Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >308 T7 (2008-2013)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - akü aktarma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

akü aktarma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ibanez_022 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibanez_022 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: akü aktarma
    Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 Saat 22:29
arkadaşlar merhaba,

peugeot 308 den peugeot 106 aracıma aktarma yapacağım, aküm boşalmış. nasıl yapacağımı biliyorum ama, 308 in elektronik aksamlarına bir zarar gelirmi gelmez mi endişeleniyorum. 
106 98 xr
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 Saat 22:55
Usta akü takviye kablon olması lazım ondan sonra kutup başlarını bağlamak gerekiyor.Akü takviye yapıcak aracın artısından takviye alıcak aracın artısına aynı şekilde eksiyide bağlıyorsun.Bağlantı doğru sağlandıktan sonra akü vericek araç çalıştırılır rolantideyken hafifçe gaz verilir kısa bir süre sonra diğer araca geçip oda çalıştırılır iş biter.Takviye alan araç çalışır çalışmaz kabloları sökmeniz gerekir sökerken dikkatli olun işlemi yanlış yapmadığınız sürece elektriksel anlamda bir arza vericeğini düşünmüyorum bu durumun her iki aracada.Bir not daha önce + kutubu bağlayın daha sonra - kutubu bağlayın.İşlem bitince sökerkende tam tersi önce - kutubu sökün daha sonra + kutubu be yine bu işlem sürerken uçları asla birbirine değdirmemeye çalışın.+ Kırmızı - siyah.

Düzenleyen samet206 - 07 Kasım 2014 Saat 22:56
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibanez_022 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 Saat 23:29
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Usta akü takviye kablon olması lazım ondan sonra kutup başlarını bağlamak gerekiyor.Akü takviye yapıcak aracın artısından takviye alıcak aracın artısına aynı şekilde eksiyide bağlıyorsun.Bağlantı doğru sağlandıktan sonra akü vericek araç çalıştırılır rolantideyken hafifçe gaz verilir kısa bir süre sonra diğer araca geçip oda çalıştırılır iş biter.Takviye alan araç çalışır çalışmaz kabloları sökmeniz gerekir sökerken dikkatli olun işlemi yanlış yapmadığınız sürece elektriksel anlamda bir arza vericeğini düşünmüyorum bu durumun her iki aracada.Bir not daha önce + kutubu bağlayın daha sonra - kutubu bağlayın.İşlem bitince sökerkende tam tersi önce - kutubu sökün daha sonra + kutubu be yine bu işlem sürerken uçları asla birbirine değdirmemeye çalışın.+ Kırmızı - siyah.

cevap için teşekkür ederim. nasıl yapacağımı biliyorum, daha önce yapmıştım Şahin Doğan tarzı araçlarda, pejo 308 otomatik araç olunca korkuyorum işte biyeri resetlenir vs falan diye, ayrıca aracı çalıştırmadan yapmayı düşünüyorum. çünkü benim araç anında çalışcak boşuna diğer aracı çalıştırmaya gerek yok bence, ne dersiniz? 

bir de şu var, aracı çalıştırdım diyelim akü kendini toparlar mı yoksa mutlaka şarj ettirmelimiyim? akü boşken alternatöre zarar verir mi?
106 98 xr
Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2014 Saat 01:13
aküde bir arıza yoksa aracı çalıştırdıktan sonra 10-15 dakika araçla dolaşın kendisini şarj eder.
takviye için illa akü takviye kablosu olması şart değil çok ince olmayan bir elektrik kablosu da işinizi görür.
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibanez_022 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2014 Saat 01:38
Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

aküde bir arıza yoksa aracı çalıştırdıktan sonra 10-15 dakika araçla dolaşın kendisini şarj eder.
takviye için illa akü takviye kablosu olması şart değil çok ince olmayan bir elektrik kablosu da işinizi görür.

akü takviye kablosu buldum, teşekkür ederim. 308 de kutuplar açık durumda kolay bir yerde mi?
106 98 xr
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2014 Saat 14:12
Hocam zaten 308 otomatik bir araçmış bunlar kesınlıkle akü bitirdiği zaman bildiğiniz üzere yine 308 in kendiside vurdurma falan değilde akü takviyesiyle çalıştırılmaya uygundur.Zaten 308 de akü bitirmiş olsa mecbur onada takviye yapıcaksınız bu yönden sıkıntı yok.Ama benim bildiğim takviye vericek araç çalışması gerekiyor eğer çalıştırmazsanız asıl ozaman sıkıntı çıkabılır çunku yıllardır yapılan bir işlem bu böyle yapılıyor kutup başları çıkmadığı sürece herhangibir şey sıfırlanmaz araçta.Ancak kutup başlarını tamamen sökersenız resetleme veya başka bir durum söz konusu olucaktır kolay gelsin.

Düzenleyen samet206 - 08 Kasım 2014 Saat 14:13
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2014 Saat 20:54
Orjinalini yazan: ibanez_022 ibanez_022 Yazdı:

akü takviye kablosu buldum, teşekkür ederim. 308 de kutuplar açık durumda kolay bir yerde mi?

kutup başlarının birisi açıkta diğerine ulaşmak biraz zor ama takviye için gerek de yok zaten aracın kaportasında bir yere kabloyu tutturmanız yeterli
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibanez_022 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2014 Saat 00:41

Orjinalini yazan: ibanez_022 ibanez_022 Yazdı:

kutup başlarının birisi açıkta diğerine ulaşmak biraz zor ama takviye için gerek de yok zaten aracın kaportasında bir yere kabloyu tutturmanız yeterli

sorma eksi kutbu zor bir yerde ulaşamadım. kaportaya tutturdum yapamadım bi türlü, yol yardımını çağırdım 2 dk da hallettik:)

106 98 xr
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7161 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 455 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 593 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 342 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5148 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 605 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 394 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 663 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 247 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 559 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 764 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2274 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1025 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5630 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4862 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2067 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 518 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2223 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37373 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English