![]() |
|
106 Quicksilver Alıyorum Birkaç Soru(Ustalar baktı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
KuzuX ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2014 Saat 20:57 |
Arkadaşlar uzun süredir piyasada 106 kovalıyorum en sonunda fiyatı şasisi motoru düzgün bir tane bulabildim. Cumartesi günü aracı ustaya kontrol ettirip kısmetse pazartesi üstüme alacağım. Biraz araçtan bahsedeyim sonra soruma geçeyim. Araç 80 Binde 2001 model sunroof 'lu klimasız olan model. Araç sileceklerden egzosuna kadar orjinal. Panellerde kapılarda vs soğuk baskı Peugeot amblemleri duruyor. Aracın sağ ön çamurluk da sürtünmeden kaynaklı lokal boya var, çıtır tesisatı var, gti jantlar var ,5 cm basık ve sıfır lastikler var. Vizesi 2016 ağustosa kadar. Aracı deneme şansım oldu makine ok gibi fırlıyor yerinde duramayan bir araç. Fiyatı da uygun geldi. Fakat 1 2 kusuru var şöyleki; Aracı kaldırdığımda ayağımı debriyajdan çekerken tak diye bir ses ardından sarsıntı oluyor ve vites kolu ciddi anlamda kasılıp titremeye başlıyor. Gazı bıraktığımda vites titremeyide kesiyor. Birde adam sislere zenon taktırmış sanırım koldan sisleri açma düğmesinde arıza oluşmuş harici bir düğme taktırmış. Son olarak orjinal anahtarını eski sahibi kaybetmiş yedek anahtarı ile açma kapama yapılıyor. Ama anahtarın kumanda düğmesi yedek anahtarda olmadığından dolayı sinir bozucu şekilde kapıyı anahtarı sokup açmak gerekiyor. Durum bu
titreme kasılma ve o tak sesinin debriyajdan geldiğini düşünüyorum. Onu zaten fiyattan düşeriz onun dışında bu yedek anahtar işini nasıl çözecez bilmiyorum anahtarda kumanda düğmesi yok o kötü oldu. Daha önce 106 quick kullanmış olanlardan tavsiyeleri olan varsa dinlerim.
Düzenleyen KuzuX - 20 Aralık 2014 Saat 17:18 |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben 2 yıl kullandım anahtar işini halledersin çok önemli değil alarm taktır alarmla kapat aç anahtarda immobilizer var yeter. Ekstra sislerde tuş olması güzel yoksa orjinalinde sadece uzunlarla yanıyor. Mekanik sorunlarıda fiyattan düşüp alıcaksan kaçırma sunrooflu 106 iyidir.
![]() |
|
![]() |
|
KuzuX ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
Bende kol bozuk felan sandım ya. Demekki orjinalde uzunlarla beraber yanıyormuş ne saçma.. Yani tabi o sorunları fiyattan düşmesi lazım. Normalide bu değilmidir zaten?
Ayrıca tutulan model sunrooflu olanmı klimalı olanmı? Düzenleyen KuzuX - 19 Aralık 2014 Saat 00:16 |
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
AYAĞINI DEBRİYAJDAN ÇEKERKEN ÇIKAN SES YA MOTOR KULAKLARI KOPUK YADA ŞANZUMAN KULAKLARI KOPUK ONDAN YAPAR...
106 KRONİK SORUNDUR BU SERT VE SERİ KULLANIMDAN KAYNAKLANIR HAA FİYATTAN DÜŞÜR TABİKİ AMA SIKINTI YARATICAK BİR KONU DEĞİL AYAĞINI DEBRİYAJDAN YAVAŞ ÇEKERSEN O SES GELMEZ... |
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Aynen üstadım ayağımı hafif çekince gelmiyor. Ama biraz performanslı kaldırmayı deneyince tak diye bir ses geliyor. Motor kulaklarından kaynaklanıyorsa fazla tutmaz fiyattan düşmesem de olur. Son olarak hidrolik direksiyon biraz sert gibi geldi neyden yapar? Avuç içi ile tur yapabiliyorum fakat yinede sert gibi.
|
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracın ilanı varmı _?
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
denizci33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizci33
peugeot direksiyonları fix sert zaten, 206 da öyle.. 106 da öyledir tahminen.
|
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
tak sesi sanzumanın alt bağlantı takozu yada bağlantı sacı çatladığında oluyor lifte kaldırt şanzuman alt bağlantı takozuna baktır ani kalkışlar yapıldıkça çatlıyor sora kalkarken tak die bi ses geliyor çatal ve takozu 80 tl toplam parça fiyatı hidrolik direksiyonun keçesine bak kaçırma varmı birde hidrolik yağ deposuna bak süzgecini temisle dolduğunda yağ geçmiyor direksiyon sertleşiyor olmadı benim gibi eski hidrolik olmayan tak durduğu yerde sert hafif hareket edince kuş gibi oluyor
|
|
change
|
|
![]() |
|
Yarın sabah lifte alacağız aracı dediğiniz noktalara güzelce bir göz gezdiririm. Motor kulağı, şanzuman takozu bağlantı noktaları vb detaylıca bakacağım. Ama tahminim şanzuman takozu çünki; araç kalkışta tak sesi ile beraber vites de titreme yapıyor. Muhtemelen takozları değiştirirsek sorun ortadan kalkacak. Hidrolik konusuna gelince mekanik bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum direksiyonda titreme boşluk vb hiçbir sıkıntı yok ama sadece ufaktan sertlik sezdim sinir bozucu geldi bana. Dediğin gibi muhtemelen sağlıklı yağ akışı sağlanmıyor. Sizden bu tarz yorumlar gelmesi iyi oldu bakacağım noktaları aklımda aşağı yukarı belirledim yarın kısmetse araca bakar masrafları düşer hafta içerisi de üzerime alırım. -Son olarak araç klimasız sunrooflu tutulanı sunrooflumu yoksa klimalı olanımı?
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
hidrolik yağ seviyene bak azalma varsa kaçak vardır ki % 100 yaa direksiyon pompanda kaçak var yada pompanın altında ki yağ haznende kılcak çatlak var orada kaçırıyor..
yağ haznesi 56 - 60 tl bir şey olması lazım ama mutlada pompana baktır ...
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Komple hidrolik tesisatına , Motor şanzıman bağlantı noktalarına debriyaja, Direksiyon kutusuna varıncaya kadar detaylı bir inceleme yaptıracağım. Tavsiyen için teşekkür ederim. Baktırdıktan sonra buraya yazarım sorunu.
|
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
arkadaşım 106 aracının sanroflusu tutulandır özellikle gtı flan klimalısıda iyi ama açtığında çekişte düşüş olur die kimse klimalıya aldırmaz hatta olanlar çoğu söktürüp evine koyuyor kompresörü flan sanrolu modeli tutulan yani
|
|
change
|
|
![]() |
|
Evet arkadaşlar aracı ustaya gösterdim a dan z ye kaporta boya motor mekanik ustaları baktı. Araba full orjinal değişeni yok 2 3 parçada boya var her şey çalışır durumda hiçbir sıkıntısı yok. Onun dışında o tak sesi motor ve şanzıman kulaklarından yapıyor dendi onlar değişecek. Bakan her usta araç güzel alınır dedi ama fiyatını yüksek buldular. Araç sahibi son 14.500 istiyor 13.500 e veriyorsa al dendi. Yoksa 14.500 çok diyorlar. 2 daha koy hondaya bin diyenler felan var. Siz ne diyorsunuz?
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
2008 yılında ben 13.500 tl ye sattım 2002 quıksılver klimalı sunrooflu modeli... Bence alınır... Buda benim aracımdı... Aldığımda jant bile yoktu... Hayırlısı olsun...
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
dedigin kadar temiz ise 14000 de uzat elini al arabayı. ustalara bakma fazla, para senin paran 500 - 1000 tl icin aradıgın arabayı kacırma. bu arabaların temizini orjinalini bulmak zor. icine sindiyse al derim. klima olayını sormussun, cok onemli degil bence. zaten yazın 106nın camını sunroofunu acar gezersin :) hatta gti alanlar daha hızlı gitsin diye klimayı sokturuyor arabadan :) ![]() |
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
14.500 bence fazla. Ama araç çok temiz ise ve uzun süre kullanmayı düşüneceksen üçe beşe bakma.
Düzenleyen Red dream - 21 Aralık 2014 Saat 02:15 |
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
Vallahi arkadaşlar çok midemi bulandırdılar. Aracın sahibi 14.500 diyor birde alarm takacağım dükkanına 15.000 'e gelecek aracın fiyatı. Her kezin ağzındaki laf 15.000 o araca vereceğine 2 daha koy Honda'ya bin. Yada en kötü 15 16 ya Renault clio 1.4 bak diyorlar. Bende bugün gittim araç sahibi ile konuştum, dedim abi durum böyle böyle vereceğim son para 14 veriyorsan ver, vermiyorsan hadi eyvallah. Oda vermedi haliyle vazgeçtim araçtan 206 filan bakacağım artık.. Ama gerçekten içimde 106 bir heves olarak kalacak.
![]() Aracın ilanını vereyim 191408795 Sahibinden.com
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
bu aracın hakkı maksimum 13 bu kadarda temiz bakmana gerek yokki 106 zevk aracıdır alır birsüre binersin istediklerini yapar satarsın kimse 106 ile kalmadı kalmazda bir nevi geçiş arabası ben yıllardır Peugeot nun içinde ve 106 kullanmış biri olarak söylüyorum 11 e fln bulabileceğin temiz bir arac al bin sonra yine aynı fiyatlara satarsın zarar etmemiş olursun.
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
şuan girdim istanbuldaki 106 quick ilanlarıa baktım, 16 tane cıkıyor zaten. hepsini tek tek inceledim sayılır. 13 lira istenenleri de gordukten sonra adamın fiyat dusmemesini bi nebze anladım. hem arac yok suan hem de temiz degiller. suan 106 istiyorsan istedigi fiyatı vericen ya da bi sure ertele. bende su an 106 quick alıcak olsam ilanlara baktıktan sonra ilk sırada muhtemelen senin adamı arardım.
tabi bu isler kısmet isleri.. |
|
|
|
![]() |
|
he bu arada 2 daha eklesem sunu alabiliyorum kısmına hic girme, sonu gelmiyor o isin, 2 ekliosun baska araba bakıosn o modelin de daha temizi icin bir 1 lira daha eklemek gerekiyor dur 1 daha ekliosam 2 daha ekler sunu alırım, 500 tl daha eklersem sunu alırım hatta 250 daha zorlarsam su var diye sonu gelmez. 106 icin cıktıysan yolu bu arabanın temizini bul al, kafanı baska seylerle karıstırma.
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |