![]() |
|
Siyah duman |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dewil1606 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dewil1606
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 Saat 03:23 |
Merhaba arkadaslar 2004 model 1.4 HDİ aracim var ve ne zamn hiz yapmaya kalksam ve ne zamn yüklensem egzozdan simsiyah duman atiyor filktreleri yaglari deyistirdim sorun cozulmedi sizce sorun nedir ve nasil giderilir ?
|
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
![]() ![]() ![]() ![]() |
SORUN YOK ARKADAŞIM BOŞUNA MASRAF YAPMA DİZEL ARAÇ VEDE TURBOLU OLDUĞU İÇİN BUNU YAPAR NORMAL YANİ SANIRIM HİÇ DİZEL ARAÇ KULLANMADIN BU ZAMANA KADAR O SİYAH DUMANIN SEBEBİNE GELİNCE FAZLA YAKIT SARFİYATI YAPMAYA BAŞLADIĞINDA OLUR TURBOLU ARAÇLARDA AŞIRI BİRDEN YÜKLENME SEBEBİYLE SİYAH DUMAN TURBOSUZ DİZELLERE GÖRE DAHA BELİRGİN OLUR
|
|
change
|
|
![]() |
|
Dewil1606 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dewil1606
Sorun yok diyosun yani . Peki fazla yakit yaktigini nasil anlayabilirim? Kimisi diyor depoyu fulle 30 40 km gez sonra tekrar yakit al anca oyle anlarsin diyolar sizce dogrumu ?
|
|
![]() |
|
suppor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Biraz atmasi bile normal degil aslinda ama rahatsiz edici degilse masrafa gerek yok bence birsuru sebebi var aklima gelenler egr katalizor enjektor hava akismetre.. gibi
benim aracda siyah duman atiyodu yuklendigimde aynadan gorulcek kadar fazlaydi sonra usta hava akismetresini degisti hem cekis duzeldi hemde siyah duman he hala var yuklenince ama okadar olur artik bastimmi gidiyo |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dewil1606
Dedigim gibi öle cok atmiyor ama yuklenince atiyor gece giderken arkamdaki aracin farlarindan goruyorum köfteci arabasi gibi geliyor sinir oluyorum ole oluncada. bu dedigin akismetre nekadara degisiyor?
|
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
ya boşuna masraf yapma aradaşım maf sensörünün fişini çek çalıştırdığında öyle bi tr at eğer çekişte flan düşüklük görülürse herşey normaldir baktın fişi çektin gene aynı çekişinde bi değişiklik yoksa temizlik yaptırın maf sensörü için spreyler var onlarla temizlersiniz yani siyah duman dizel turbo araçlarda gaza yüklenince çıkar çünkü tekrar diyorum aşırı basınç birden hızlanma bunlrayönelik olarak fazla yakıt tüketimine yol açar buda aracın siyah duman atmasına neden olur bu kötü birşey değildir motorunuzun sağlamlığınıda gösterir gri duman kötüdür motorunuzun bittiğini gösterir
|
|
change
|
|
![]() |
|
suppor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
Usta maf sensoru dedigin hava akismetresi degilmiste ayni seyden bahsetmiyozmu 190 tl once bi temizletin bence cunku bendede ayni senin gibi gaza yuklendinmi arkadaki aracin farindan simsiyah gozukuyodu arkasi
simdi hic öyle bisiy yok dip gaz yapinca bosda cok az bisiy cikiyo kesiyo sonra eskiden surekli yogun duman gelirdi |
|
![]() |
|
Normalde benimkide atmiyodu sadece gaza sonuna kadar basinca yapiyodu
|
|
![]() |
|
president ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2014 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı president
Selam. Başımızdan geçen durumu örnek olması için yazayım. 206 1.4 hdi sahibiyim. aracım 2003 mod. 113000 de. farklı kullanıcılar kullandığı için emin değiliz sanıyoruzki araçta hararet sorunu oldu ve conta yaktı. araç sıklıkla su eksiltiyordu ve giderken motor tarafından su sesi geliyordu sanki içerde bir oluk var araç hareket ettikçe su hareket ediyor gibi ses duyuyorduk. bu site ve farklı forum sitelerinden yaptığım analizlerle aracın conta yaktığını kabullendim çünkü genleşme kabı kapağı açıkken gaza basıldığında bariz fokurdama yapıyordu. Ben kendi ustama götürecekken babam sen uğraşma ben hallederim diyerek kendi ustasına götürdü ustası da ilk başta yaparız demiş fakat araç gittiğinde istersen şu ustaya götür benimde ustamdır diyerek başka yere yönlendirmiş. silindir kapağı açıldığında genleşen contanın blok üst yüzeyine de zarar verildiği tespit edildi. binde 7 oranında taşlama yapıldı kapak toplandı ve su eksiltme su sesi şikayetim giderildi. aracı teslim aldığımızda çekiş problemi, gaz yememe durumu tespit ettik hava akış metre temizlendi çekiş düzeldi araç hissedilir şekilde performans verdi. fakat ilerleyen kilometrelerde gaza yüklenildiğinde siyah duman attığını fark ettik yine ustaya gittiğimizde motora segman atmamız gerek dedi. tabi bizde karşı çıktık 2000 tl ödeyip komple sökülen motoru zamanında söylense kabul edebilirdik ki 113000 deki araca segman atılması hiç mantıklı değildi ve yeniden 3000 tl civarı maliyet yıkım olurdu. Aracı kendi ustama götürdüm diagnoza bağlandı motorun fişleri çıkarıldığı için sistemde oluşan arızalar silindi gaza yüklenildi siyah duman kesildi. Tekrar yol testlerinde bakıldı ve artık siyah duman yok.
Düzenleyen president - 11 Haziran 2015 Saat 19:26 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |