![]() |
|
307 Motor Sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
sovcont ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 Saat 20:46 |
|
Merhaba Arkadaşlar,
Aracım peugeot 307 2006 model 1.4 comfort benzin+lpg li. Çalıştırmadan önce marş konumundayken motordan "dııııııı" diye bir ses geliyor. Ayrıca aracımı sabah ilk çalıştırırken ciuvv diye bir yüksek bir ses gelip, öyle çalışıyor. Sanki bir yerleri kopartıyor gibi. Ses olarakta sıcak, soğuk fark etmeden sürekli bir vurma sesi var gibi. Videosunu çektim biraz yüksek seste bakarsanız net duyuluyor hem marştan önceki dip ses hem de sonraki sesler. Bir ustaya gösterdim pek birşey anlamadı ama beni epey rahatsız ediyor. Yorumlarını esirgemeyen herkesten Allah razı olsun. Düzenleyen sovcont - 13 Aralık 2014 Saat 20:47 |
||
![]() |
||
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ciuvv diye bahsettiğiniz ses marş motorundan geliyor marşa uzun bastığınız için ya da marş motorunun dişlisi sıyırmıştır boşa dönüyor olabilir kendim çalıştırmadığım için hangisinden olduğunu bilemiyorum o kadar profesyonel değilim :) Diğer ses hakkında bir bilgim yok ilk defa duydum.
|
||
|
||
![]() |
||
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
|
Ayrıca o vurma sesi dediğiniz çıt çıt çıt motorun çalışma sesiyse eğer Lpg de malesef o oluyor biraz daha sesli çalışıyor motor benzine alınca daha sessiz çalıştıgını fark edersiniz o çıt çıt çıt diye çalışma sesi kaybolur
|
||
|
||
![]() |
||
sovcont ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Öncelikle cevabınız için teşekkürler hocam. Bu ciuvv sesi sabah motor soğuk iken oluyor sadece. Motor sıcakken marşta o ses gelmiyor. O vurma seside lpgde de benzinde de yapıyor. Dün tüm gün arabayı benzinde kullandım durum aynı. Benzin-lpg ya da sıcak-soğuk fark etmiyor :(. İyice soğudum arabadan :(
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
|
o zaman marş motorunuz yavaş yavaş ömrünü tamamlıyor büyük ihtimalle. Sıcakken her araç daha kolay çalışır hatta arızaların bir çoğu sıcakken hissettirmez kendini eğer marşı zamanında bıraktığınız halde o sesi duyuyorsanız marş motorunda problem vardır. kontak açıkken çıkan dııı gibi çınlama sesi bende de var ancak kaputu açınca ufak bi çınlama gibi hissediliyor sizde bu kadar yüksek olması biraz garip
|
||
|
||
![]() |
||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
|
gaz kelebeginden geliyor motor soguk oldugu ıcın kelebek acık konuma geliyor rahat calıssın dıye cıkle gıbıı
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
|
Ben de çözemedim hocam epey bir ses yapıyor. Hergün bugün başka ne çıkacak diye düşünüyorum. Çok sinir bozucu...
Bir sıkıntı yaratmaz o zaman hocam değil mi?
|
||
![]() |
||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
|
normal sesi bi sıkıntı yok devamm:))gaz klebegının motoru calışıyor hatta bazen tık tık da yapabilir
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
|
teşekkürler hocam sağolun :)
|
||
![]() |
||
|
birde gaz hortumuna taktıgınız mıklatısın hıç bır faydası yoktur tamamen hurafedir:))para vermeyın böyle şeylere
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |