![]() |
|
Volan Taşlanmalımı ? Taşlanmamalımı ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2014 Saat 16:45 |
S.a arkadaşlar aracımda problemlemler vardı ve ben çoğu şeyi yeniledim debriyaj plakası dahil aracımda şuan kalkışlarda bir titreme var ve servis normal olduğunu idda etmekte servise gittim volantı taşlamadığını uygun yöntemlerle ölçtüğünü gerek duymadığını ve titreşimin rahatsız edici bir yanı olmayıp normal olduğunu söyledi titreme zaten genelde yarım debriyaj yapınca olmakta şuanda.Kullanılan baskı balata kesinlikle orjinal ve arzalı olma durumu söz konusu değil gibi ambalajında yeşil kalite kontrol etiketi var.Araştırma ve soruşturmalarıma göre volantı taşlamadığı ıçın servis bu sorunu yaşıyor olabilirmişim servis taşlamaya gerek duymadım dıyor başka bişey demiyor ben ısrar eder volantı taşlatırım tekrar mecbur yapıcak ama volant taşlanmasının riskli bir durum olduğunuda söyleyenler var tornadan dolayı çatlatanlar falan ilerde şimdi ben bu volantı taşlatmalımıyım tekrardan yoksa bu şekilde devam etmelimiyim fikir istiyorum arkadaşlar ? Yani taşlatmakmı iyi taşlatmamakmı parçayı değiştirme gibi bir lüksüm yok bu arada.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilgisi olan yokmudur volan hakkında ?
|
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Daha önceden 106 xs aracımda volant taşlaması yaptırmıştım. Ustam volantı gösterdi üstünde yanık izleri , büyüteçte görülebilecek kılcal çatlaklar ve dalgalanmalar mevcuttu.. sanayi tabiriyle "toz paso" deniliyor işlemin adına.. mm daha ince tornaya sokuyorlar... Üzerinde bulunan kötü tabaka toz şeklinde alınıyor...
Sonrasında 106 da herhangi bir titreme yaşamadım.. 307 de de titreme mevcut baskı balata değişimine ilerde girersem ben mutlaka yaptırırım... yeni balatanın yüzeye tam basması için gerekli diye düşünüyorum... şahsi fikrim... :)
|
|
![]() |
|
Teşekkürler değerli yorumunuz için :)
|
|
|
![]() |
|
suppor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
Usta dun bende bisiy farkettim rolanti devrinde yada 1000 devirde kalkmaya calisinca benim aracdada bi titreme oluyo debriajdan ayami cekenekadar sonra kesiyo ustaya sordugumda volant sadece ilk mars icin dedi bana :/
|
|
![]() |
|
Hocam devir binin altına düştüğünde zaten yeterli gaz verilmezse normal bir titreme yaşamak mümkün.Fikir paylaşımı yapmak adına benım sorunum şu şekilde daha önce ben baskı balata değiştirdim valeo parça kullanmışlar bana toplamda 20 ay gitti ama böyle bir sorun yaşamadım.Bu arada marka kötülemek değil amacım belki bana bu kadar gitmiştir orasını bilemem ama piyasada yan sanayi olarak söylüyor herkes bu markayı böyle hayati parçalarda fabrikasyon ekipman olarak kullanılan firmanın çıkardığı ürünleri kullanmak daha sağlıklı.Benim sorunum vitesi 1 e taktım ayağım frende kavramaya getiricem debriyajı alt kısımlarda bir titreme veriyor hafif bir şekilde vites kolunun oynadığını görüyorum ama titreşim gibi çok sallantı değil sorna biraz daha kaldırdığım zaman debriyajdan ayağımı titreşim kesiliyor ve tam kavramaya geçiyor araç.Usta benim volantı taşlamadığını söyledi zatende taşlamanın işe yaradığını söyleyenlerden çok riskli olduğuna değinenler mevcut ustaya sordum ölçtüğünü taşlanıcak bir durum olmadığını söyledi ama ben araştırmalarım sonucu bu sorunu volanta bağlıyorum ancak 2000 model araç çokta ısrar etmek ıstemıyorum taşlama konusunda ıstedığım gıbı olmazsa parça değiştircek gücüm yok belkide balata yeni olduğundan erken kavramaya başladığından bu titreşimi yaşıyorum zamanla bakıp görücez son testlerım ilk kalkışlarda ufak bir titreme yaşasamda sorun teşkil edilcek birşey yok gibi gözüküyor şuanda çünkü kavraması aracın kaçması devirleri vites geçişleri herşey ilk günkü gibi o yüzden hayırlısı bakalım zamanla oturur umarım zaten dışardan araca ilk binen biri anlamıyor bunu ben anlıyorum bir tek kendi aracım olduğu ıçın.sorun bu şekilde konu açmamdaki amaç volant taşlanmasıyla kesınlıkle sorun duzelicekse yaptırıcaktım ısrar edip.ayrıca ilk marşlada volantın bağlantılı olduğunu sanmam volant sürekli yürür aksamda rol oynayan baskı balata setini karşılayan öpen parçadır.
|
|
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
sıfırsa gerek duymamaları normal ama eski volanınsa taşlanması gerekir ama taşlandıkça volanda çatlaklar meydana gelir benimde aracımda çatlakalar var hemde 3 metre oteden bak görürsün ama titreme yok baskı balatayla yenilicem bir ara :)
|
|
change
|
|
![]() |
|
Volantım sıfır değil ama uzerınde fazla yıpranma veya çatlak yokmuş söktüklerinde o yüzden gerek duymadık dedi servis bende bu titreme olayını farkedınce tekrar gidip taşlatmak ıstedım ama araştırma ve soruşturmalarıma göre pek iyi bir durum değil volant taşlatmak faydasına değinenden çok zararlarından bahsedenler olmuş bende o yuzden açtım konuyu birde burdan tavsiye alayım diye ama araca yaptığım son testler ve volant taşlatması hakkında okuduğum şeyler sonucunda yaptırmak ıstemıyorum tekrar gidip eğer çok büyük bir sıkıntıyla karşılaşırsam volantı komple yenilerim bunun dışında yapılabilcek birşey gözükmüyor.Yorumunuz için teşekkürler..
|
|
|
![]() |
|
suppor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
Samet gel bi bulusalim cay icelim bide su titreme olaylarina bakalim bende derdimi kimseye anlatamiyom herkes nirmal dio disardan
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |