![]() |
|
akü aktarma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
ibanez_022 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 Saat 22:29 |
||
arkadaşlar merhaba,
peugeot 308 den peugeot 106 aracıma aktarma yapacağım, aküm boşalmış. nasıl yapacağımı biliyorum ama, 308 in elektronik aksamlarına bir zarar gelirmi gelmez mi endişeleniyorum.
|
|||
106 98 xr
|
|||
![]() |
|||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Usta akü takviye kablon olması lazım ondan sonra kutup başlarını bağlamak gerekiyor.Akü takviye yapıcak aracın artısından takviye alıcak aracın artısına aynı şekilde eksiyide bağlıyorsun.Bağlantı doğru sağlandıktan sonra akü vericek araç çalıştırılır rolantideyken hafifçe gaz verilir kısa bir süre sonra diğer araca geçip oda çalıştırılır iş biter.Takviye alan araç çalışır çalışmaz kabloları sökmeniz gerekir sökerken dikkatli olun işlemi yanlış yapmadığınız sürece elektriksel anlamda bir arza vericeğini düşünmüyorum bu durumun her iki aracada.Bir not daha önce + kutubu bağlayın daha sonra - kutubu bağlayın.İşlem bitince sökerkende tam tersi önce - kutubu sökün daha sonra + kutubu be yine bu işlem sürerken uçları asla birbirine değdirmemeye çalışın.+ Kırmızı - siyah.
Düzenleyen samet206 - 07 Kasım 2014 Saat 22:56 |
|||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||
![]() |
|||
ibanez_022 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
cevap için teşekkür ederim. nasıl yapacağımı biliyorum, daha önce yapmıştım Şahin Doğan tarzı araçlarda, pejo 308 otomatik araç olunca korkuyorum işte biyeri resetlenir vs falan diye, ayrıca aracı çalıştırmadan yapmayı düşünüyorum. çünkü benim araç anında çalışcak boşuna diğer aracı çalıştırmaya gerek yok bence, ne dersiniz? bir de şu var, aracı çalıştırdım diyelim akü kendini toparlar mı yoksa mutlaka şarj ettirmelimiyim? akü boşken alternatöre zarar verir mi?
|
|||
106 98 xr
|
|||
![]() |
|||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
||
aküde bir arıza yoksa aracı çalıştırdıktan sonra 10-15 dakika araçla dolaşın kendisini şarj eder.
takviye için illa akü takviye kablosu olması şart değil çok ince olmayan bir elektrik kablosu da işinizi görür. |
|||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
||
akü takviye kablosu buldum, teşekkür ederim. 308 de kutuplar açık durumda kolay bir yerde mi?
|
|||
106 98 xr
|
|||
![]() |
|||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Hocam zaten 308 otomatik bir araçmış bunlar kesınlıkle akü bitirdiği zaman bildiğiniz üzere yine 308 in kendiside vurdurma falan değilde akü takviyesiyle çalıştırılmaya uygundur.Zaten 308 de akü bitirmiş olsa mecbur onada takviye yapıcaksınız bu yönden sıkıntı yok.Ama benim bildiğim takviye vericek araç çalışması gerekiyor eğer çalıştırmazsanız asıl ozaman sıkıntı çıkabılır çunku yıllardır yapılan bir işlem bu böyle yapılıyor kutup başları çıkmadığı sürece herhangibir şey sıfırlanmaz araçta.Ancak kutup başlarını tamamen sökersenız resetleme veya başka bir durum söz konusu olucaktır kolay gelsin.
Düzenleyen samet206 - 08 Kasım 2014 Saat 14:13 |
|||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||
![]() |
|||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
||
kutup başlarının birisi açıkta diğerine ulaşmak biraz zor ama takviye için gerek de yok zaten aracın kaportasında bir yere kabloyu tutturmanız yeterli |
|||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
||
sorma eksi kutbu zor bir yerde ulaşamadım. kaportaya tutturdum yapamadım bi türlü, yol yardımını çağırdım 2 dk da hallettik:) |
|||
106 98 xr
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |