![]() |
|
yardım kafa yemek üzereyim |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
samu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 20:45 |
Selam arkadaşlar benim 2011 model benzinli 308 var arabayı çalıştırıca sarsıntılı çalışıyor gaz veriyorum almıyor su motoru gibi pat pat ederek çalışıyor o esnada hemen fan çalışıyor arabayı STOP edince hala devam ediyor çalışmaya, bilgisayara bağlıyor usta zengin karışım çıkıyor siliyor arızayı hersey normal, adam diyo arıza olsa silinmezdi,geçen gene lamba yandı ben umursamadm bindim sonra kendiliğinden söndü bujileri bobinlerİ hepsini değiştim dün akşam park yerindeydi önu bosalmıstı ileri alim dedim gene aynısı oldu sarsıntı feci direksiyon oynuyo resMen, servise gitmek istemiyorum, alakasız Parçaları değişmişlerdi olan benim 2000 liramolmuştu çok fena soyuldum babam evden kovacaktı neredeyse abi yardm edin neyden olabilir
|
|
![]() |
|
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Büyük ihtimalle ateşleme bobininden yapıyodur onu gaz yemez aşırı derecede sarsıntı yapar araba yürümez hale gelir zorlarsan gider ama sanki motor yerinden kopacakmış gibi sallanır yaşamıştım bu anı.. Ama bobinleri değiştirdim demişsiniz Motorun üst kapağını sökünce hemen üstteki parçadan bahsediyorum o değişti mi serviste ?
|
|
|
|
![]() |
|
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sogukkenmi yapıyor herzamanmı
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
millesim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2014 Konum: ayvalık Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
ateşleme sisteminden olabilir.....
|
|
2010 308 1.6 HDİ MİLLESİM
|
|
![]() |
|
samu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
4 adet bobin değişti daha 1 ay olmadı, ilk çalıştığında motoru ısıtmadan gidince böyle oluyo mesala bu sabah çalıştırdım sarsıntı yok ama arıza lambası yanıyor ustaya götürüyorum zengin karışım çıkıyor lamba söndürüyor 1 gün sonra gene aynı baska bi usta oksijen sensöründen yapar dedi ama bilmiyorum oda pahalı parça sordum 425 dedi ya ondanda değilse gene gidicek bizim para boşuna
|
|
![]() |
|
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
bobin 4 adet olmaz abi bujidir o. Ateşleme bobini vardır 1 tane kaputu açınca motorun oldugu kapagı sökünce hemen üstte olur 150 lira civarında onu bi taktır dene eğer aynı devam ederse söktürürürsün geri sorun bunda değilmiş diye.
|
|
|
|
![]() |
|
Nasıl olmaz bujileri biliyoruz nasıl olduğunu :) onlarıda değiştim. bujilerin kafasına geçenlerden uzun bu bobinler özel serviste değiştim. Faturasında da yazıyor zaten adedine 90 lira verdim
|
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Hocam enjektorler yada kablolarina falan baktir benim kablolarda sikinti vardi arac tek silindir eksik calisiyodu. Soyledigin gibi su motoru traktor gibi ses cikiyodu araçtan bi dene baktir tecrubeyle sabit
|
|
![]() |
|
sebar ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Boşuna para ve zaman harcamışsınız. Sorun LPG de. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla araç lpg li. Bende de 2010 var. Benzinde hiçbir sıkıntı yokken ustam ısrarla taktırma dedi (ekonomi yapacaz ya ) taktırdım. Aynı sorunlar bende de başladı. Motor soğukken veya uzun süreli beklemelerden sonra ilk kontağı çevirdiğinizde hemen hareket etmek isterseniz bu sorun maalesef oluyor. en az 1 dakika araçı hareket ettirmeden rölantide çalıştırın. o zaman olmuyor. Fransız grubu araçlar LPG ye uyumlu değillll. Amcam da da citreön c4 var oda aynı konudan muzdarip. daha önceden 406 vardı. Lpg taktırdım 6-7 ay sonra yolda giderken stop etmeye başladı. Düşünün 100 km hızla gidiyorsunuz bir den araç stop ediyor. her şey kitleniyor. Lpg firmalarının yapacağı nokta şu; şu tarz araçlar lpg ye uyumlu değil taktırmayın ve marklara diyecek bizim araçlarımız lpg ye uyumlu değildir. tabi ticari menfaatler devreye girince kimse sesini çıkarmıyor. olan vatandaşa oluyor.
|
|
![]() |
|
10URAKAR ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Merhaba ,
Hocam aracın patırdaması bence de LPG den kaynaklı. Bobinden sorun varsa kendiniz test edebilirsin...(Kaputu aç ve aracın motora bağlı gaz kelebeğine parmağınla gaz veriyormuş gibi test et birden bas eğer motor sarsılıyor ve gaz yemiyorsa sanki motor gaza basınca onu geç anlıyorsa... bobinin zayıftır kardeş.. Bobin bozuldumu tam bozulur.) Diğer nokta hemen soğutma fanı çalışıyor diyorsun... bu ilginç geldi bana LPG sisteminin ve aracın su devir daiminde bir problem var gibi sanki eğer gerekli randıman alamıyorsa araç direk o fanı çalıştırmıştır. Bu arada LPG araçlarda ilk çalıştırmada ısıtmak şart arkadaşalr bende de pu 206 var gaza geçmesi için durduğu yerde çalıştırıyorum... Havalarda acayip soğuk arkadaşlar makinalar da ister istemez sarsılıyor. |
|
![]() |
|
gungor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2015 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
triger degistirdinmi
degistiyse sente atlamış olabilir sente atlamış araç gaz yemez o yüzden karışım arızası veriyo zaten |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |