![]() |
|
206 DİREKSİYON TİTREME SORUNU |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
denizci33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizci33
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 16:12 |
selamlar Arkadaşlar;
foruma yeni üye oldum; 4 - 5 ay önce ilk kez 2008 model 206 otomatik vites 1.4 fever aldım. ilk aldığımda araç çok titreme yapıyordu; kronik sorun dediler yedik aldık; sonradan araştırınca kulaklarda sorun olduğunu gördüm; değiştirdim titreme falan kalmadı, 1 hafta önce kaloriferden içeri su gelmeye başladı; 3 gün öncede onu değiştirttim; değiştirmişken yağını-filtrelerini falan herşeyini değiştirttim arabada belirgin bir konfor iyileşmesi oldu. artık bağırmıyor. Şu an 2 sorunum var; 1- yokuşlarda çekişi zayıf geliyor; yani eğer atalet alıp yokuşa hızlı girmediysem; full gazla anca hızlanabiliyorum; standart basarsam 20yle anca çıkıyor. eğer ayağımda yumurta var gibi basarsam gaza yavaş yavaş hızlanıyor; vites geçişleri çok frene basmassam vuruntu vs yok. ama trafik olunca ani vuruntular var. bu bir sorunmudur; normalmidir? ilk kez otomatik vites kullanıyorum; hatun için aldık özellikle o yüzden emin olamıyorum.
2- mesela otobandayız; bastım gidiyorum ; 120-130u gördüm; giderken sorun yok; ama hafiften frene basmaya başlayınca direksiyon titremeye başlıyor; fren disk balatalar iyi dedi usta. ön salıncaklarda boşluk vsde yok dedi. bu da acaba normalmidir? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Not: orjinal 206 2008 model ön far satılık veya kiralık ; sadece 2-3 günlüğüne lazım; Muayene için. kiralamak isteyene 50 tl veririm. satılık görüşülür. ilgisi olanlardan özelden yazabilir.
|
|
![]() |
|
78peugeot78 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ekim 2014 Konum: KARABÜK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 78peugeot78
![]() ![]() ![]() ![]() |
sorun:2:ya balans vardır lastiklerde yada akslardandır.. sorun:1 eğerki akslar motor kulakları alt motor son takozu bakıldı ve sağlam ise benimde yaşadığım lanet olası bir sorundur şanzıman içindeki dişlilerden yapıyo..
Düzenleyen 78peugeot78 - 13 Kasım 2014 Saat 17:37 |
|
![]() |
|
denizci33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizci33
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yalnız şanzımanla ilgili herhangi bir hata almadım; hata kaydına baktırdım; o da yok. Araçta herhangi bir hata sinyali uyarısı vs yok kesinlikle. dediğin gibi dişlilerdeyse sorun nasıl çözebiliriz?; benim kafama takılan her otomatik vitesli 206lar bu şekildemidir; o yüzden emin olamadım; daha önce otomatik vitese elimi sürmediğim için tuhaf geliyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |