![]() |
|
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM AMORTİSÖR HAKKINDA... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
iLLeGaL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2008 Konum: YenibosnA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 552 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 10:14 |
arkadaşlar benim sıkıntım var bu amortisör konusunda, benim aracım XR ve özellikle arnavut kaldırımlı sokaklardan yada ufak bir çukur tümsek tarzı bir engelden geçerken acayip derecede sarsılıyor ve ses çıkarıyor yerdeki her taşı hissediyorum desem yeridir yaylarımmı çok sert yoksa çaresi yok mu bilmiyorum ama fikrinizi paylaşırsanız sevinirim...
|
|
Bugünü unut, dün geçti, acaba yarın var mı?
Gençliğine güvenme, ölen hep ihtiyar mı? Ya İslam'da erirsin, ya inkar'da çürürsün. Yol Mezar'da bitmiyor, GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
amortisörleri kontrol ettinmi ? yoksa ses düzenli olarak hepsindenmi gellyor ?
|
|
![]() |
|
iLLeGaL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2008 Konum: YenibosnA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 552 |
aracın şasesi komple oynuyor takır tukur ama düz yolda tık ses yok aracımın maaşallahı var ama kaldırım taşlı yolda kendini kaybediyor...
|
|
Gençliğine güvenme, ölen hep ihtiyar mı? Ya İslam'da erirsin, ya inkar'da çürürsün. Yol Mezar'da bitmiyor, GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN |
|
![]() |
|
sam106 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2008 Konum: Ümraniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
amartısort lerın serlstrıldımı sertlestrılmdyse sarsılır?
|
|
![]() |
|
iyisi mi bir baktırayım amortisöre en iyisi gerekirse değiştirteceğiz artık...
|
|
|
![]() |
|
Süspansiyon sistemi Amortisor , Helezon Yay , salıncak ve tasıyıcıdan olusur
Bunlar dan bir veya bir kacında herhangi bir modifiye yada tadilat varmı eğer standart ise aracın kac bin km de (omrunu doldurmus olabilirler) |
|
![]() |
|
en üst baklayı kırmış olabilir.Genelde arka helezonlarda rastlanıyor.
|
|
![]() |
|
Arac 106 mertcim arkada helezon yok torsiyon barı var :)
|
|
![]() |
|
ayyy =) o zaman önde olmuş olabilir Deran abi ne kızıosn 106 kullanmıorm kiyyyy
|
|
![]() |
|
EMRE ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Haziran - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2008 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 418 |
bendede aynı sorun var 206 arac 5 cm inik ama cok berbat şekilde
hisstetiyom dümzekleri falan daha öncelerinde yoktu sorun bu aralar cok
sarsmaya başladı inşallah büyük sorun yoktur bende bi sanayiye gitcem
cmtesi günü.
|
|
![]() |
|
aoc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2008 Konum: 06 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
1- Arabamızın Peugeot olduğuna dair bize bilgi veren sesler ,
2- Sorunlu sesler..
Ben ise farklı bi iddia da bulunayım, direksiyon kutusu ;) |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
bence bi lastiklerin havasını indirmeyi dene
sağdan soldan gelen ses varsada fazla aldırış etmicen.
|
|
![]() |
|
araçta her hangi bir mod yok ön takım olarak yay v.s. aracım 98 model 112000 de bir tanıdığım bana amortisör bilyeleri dağılmış olabilir dedi ama bilmiyorum ustaya göstermeliyim...
|
|
|
![]() |
|
Evet kardeşim sana katılıyorum unuttuğumuz bir sorun, direksiyon kutusundan olması büyük bir ihtimal. |
|
![]() |
|
m.peker ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 649 |
aslında peugeotlardaki müzmin sorunlara benziyor.bende 307 var bnimde arka amortisörler setlerden ve çukurlardan geçerken ses yapıyor
Düzenleyen mtfpkr - 10 Kasım 2010 Saat 23:00 |
|
307 1.6 110 hp comfort dizel
|
|
![]() |
|
peugeot un en büyük sıkıntılarından biride hakikatende ses yapıyor
|
|
![]() |
|
gulu seven dıkenıne katlanır mantıgıyla yaklasırsak suspansıyon sertse yol tutusta cok ıyıdır ama en ufak puruzlu yolsa bıle ses yapar, fakat yumusaksa bozuk yollarda konforludur ama yol tutusu zayıftır...
ayrıca bu sertlık ve ses durumu bıre bır aynı suspansıyona sahıp olan 307 ve c4 lerın hepsı ıcın gecerlı. mesela bu aracların bır eskı versıyonları ıle kıyas edersek 307 ıcın 306 ve c4 ıcın xsara yı dusunursek eskı versıyonlar az daha yumusaktır yanı az daha konforludur. ama asla amortısor sesı vermezler. nedense yenı serılerde arka suspansıyondan cok sıkayet gelıyor ve eskı kasadakı torsıyon yapısı yenılerde yok. cok ustadan duymusumdur yenılerde eskılerın konforunu bulamazsın dıye. bu gercekten dogru. ama yenılerde emnıyet daha fazla... yalnız bu durum belkı kullanılan amortısorun cınsıylede alakalı olabılır. arastırmak gerek... Düzenleyen cecoli - 11 Kasım 2010 Saat 09:42 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |