Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Araç önerisi***
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Araç önerisi***

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kahla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kahla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Araç önerisi***
    Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 20:44
Arkadaşlar 10 yıllık emektar partner aracımı satmış bulunmaktayım :)
Araç sıfırdan beri bizdeydi, Zor oldu satması ama artık zamanı gelmişti.

Şimdilerde ise bir kaç araç bakıyorum ama gene peugeottan vazgeçmeyeceğim. partnerimde hız sabitleme olayını yapamamıştım ama yeni aracımı alır almaz ilk işim bu olacak :)

Düşündüğüm modeller ise 206+ 1.4 hdi veya 207 dizel olarak planlıyorum önerileriniz düşünceleriniz fikirleriniz benim için önemlidir arkadaşlarım.

Konuyu doğru yere açtım sanırım herkese şimdiden teşekkür ederim tavsiyeler için ilk 2. el aracım olucak.
1-2005 Peugeot partner 1.9 Diesel 71 hp Alp beyaz -
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 20:55
Merhaba oncelikli hayirli olsun.

Kac kisisiniz araci nasil kullanacaksiniz. Aldiginiz aractaki beklenti nedir ? Butceniz ne aralikta? Bunlari yazarsaniz bisiler yazariz. Yoksa 206+ mi 207 mi derseniz tabiki de 207 ama birbirlerine gore + - leri de yokd egil.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
kahla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kahla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 21:04
Valla bişey söyleyim senin aracı gördüm şimdi :) 

aracı genelde ben kullanıyorum dedem biniyor arasıra işlerim yoğun oluyor pazar günü müsait oluyorum senede 10000-12000 anca yapıyoruz.
beklentim partner çok yordu beni vergi olsun muayene olsun 1.9 dizel yakıt olsun artık ekonomi istiyorum.
Yukarı Dön
kahla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kahla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 21:16
Bütçe olarak 25-28 arası birşeyler düşünüyorum tabi gönlüm 207 den yana ama km yüksek oluyor bu seferde mantık olarak yüksek model düşük km 206+ avantajlı gibi görünüyor.
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 21:26
Orjinalini yazan: kahla kahla Yazdı:

Valla bişey söyleyim senin aracı gördüm şimdi :) 

aracı genelde ben kullanıyorum dedem biniyor arasıra işlerim yoğun oluyor pazar günü müsait oluyorum senede 10000-12000 anca yapıyoruz.
beklentim partner çok yordu beni vergi olsun muayene olsun 1.9 dizel yakıt olsun artık ekonomi istiyorum.

Ilani mi gordunuz ?

207 biraz daha konforlu neden diyeceksiniz benim cok dikkat ettigim iki konu
-Elektrikli ayna
-Elektroservo direksiyon

Bu iki unsur 207lerde standartken 206larda opsiyon bile degil. Bilmiyorum belki arac alirken bakilan kriterler degiller ama kullanirken cok ihtiyac duyuyorsunuz. 206+ larins adece urban movelerinda elektro servo direkison var ve sadece envy modellerinde elektrikli ayna var ikisinizde bir arada oldugu 206+ yok.

207 daha genis. Bagaj hacmi de az bir farkla daha fazla.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
kahla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kahla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 21:34
Evet ilanı gördüm.

Haklısınız donanım olarak dediğiniz gibi kısıtlı 206+ lar ama 207 premium yüksek km lerde bulunabiliyor benim fiyatıma yakın olarak dizel olduğu için beni biraz korkutuyor. 
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 21:50
Dizelin nesi korkutuyor sizi ?
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
kahla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kahla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 21:54
en basit örnek turbo geliyor bana pompa enjektör bilmiyorum tabi bende yıllarca kullandım partner ama turbosuzdu sıfırdan beri bildiğim araçtı dizelin bakımı biraz pahalı dolayısıyla temiz az km li araç bulmaya çalışıyorum o yüzden.

1.4 motor hdi sanırım bipper grubunda bulunandan sanayiden tanıdıklar var parçacı felan onlar kullanıyordu sıkıntılı dediler ama tabi onlar sürekli üzerindeler.
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 22:20
Ben acikcasi anlam veremiyorum dizelin nesini begenmiyor insanlar ? Ya da nesi pahali ?
2004den beri dizel arac kullaniyoruz ben hic aksi bir durum yasamadim.

Her markanin her modelin ve her motorun kendine oz bir cizgisi vardir. Kullanumuna dikkat edilmesi gerekir.

Kisin biraz daha bekleyip yagin isinmasini saglamaniz lazim. hem motor hem turbo icin yag cok onemli bir faktordur. Yagin yeterince isinmasindan sonra hareket etmeniz en sagliklisidir. Turbo araclarda bilhassa turbo dizellerde kullandiginiz yag sentetik ve motor normlarini karsilayan bir yag olmasi gerekir. Yag filtresi zamanin da ve orjinali ile degismeli. Yag olcusu fabrika standardinda olmali. Mumkunse tam sentetik yag kullanip degisimlere dikkat edilmeli.

Hava filtresi ve maf (mass air flow-hava debimetre) sensoru temiz tutulmali.

Arac yuksek devirde bosuna zorlanmamali. Turbo dizel araclarin devir araligi ve en yuksek tork verdigi devir dusuktur. Bu devirlerden ustu bosuna yakit sarfiyati ve motorun daha fazla asinmasi demektir.

Araci stop etmeden muhakkak 1 dk rolantide calistirip turbonun yaglanmasini normale getirmeniz lazim. Aksi halde tirbunlere zarar verirsiniz.

Bunlari yapipta 300000km yapan 206 var.Motor kapagi daha anahtar gormedi turbosuna el degilmedi. Baskalarinin sozlerine inanip kullanmadiginiz sey hakkinda kotu fikre kapilmayin.

Bugun acin bakin turbo disinda dizel ve benzinli motorlarin cok ekstra farklari yok. Dizelde turbo ve enjektore dikkat edildikten sorna emin olun benzinli motordan daha uzun sure kullanirsiniz.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
kahla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kahla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 22:28
Evet haklısın umarım senin gibi titiz düşünceli bir sahipten araba alırım bende çünkü dizel araç kullandım 10 sene ilmini bilirim dizelin dede baba ağır vasıta şoförü ;)

Ama gel görki çip atılmış yorulmuş zorlanmış arabalar gözümü korkutuyor bilirsin sende daha 2.el bir arabaya binmedim bakalım hayırlısı olsun teşekkür ederim ali bey herşey için 
umarım hız sabitleme yapıcağımız zamanlar gelir ;)
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 23:07
Orjinalini yazan: kahla kahla Yazdı:

Evet haklısın umarım senin gibi titiz düşünceli bir sahipten araba alırım bende çünkü dizel araç kullandım 10 sene ilmini bilirim dizelin dede baba ağır vasıta şoförü ;)

Ama gel görki çip atılmış yorulmuş zorlanmış arabalar gözümü korkutuyor bilirsin sende daha 2.el bir arabaya binmedim bakalım hayırlısı olsun teşekkür ederim ali bey herşey için 
umarım hız sabitleme yapıcağımız zamanlar gelir ;)

Rica ederim. yeni nesil dizeller dusundugunuz gibi degil emin olun. Heleki HDi motorlar kolay kolay uzmez.

Hiz sabitleme en kolay is siz arabayi bulun yeter.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 61 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 291 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107312 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1443 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 2994 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9112 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8524 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 784 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 748 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1545 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55306 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 296 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1113 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 1849 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 256 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2307 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 566 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1758 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15906 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English