Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >308 T7 (2008-2013)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yardım kafa yemek üzereyim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yardım kafa yemek üzereyim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
samu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yardım kafa yemek üzereyim
    Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 20:45
Selam arkadaşlar benim 2011 model benzinli 308 var arabayı çalıştırıca sarsıntılı çalışıyor gaz veriyorum almıyor su motoru gibi pat pat ederek çalışıyor o esnada hemen fan çalışıyor arabayı STOP edince hala devam ediyor çalışmaya, bilgisayara bağlıyor usta zengin karışım çıkıyor siliyor arızayı hersey normal, adam diyo arıza olsa silinmezdi,geçen gene lamba yandı ben umursamadm bindim sonra kendiliğinden söndü bujileri bobinlerİ hepsini değiştim dün akşam park yerindeydi önu bosalmıstı ileri alim dedim gene aynısı oldu sarsıntı feci direksiyon oynuyo resMen, servise gitmek istemiyorum, alakasız Parçaları değişmişlerdi olan benim 2000 liramolmuştu çok fena soyuldum babam evden kovacaktı neredeyse abi yardm edin neyden olabilir
Yukarı Dön
tolga.onal Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga.onal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 Saat 08:10
Büyük ihtimalle ateşleme bobininden yapıyodur onu gaz yemez aşırı derecede sarsıntı yapar araba yürümez hale gelir zorlarsan gider ama sanki motor yerinden kopacakmış gibi sallanır yaşamıştım bu anı.. Ama bobinleri değiştirdim demişsiniz Motorun üst kapağını sökünce hemen üstteki parçadan bahsediyorum o değişti mi serviste ? 
Yukarı Dön
muro_60 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muro_60 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 Saat 09:36
sogukkenmi yapıyor herzamanmı
peugeot 307 xt premium
Yukarı Dön
millesim Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı millesim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 Saat 11:36
ateşleme sisteminden  olabilir.....
2010 308 1.6 HDİ MİLLESİM
Yukarı Dön
samu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 Saat 12:40
4 adet bobin değişti daha 1 ay olmadı, ilk çalıştığında motoru ısıtmadan gidince böyle oluyo mesala bu sabah çalıştırdım sarsıntı yok ama arıza lambası yanıyor ustaya götürüyorum zengin karışım çıkıyor lamba söndürüyor 1 gün sonra gene aynı baska bi usta oksijen sensöründen yapar dedi ama bilmiyorum oda pahalı parça sordum 425 dedi ya ondanda değilse gene gidicek bizim para boşuna
Yukarı Dön
tolga.onal Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga.onal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 Saat 18:11
bobin 4 adet olmaz abi bujidir o. Ateşleme bobini vardır 1 tane kaputu açınca motorun oldugu kapagı sökünce hemen üstte olur 150 lira civarında onu bi taktır dene eğer aynı devam ederse söktürürürsün geri sorun bunda değilmiş diye. 
Yukarı Dön
samu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 Saat 14:11
Nasıl olmaz bujileri biliyoruz nasıl olduğunu :) onlarıda değiştim. bujilerin kafasına geçenlerden uzun bu bobinler özel serviste değiştim. Faturasında da yazıyor zaten adedine 90 lira verdim
Yukarı Dön
koray.turan Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koray.turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 Saat 14:19
Hocam enjektorler yada kablolarina falan baktir benim kablolarda sikinti vardi arac tek silindir eksik calisiyodu. Soyledigin gibi su motoru traktor gibi ses cikiyodu araçtan bi dene baktir tecrubeyle sabit
Yukarı Dön
sebar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sebar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2015 Saat 08:59
Boşuna para ve zaman harcamışsınız. Sorun LPG de. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla araç lpg li. Bende  de 2010 var. Benzinde hiçbir sıkıntı yokken ustam ısrarla taktırma dedi (ekonomi yapacaz ya ) taktırdım. Aynı sorunlar bende de başladı. Motor soğukken veya uzun süreli beklemelerden sonra ilk kontağı çevirdiğinizde hemen hareket etmek isterseniz bu sorun maalesef oluyor. en az 1 dakika araçı hareket ettirmeden rölantide çalıştırın. o zaman olmuyor. Fransız grubu araçlar LPG ye uyumlu değillll. Amcam da da citreön c4 var oda aynı konudan muzdarip. daha önceden 406 vardı. Lpg taktırdım 6-7 ay sonra yolda giderken stop etmeye başladı. Düşünün 100 km hızla gidiyorsunuz bir den araç stop ediyor. her şey kitleniyor. Lpg firmalarının yapacağı nokta şu; şu tarz araçlar lpg ye uyumlu değil taktırmayın ve marklara diyecek bizim araçlarımız lpg ye uyumlu değildir. tabi ticari menfaatler devreye girince kimse sesini çıkarmıyor. olan vatandaşa oluyor. 
Yukarı Dön
10URAKAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 10URAKAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2015 Saat 09:11
Merhaba ,
Hocam aracın patırdaması bence de LPG den kaynaklı.
Bobinden sorun varsa kendiniz test edebilirsin...(Kaputu aç ve aracın motora bağlı gaz kelebeğine parmağınla  gaz veriyormuş gibi test et birden bas eğer motor sarsılıyor ve gaz yemiyorsa sanki motor gaza basınca onu geç anlıyorsa... bobinin zayıftır kardeş.. Bobin bozuldumu tam bozulur.)

Diğer nokta hemen soğutma fanı çalışıyor diyorsun... bu ilginç geldi bana LPG sisteminin ve aracın su devir daiminde bir problem var gibi sanki eğer gerekli randıman alamıyorsa araç direk o fanı çalıştırmıştır.

Bu arada LPG araçlarda ilk çalıştırmada ısıtmak şart arkadaşalr bende de pu 206 var gaza geçmesi için durduğu yerde çalıştırıyorum...

Havalarda acayip soğuk arkadaşlar makinalar da ister istemez sarsılıyor.
Yukarı Dön
gungor Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gungor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2015 Saat 12:03
triger degistirdinmi
degistiyse sente atlamış olabilir sente atlamış araç gaz yemez o yüzden karışım arızası veriyo zaten
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 287 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 33617 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103076 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 530 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29882 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 52584 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1053 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15732 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 554 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 425 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 379 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16911 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1010 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 487 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3886 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 958 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3177 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34627 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 1589 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 2780 3 Serdar102
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English