptim anahtari sonra bastim marsa 2 kere civcivpofpof yapti calisti :) O pofurtu herhalde soguktan :) Sonra hemen benzincide tazikli suyla uzerindeki buzlari erittim uzerindeki su hemen buz oluyo okadar soguk hava biraz tur attim Drift yaptim bos alanda sonra cektim evin onune he bu arada mars basmadan once bu videoyu izledigim icin once suyuna baktim donma falan yok mahsallah pejoma |
|
Barbar_35
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Barbar_35
|
Benimde motor dondu. İliklerine kadar buzz. Mars zorlayinca triger siyirms,subaplarla kurtaracaz gibi, blokta catlak gorunmuyor. Yazik olmus araciniza ins en dusuk masrafla cikar.
|
|
Loading...
|
|
yawruaslan
2. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
|
yahu bende bilmiyorum acaba antfiriz varmı diye geçen istanbul çok soguk oldugunda aracın yerini değiştireyim demiştim arabayı hiç kullanmıyorum yatıyor yani arada haftasonu kafam eserse kullanıyorum neyse marşa basmadan radyator su kapagını actım baktım su donmamıs gayet güzeldi biraz kokladım suyu antifriz var gibi kokuyordu ama ben gene güvenip marşa basmadım ne olur ne olmaz diye şimdi aracım kaç gündür calısmıyor hiç marşta basmadım acaba herhangi bir sorun yaşarmıyım havalar biraz ısınınca aracı çalıştırsam yani atıyorum su donsa ve çözülse bi problem olurmu gibi
|
|
i my quick !
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Su donsa ve çözülse hiç bir problem olmaz aksi bir durum yaşanmadıysa
aküde donmuş olabilir aracın çalışmaması illa motor problemi olduğu
anlamına gelmez.Zararlı olan tek şey aracın radyatör suyunda donma
varken marşa basılması.Camların çalıştırılması donma varken sileceklerin
çalıştırılması bunlar hep zarar vericek şeyler araçlara.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
Barbar_35
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Barbar_35
|
Su buz hale gecerken genlesir ve motor tipasini patlatr, bu parca onun icindir zaten, patlatamazsa da blok catlar, bisey olmaz diye bisey yok.sanayide bi suru arabanin blok catlamis.
|
|
Loading...
|
|
Eric Cartman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Eric Cartman
|
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Diliyorum bu işten en az hasarla kurtuluruz.
09/01/2015 Arkadaşlar dün gece buz genleşirse çıkabilecek yeri olsun diye radyatör kapağını açık bırakmıştım. Bu gün baktığımda tamda düşündüğüm gibi olmuş. Buz kapak kısmından dışarı doğru çıkmış. Umarım motorun içine bir sıkıntı vermemiştir. Aracı sokacağım kapalı bir yer bulamadığım için bugün yine bu şekilde kalacak. Yarın İzmir'de hava 10 dereceye kadar ısınacak görünüyor. Yarın öğlen saatlerinde hava sıcakken fönle, sobayla biraz daha ısıtıp çalıştırmayı deneyeceğim. |
|
|
|
PARADOSK3327
2. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2015 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı PARADOSK3327
|
el alma garaj al oldu valla zaman
|
|
yawruaslan
2. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
|
Arkadsslar hava bugun biraz duzelince eve geldim hemen aslanima kostum yine radyator kapagini acip baktim su donmusmu diye ama herhangi bi donma gormedim 3-4 defa kontak ac kapa yaptim 10-15 gundur hic marsa basmadigim aslanima besmele cekerek marsa bastim tek marsta sikintisiz calisti herhangi bir sorunda yoktu cogu 106 nin yaptigi o devir sarsintisi devir oynamasi bile yoktu :) masaAllah nazar degmesin :) o calisirken bende bi guzel uzerini sagini solunu temizledim :) neyse 15 dk rolantide calistiktan sonra hic gaz vermedim 15 dk boyunca daha sonra aracla 2-3 tur attim daha sonra araci parkettim bi 10 dakika daha rolantide calistirdim daha sonra farkettim egsozdan baya duman cikiyordu yani baya derken cok abarti degilde daha once gormedim bukadar duman ciktigini dumanin rengi normal beyaz sonra araci stop ettim yagina suyuna baktim hersey mukemmel acaba soguktanmi fazla duman atiyordu :)
|
|
i my quick !
|
|
suppor
2. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bugun bende farkettim ilk defa mavi duman gordum egzozdan ilk calistirmada hareket etmeden gaz verdim yanimdan geçen dumani gorunce bendenmi geliyo diye birazdaha bastim mavimdi duman atiyodu yag yakiyomus gibi ama 2 3 gaz vermeden sonra kesti o dumani neden acaba soguk oldugu icinmi acaba :/
|
|
outlaw
3. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
akşam üste bende tüm cesaretimi toplayıp garaja indim ve hemen radyatöre yerlere baktım su vs varmı diye sonra besmele çekerek marşa bastım ve aslanım ilk marşta aldı hemen ama hayatımda hiç bu kadar korkmamıştım antifirizim var biliyorum ama yinede korkuyor insan ...
egzozdan beyaz dumanın çıkması çok normal çünkü hava çok soğuk olduğu için...
Düzenleyen outlaw - 09 Ocak 2015 Saat 22:35 |
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
sezar206
3. Vites 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Naptınız siz agalar aman ha izmir de olsa antifiriz koymadan gezmeyin. Antifriz kışın donmayı yazın da kaynamayı engeller. Antifriz kaynama 115 derece civarı yazıyo. 20 lira bi şey. İki litre koyun sonrasına yıne su koyun. su kırec yapar kalorıfer petegını patlatırsıznı borular kırec tutar aracı mahveder su antifriz her sekilde korur kireç olmaz.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |