![]() |
|
206+ hangi yağ kullanılmalı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2014 Saat 23:22 |
2010 model 206+ dizel araca hangi tip ve hangi marka motor yağ önerirsiniz ? aracim 57 bin km de ve chip mevcut.aracin beygiri 97 ona göre bir yağ tavsiye etmenizi istiyorum. dip not: 60bin bakımda neler değişmesi gerekiyor ?
|
|
![]() |
|
Sercan Mungan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 503 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sercan Mungan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mobil 1 esp formula 5w30 kesinlikle tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tam sentetik olsun Birtan.
Istanbulda Cenker abi de bahsetmisti hatirlatsan. Ben magnatech ve edge cok kullandim en don aurise esp formula kullandim. Magnatech daha yogundu bosalttigimda edge i bosslttigimda daha viscosu dusuktu . Esp yi gormedim henuz. Düzenleyen Alicilik - 08 Aralık 2014 Saat 03:15 |
|
![]() |
|
Ali aynen dedıgın gbı Cenker abının tavsıye ettıgı castrol magnatec 5 30 c2 modelini kullandım. Bir arkadasda 5 40 castrol edge turbo dısel yağı kullan dedı. Şimdi onun fıyatı yuksek boşuna almım deger mı dıye sorım dedım :)
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Valla dedigim gibi ben magnatech ve edge i motardan bosaltirken gordum. 10k bakiminda edge halen daha akiskan duruyordu. Magnatech biraz daha viscosdu.
Son bakimda servise esp formula goturdum Toyota saolsun uygun degerde yag getirdigimizde o yagi kullaniyor. Servis disi yag olmaz politikasi yok. Henuz goremedim esp nin bakim sonrasi akiskanligini. Filtre ile dusuk km de degisim yapacaksan bence edge e gerek yok. 5w40 a gerek yok ben ce 5w30 iyidir hatta toyota 0w30 kullaniyor onu bile alasim var. Cunku asiri sessiz oluyordu motor. |
|
![]() |
|
fitre de sıkın yok 5bn km bir değiştiriyorum ama yağı açıkcasi ne üşengeçliğime geldi Cenker abi 7500km de bir değiştir demişti benim 12 bin oldu hala değiştiremedim :)
|
|
![]() |
|
60 bin bakımında neler değişiyor ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |