![]() |
|
206 Ses Problemleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
yelegen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2014 Saat 11:24 |
|
Arkadaşlar Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım ve sizden bir kaç bilgi talebim olacak. 206 1.4 Otomatik araç aldım. Ancak bir kaç sorunum var. Motor sesi, lastik sesi ve yol sesi çok fazla içeri gelmektedir. Bununla ilgili olarak ses izolasyonu yaptırmak istiyorum. Bu tarz sorunları olan arkadaşları çözümlerini inceledim. Bir kaç arkadaşımız kendileri yapmışlar. Benim bu tarz işlere maalesef elim yatkın değil. Tavsiye edebileceğiniz bir firma yada usta var mıdır? Böyle bir durumda ses yalıtımı ne kadar faydalı olabilir? İstanbul'da ikamet ediyorum. Birde tümseklerden yada bozuk yollarda giderken araç içerisinde sesler oluyor. Kapı içlerinden, torpido içinden, bagajdan geldiğini düşünüyorum. Bunları nasıl üstesinden gelebilirim? Bu konularda yol gösterecek, firma yada usta tavsiye edecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. ![]() |
||
PEUGEOT 206 1.4 XT - OTOMATIK - SUNROOF |
||
![]() |
||
denizci33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizci33
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
o seslere alış bence; 206lar öyle; yalnız titreşimde fazlaysa araçta motor takozlarına bir baktır derim.
tümsekte sağda solda gayık guyuk çok ses oluyor malesef; müziğin sesini aç devam et:) ben hiç izolasyon düşünmedim; o seslerden zevk alıyorum yolda; sanki arabaya daha çok kontrol ediyormuşum hissi veriyor; birde kış lastiği varki üstünde gelen sesi bi duysan;) yinede yaptırmak istiyosan birisi yardımcı olacaktır; çok konu var forumda.. bide sorması ayıp kaça aldın aracı?
|
||
![]() |
||
yelegen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Haklısınız aslında ama en aza indirebilirsek bu sesleri daha keyifli olacak gibi. 19.500 TL ye aldım. Fiyat bir hayli yüksek ama düzgün ve km'si az olduğu için bu kadar para verdim.
|
||
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Lastiklerden gelen rüzgar sesidir ve lastikler iyi marka değildir büyük ihtimal.206 larda izalasyon yalıtım denen pek bişey yok gerçekten o yüzden bu tarz sorunlar yaşamak mümkün hatta seyir halindeyken ön kapıların hoparlör bölümüne elinizi koyun baya hava gelir ordan :) Kendiniz yalıtım yapmanız veya yaptırmanız gerekiyor.Bagajdan gelen ses nasıl bişey acaba ben bu sesı geçenlerde kendım yok ettım ve okadar rahatladım kı dünya varmış dedim genelde bagaj kapağından ses geliyorsa bagaj kilit karşılığından gelir benım bu tarz bir sorunum vardı hallettim mükemmel oldu.
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
|
Tam olarak seslerin ne yönden ve ne şekilde geldiğini bilmiyorum. Bagaj kapağından geliyor olması muhtemel. Ancak bana önerebileceğiniz bir usta yada servis varsa çok daha iyi olur. İşin ehli ve işini severek yapan ustalar varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim. Bir kaç ustaya götürdüm uğraşmak istemiyorlar. Para verip iş yaptırmak çok zor.
|
||
||
![]() |
||
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
|
206 ların izalasyonu çok iyi değildir.
fakat bu seslerin bir çok nedeni olabilir.teker rulmanları olabilir,nasıl lastik kullandığın olabilir,ön takım veya torksiyon olabilir. Daha önce 206 kullanmadıysan tecrübeli bir 206 cıya kullandır aracını dinlesin sesleri
|
||
''Bay Z''
|
||
![]() |
||
denizci33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizci33
|
bende 2008 model var; 5 ay oldu alalı heralde; 21500 e aldım; değişensiz lokal boyalar vardı kmsi 98bin di; güzel makyajlıydı araç; jantlarına kadar hafif görüntü modifiyeliri vardı; marşpiyeller karlıklar; krom benzin kapağı; krom dikiz ayna kapağı; krom kapı yan çita araba siyahİ arkada 2 ekran mevcut. bence normal fiyata almışsın ; pahalı değil. o konuda rahat ol; herşeye rağmen ben üstüne 1500 civarıda masraf yaptım. motor takoz bakımları falan.. 23bine maloldu. şimdi keyifle biniyorum.. Geçen gün alıcı çıktı; 26 verdi satmadım.. şu an aracın piyasasıda bu zaten; bakıyorum değişeni olanlara bile 26 yazmışlar sahibinden de.. Umarım sorunsuz binersin..
|
||
![]() |
||
okaNStarss ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
|
aynen ben gecen nisan sonu 18 bin aldım 2 binde masraf ettim rahatım tüm bakımlarını yaptırdım değişmeyen elden gecmeyen aktarma kalmadı :) pahalı almamışsın 206 biniyosan ufak tefek seslere alışacaksın haşim çocuk bu :)
|
||
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
||
![]() |
||
|
Bilgiler için teşekkürler. Etrafımda 206 kullanan kimse yok. İyi bir usta bulursam eğer istanbul'da belki o bana yardımcı olabilir. Lastiklerde, Rulmanlarda, Ön takım ve torksiyonlara baktırmıştım gayet iyi durumda dediler. Onlardan değildir diye düşünüyorum. Sesler sanki plastik aksamların tam oturmadığında çıkardığı sesler gibi geliyor.
|
||
||
![]() |
||
|
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. İşte ufak tefek sesleri de kesersek gerçekten mutlu olacağımı hissediyorum.
|
||
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
Ben kapılara yalıtım yaptım şimdi pek ses kalmadı. Bagaj sesinide kilit karşılığını geri alarak çözdüm. Ustalar pek ugraşmak istemiyorlar hepsi paraya doymuş. Zor bişey değil benim bir günümü aldı
|
||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
||
![]() |
||
206x-line ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: adıyaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206x-line
|
Kapılar için Ümraniye de garageturk var mehmet usta sitenin sponsoru iyi yalitim yapıyor bagaj sesi için ise ya kilit karsiligindandir yada torsiyondur sac sesiyle beraber metal sesine dönüşüyorsa torsiyon milidir mili cıkarsın üzerine hortum gecirtir geri tak ses kaybolur baska olarak yaylara ise hortum gecirtir baska egzosu iyi sabitleme yaptır bunlar bende vardı ve kesin çözüme ulastim arka koltuk kilitleri üstüne bant Sarman yeterli arka istepne için ise istepne indirme vidasını kısalttırdım tam iyi sıktır oda tamamdır suan ses yok maşallah
Düzenleyen 206x-line - 19 Aralık 2014 Saat 00:25 |
||
![]() |
||
|
Tesekkurler arkadaslar. Onumuzdeki hafta sonu cumartesi dediginiz ustaya gidecegim. Avrupa yakasinda oturdugumdan dolayi ancak o zaman goturebilecegim. İnsallah yardimci olabilirler. Farkli bir onerisi olan arkadas var midir?
|
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |