Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM AMORTİSÖR HAKKINDA...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM AMORTİSÖR HAKKINDA...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
iLLeGaL Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı iLLeGaL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM AMORTİSÖR HAKKINDA...
    Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 10:14
arkadaşlar benim sıkıntım var bu amortisör konusunda, benim aracım XR ve özellikle arnavut kaldırımlı sokaklardan yada ufak bir çukur tümsek tarzı bir engelden geçerken acayip derecede sarsılıyor ve ses çıkarıyor yerdeki her  taşı hissediyorum desem yeridir yaylarımmı çok sert yoksa çaresi yok mu bilmiyorum ama fikrinizi paylaşırsanız sevinirim...
Bugünü unut, dün geçti, acaba yarın var mı?
Gençliğine güvenme, ölen hep ihtiyar mı?
Ya İslam'da erirsin, ya inkar'da çürürsün.
Yol Mezar'da bitmiyor,
GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 11:42
amortisörleri kontrol ettinmi ? yoksa ses düzenli olarak hepsindenmi gellyor ?
Yukarı Dön
iLLeGaL Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı iLLeGaL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 13:25
aracın şasesi komple oynuyor takır tukur ama düz yolda tık ses yok aracımın maaşallahı var ama kaldırım taşlı yolda kendini kaybediyor...
Yol Mezar'da bitmiyor,
GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN
Yukarı Dön
sam106 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sam106 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 13:41
amartısort lerın serlstrıldımı sertlestrılmdyse sarsılır?
Yukarı Dön
iLLeGaL Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı iLLeGaL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 13:46
iyisi mi bir baktırayım amortisöre en iyisi gerekirse değiştirteceğiz artık...
Yol Mezar'da bitmiyor,
GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 13:47
Süspansiyon sistemi Amortisor , Helezon Yay , salıncak ve tasıyıcıdan olusur
Bunlar dan bir veya bir kacında herhangi bir modifiye yada tadilat varmı eğer standart ise aracın kac bin km de (omrunu doldurmus olabilirler)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 13:49
en üst baklayı kırmış olabilir.Genelde arka helezonlarda rastlanıyor.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 13:53
Arac 106 mertcim arkada helezon yok torsiyon barı var :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 14:00
ayyy =) o zaman önde olmuş olabilir Deran abi ne kızıosn 106 kullanmıorm kiyyyy
Yukarı Dön
EMRE Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Haziran - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EMRE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 14:51
bendede aynı sorun var 206 arac 5 cm inik ama cok berbat şekilde hisstetiyom dümzekleri falan daha öncelerinde yoktu sorun bu aralar cok sarsmaya başladı inşallah büyük sorun yoktur bende bi sanayiye gitcem cmtesi günü.
Yukarı Dön
aoc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aoc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 14:57
1- Arabamızın Peugeot olduğuna dair bize bilgi veren sesler ,
2- Sorunlu sesler..

Ben ise farklı bi iddia da bulunayım, direksiyon kutusu ;)
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 15:03
bence bi lastiklerin havasını indirmeyi dene

sağdan soldan gelen ses varsada fazla aldırış etmicen.
Yukarı Dön
iLLeGaL Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı iLLeGaL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 15:59
Orjinalini yazan: DERAN_TUYNER DERAN_TUYNER Yazdı:

Süspansiyon sistemi Amortisor , Helezon Yay , salıncak ve tasıyıcıdan olusur
Bunlar dan bir veya bir kacında herhangi bir modifiye yada tadilat varmı eğer standart ise aracın kac bin km de (omrunu doldurmus olabilirler)

araçta her hangi bir mod yok ön takım olarak yay v.s. aracım 98 model 112000 de bir tanıdığım bana amortisör bilyeleri dağılmış olabilir dedi ama bilmiyorum ustaya göstermeliyim...
Yol Mezar'da bitmiyor,
GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 Saat 16:41
Orjinalini yazan: aoc aoc Yazdı:

1- Arabamızın Peugeot olduğuna dair bize bilgi veren sesler ,
2- Sorunlu sesler..

Ben ise farklı bi iddia da bulunayım, direksiyon kutusu ;)

Evet kardeşim sana katılıyorum unuttuğumuz bir sorun,
direksiyon kutusundan olması büyük bir ihtimal.
Yukarı Dön
m.peker Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı m.peker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2010 Saat 22:59
aslında peugeotlardaki müzmin sorunlara benziyor.bende 307 var bnimde arka amortisörler setlerden ve çukurlardan geçerken ses yapıyor

Düzenleyen mtfpkr - 10 Kasım 2010 Saat 23:00
307 1.6 110 hp comfort dizel
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2010 Saat 00:05
peugeot un en büyük sıkıntılarından biride hakikatende ses yapıyor
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2010 Saat 09:36
gulu seven dıkenıne katlanır mantıgıyla yaklasırsak suspansıyon sertse yol tutusta cok ıyıdır ama en ufak puruzlu yolsa bıle ses yapar, fakat yumusaksa bozuk yollarda konforludur ama yol tutusu zayıftır...

ayrıca bu sertlık ve ses durumu bıre bır aynı suspansıyona sahıp olan 307 ve c4 lerın hepsı ıcın gecerlı. mesela bu aracların bır eskı versıyonları ıle kıyas edersek 307 ıcın 306 ve c4 ıcın xsara yı dusunursek eskı versıyonlar az daha yumusaktır yanı az daha konforludur. ama asla amortısor sesı vermezler. nedense yenı serılerde arka suspansıyondan cok sıkayet gelıyor ve eskı kasadakı torsıyon yapısı yenılerde yok. cok ustadan duymusumdur yenılerde eskılerın konforunu bulamazsın dıye. bu gercekten dogru. ama yenılerde emnıyet daha fazla... yalnız bu durum belkı kullanılan amortısorun cınsıylede alakalı olabılır. arastırmak gerek...

Düzenleyen cecoli - 11 Kasım 2010 Saat 09:42
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4281 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2265 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4614 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 342 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7748 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 584 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 723 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 464 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5305 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 667 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 459 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 739 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 298 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 574 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 770 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2348 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1044 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5710 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 5015 1 torekV
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English