![]() |
|
diagnostik lamba- enjektor arızası - cozuldu.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2008 Saat 20:17 |
motor oto diyagnostik gösterge lambası uyarısı ışığı arac çalıştıktan sonra sonra sönmüyor ve sesli uyarı veriyor.
arac 206 SW 2003 benzinli. -benzini 10 gun önce aldım depo çeyrek dolu. -bugun 1 saate yakın kullanadım hiçbir problem yoktu. ilk defa boyle bi uyarı alıyorum fikri olan varsa yardımcı olursaniz sevinirim. tesekkurler. Düzenleyen skeser - 15 Aralık 2008 Saat 21:04 |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Diagnostik ışığını yakabilecek yüzlerce sorun olabilir. Kesin bir sonuç için aracın bilgisayara bağlanması gerekir. Ama genelde kalitesiz yakıt yada ateşleme sistemindeki anlık sıkıntılar, sensör arızaları bu arızaya sebebiyet verir. Sayısını tam bilmiyorum ama belli bir sürüş süresince araç arızayı tekrarlamazsa ışık otomatik olarak söner. (sürüşten kast etiğim arabanın çalışması belli bir süre ile çalışır kalması ve motorun durdurulmasını izleyen periyotlar)
Sormak istediğim ir soru; ışık yanarak belli bir süre aracınızı kullandığınızda araç Engine guard mode' a geçiyormu bunu 3000 devirde devir kesmesinden anlayabilirsiniz. Eğer arıza lambasını yakan hata ciddi bir kaynaktan geliyorsa motor otomatik olarak koruma moduna geçer, hatta hararet gibi sıkıntılarda araç yürümüorsa bir daha çalışmamak üzere motorun marşa basmasını engelleyebilir.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ılk once tanısma topıcı acsan daha ıyı olurdu
keyıflı forumlar |
|
![]() |
|
sinan-s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: Bostancı/S VRJ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2643 |
Aracı bilgisayara bağlatınca sorunun ne olduğu anlaşılacaktır..
|
|
![]() |
|
cevaplarınız icin tesekkurler;
gonul tabii ki bu gibi sıkıntıları yaşamadan tanışmak istiyor ama, malum hasta olunmadan doktora gidilmiyor.. hoşgörünüze sığınıyorum. aracı çalıştırdım, 300- 400 metre yol gittim, bahsettigim ariza ışığı sonmeyince sonra zaten eve döndüm ve tekrar yerine parkettim,daha buyuk bi sıkıntıya neden olmasından çekindim bu yuzeden bahsettiklerinizin hiç birini yapamadım. Araç gaza basınca yürümeye devam ediyor ama rolenteye bıraktığında stop ediyor. yarın dediğiniz gibi bilgisayara baglatacaz sanırım. ben rize deyim burda servis yok, trabzonada bu halde gitmek istemiyorum bu nedenle problemi rizede dediğiniz cihazdan olan özel bi serviste halletmeye calismaya dusunuyorum. umarim cok buyuk bi sıkıntı degildir. Bu şekilde sanayii ye kadar arabayla gitsem bi sıkıntı oolurmu ? yada aracı çektirmelimiyim ? benzin meselesine gelince, en son benzini 10 gun once aldım.3 aydır surekli aynı yerden aliyorum.10 gundur herhangi bi sıkıntı yaşamadım.Belki benzinden dir. İlk defa başıma böyle bişey geliyor. Bilemiyorum. asagidaki adreste, arıza lambasının yerini gösteren resim var.Resimde 10 nolu kırmızı daire içindeki ışık. http://www.sevketkeser.net/206.JPG Düzenleyen skeser - 11 Aralık 2008 Saat 23:37 |
|
![]() |
|
sinan-s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: Bostancı/S VRJ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2643 |
Yok bi sıkıntı olmaz..Geçmiş olsun..
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Motor koruma moduna geçecek kadar büyük bir sıkıntı değilse sorun çıkaracağını sanmam.. Büyük ihtimallede basit bir ateşleme sorunu çıkacaktır.
|
|
![]() |
|
En son buji değişimi ne zaman oldu ayrıca tevzi makarısıda olabilir madem ateşlemeye yönlendiniz ama unutmayın ki balatanın bitmesi ve fren hidrolik sıvısının dü-şmesi dahi olası sebebptir o yüzden en sağlıklı sonuç diagnostik ile ortaya çıkacaktır aracı trabzona kadar kullanmak istmemeniz gayet normal eğer aracın kaskosu varsa ücretsiz çekici hizmetinden yararlanabilir veya Peugeot Asistance ı 0212 292 26 26 dan arayabilirsiniz
|
|
![]() |
|
Oncelikle zaman ayırıp cevap veren arkadaslara tesekkurler..
yarin ozel servise goturup diagnostik testi yaptirmayi dusunuyorum, eger ordan sonuc alamazsak kaskosu var zaten cekiciyle trabzon servis olacak gibi. bakalım. sonuclaninca burdan tekrar yazarim. ------------------------------------------------------ an itibariyle son durum ; 4. enjektormu ne varmış o değişiyor arızalıymış galiba. Düzenleyen skeser - 12 Aralık 2008 Saat 14:24 |
|
![]() |
|
an itibariyle sorun çözülmüş bulunmakta..
![]() Detaylara gelince; Ariza 4. enjektorun bozulmasi, ustanın dedigine gore; enjektorun icindeki, belli zaman araliklarinda benzin puskurtmeyi saglayan mekanik anahtar.. , ki sanırım bobin benzeri bisey, o bozulmus. Degisen parca ile ilgli detayli bilgi asagida; Parcanın ustundeki kod : H001 01F002A 27723 Resmi ise su adreste --> http://www.sevketkeser.net/Peugeot_206_H001-01F002A-27723.jpg ilgilenip cevap yazan herkese tesekkurler.. Saglam enjektorlu gunler.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Geçmiş olsun kardeşim.. iyi çok fazla bir masraf çıkmamış gibi.. güle güle kullanman dileği ile..
|
|
![]() |
|
hasim hocam;
Parca 150, 50 de usta ee bi 200 lira yedi. ne yapalim buna sukur. Bunlardan daha 3 tane varmis, dua ediyorum onlar bozulmasin :) Düzenleyen skeser - 15 Aralık 2008 Saat 21:06 |
|
![]() |
|
Geçmiş olsun problemin cozulduge sevindim
|
|
![]() |
|
komikaze16 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı komikaze16
Aynı sorun benim araçtada var.Fakat servislere göstermiş olmama rağmen hala bir çözüm bulamadılar.müşür dediler sağlam çıktı,depoya pislik var dediler birşey çıkmadı....bugün mazot pompasına bakacaklar...ama sadece enjektör arızasından mı doğuyormuş bu sorun???
|
|
![]() |
|
hadı gecmıs olsun dıyelım. fakat tek bır enjektor ıcın 150 tl bana cok geldı ya... yanlıs mı dusunuyorum acaba?
|
|
![]() |
|
rapsody ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Kırıkhan/HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
arkadaşım çok çok geçmiş olsun öncelikle.benzini nereden aldığını sorabilir miyim?ben de aynı sorunu yaşadım aylar önce.ben shell den alıyordum benzini.o parçayı bulmak için Antakya'ya giderken motoru biraz sıkıştırdım ve düzeldi kendiliğinden.daha sonra aynı sorunu yaşayan birinden öğrendiğime göre shell firmasının benzinin içine kattığı bir maddeyi eritemiyormuş peugeot araçlar sorun da bundan kaynaklanıyormuş.ben şanslıydım kendiliğinden düzeldi keşke sen de motoru biraz sıkıştırsaydın belki düzelirdi senınkı de kendiliğinden.bana o zaman için 170 tl demişlerdi sadece parçaya.
|
|
Rakı, şarap içiyorsam sana ne!
Yoksa sana bir zararı, içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim! |
|
![]() |
|
komikaze16 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı komikaze16
ben aracı alalı 2 hafta oldu.aracım dizel. sıkıştır dediğin rolantide gaza mı yüklen diyorsun yani? depoyu 3 gün önce fullledim bp den...daha 2.kez mazot aldım ama hala doğru dürüst kullanamıyorum :((
|
|
![]() |
|
dnzalkn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
benim aracımda da aynı sorun vardı yaklaşık 1000km yol yaptım ama uyarı gitmedi dün kırmızı ışıkta kalkarken gaza iyice yüklendim egzosttan bi duman çıktı ve uyarıda gitti :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |