|
|
su eksiltme |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
slayer65
1. Vites
Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2014 Konum: van Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: su eksiltmeGönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 21:25 |
|
206 1.6 benzin lpgli aracima 4 gün önce antifiriz bıraktım ancak bugün kontrol ettigimde 600 ml eksildigini fark ettim ve radyatör kapağı mi açarken kapağın siyah başlığı çıktı diger tipa kısmı içeride kaldım çekerek çıkardımg geçici olarak kapağa tekrar monte ettim ama kapağın bozuk olduğu bi gerçek acaba antifiriz kapaktanmi fiskirdi yoksa contamla ilgili bi sorun mu var contayla ilgiliyse en kolay bunu nasıl anlarım kapaktan supheliyim ama motoru kontrol ediyorum 1 2 saatte bir kapaktan atsa etrafinda islaklik olmazmi acaba sizlerin de fikrini almak istedim arkadaşlar bu durum baya rahatsız edici
|
|
![]() |
|
P206HDi
1. Vites
Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 21:30 |
|
Sıcaklıkla beraber buhar olarak kaçıyor olabilir kapaktan contası bozulmuşsa. Onun dışında ikinci bir neden daha olabilir. Sürücü tarafında paspasın altında ıslaklık var mı?
Düzenleyen P206HDi - 04 Kasım 2014 Saat 21:31 |
|
![]() |
|
gogly35
2. Vites
Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 21:33 |
|
merhaba aynı sorunu gecen seneden beri bende zaman zaman yasıyorum aracıma yılbası zamanı depoyu boşalttırıp komple kırmızı antfriz koydurdum havasını aldırarak yaptrdm bir kaç gün sonra seviye azaldığını gördüm tamamladım fakat o günden beri az miktarda olsa azalma yapıyor tamamlıyorum... yaptığım araştırmalara göre kırmızı antfriz çok etkili olduğu için eğer sistemde en ufak kaçak varsa o noktaları kireçlerini temizleyerek kaçakları ortaya çıkardığı ve zaman zaman bu azalmayı yapabileceğini öğrendim.. kapak konusuna gelince aynı durum bayram yolculuğunda basıma geldi kapağı sökerken conta kısmı yuvada kaldı plastk kısmı elimde kaldı servise gittiğimde tekrar tak çıkart yaptılar düzeldi su an sorun yok..
sizde aracınızda kapaktan başlayarak radyatör sisteminizde gözle bakarak detaylı bir kaçak kontrolü yapabilrsiniz..
|
|
|
308 VTI // 2009
|
|
![]() |
|
slayer65
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 21:39 |
|
Şoför mahalinde koltuğun tam önünde pas pas altında hafif bor islaklik var ancak aracı akşam üzeri yikadim cam hafif aralı kalmıştı ordan su girmişti biraz içeri o islaklik oda olabilir
|
|
![]() |
|
slayer65
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 21:42 |
opet mavi antifiriz bıraktım radyatörumu iki hafta öncede sisletmistim kapaktan olmasini ümid ediyorum :( |
|
![]() |
|
P206HDi
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 21:43 |
|
Direksiyonun altına gaz pedalına doğru eğilip bakarsanız sağ tarafta kalorifer radyatörünü göreceksiniz. Radyatöre giden boruları elinizle kontrol edin, ordan damlatıyor olabilir. Araba çalışır vaziyette kalorifer sıcakta üflüyorken bakarsanız daha rahat anlayabilirsiniz.
Düzenleyen P206HDi - 04 Kasım 2014 Saat 21:45 |
|
![]() |
|
slayer65
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 21:53 |
şimdi kontrol ettim dediğiniz gibi ancak bi kaçak mevcut değildi |
|
![]() |
|
P206HDi
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 21:58 |
|
Orda sıkıntı yoksa iyi haber o zaman. Radyatör kapağını değiştirin bence zaten ucuz bir şey serviste. Ama eğer kapağı değiştirdikten sonra da düzelmezse tekrar kaçak aramaya devam...
Düzenleyen P206HDi - 04 Kasım 2014 Saat 21:59 |
|
![]() |
|
slayer65
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 22:00 |
|
Yani contaya ihtimal vermiyosunuz sanırım
|
|
![]() |
|
P206HDi
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 22:07 |
|
Yok radyatör kapağından kastım oydu zaten. Kapak bozuk demişsiniz o yüzden değiştirmenizi önerdim 10-15 lira civarında değiştirebilirsiniz zaten.
|
|
![]() |
|
slayer65
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 22:14 |
|
Umarim tek sorun kapaktir
|
|
![]() |
|
slayer65
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 22:17 |
ilginiz için de cok tesekkur ederim |
|
![]() |
|
P206HDi
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 Saat 22:29 |
|
Rica ederim, ara ara tekrar bakın sürücü paspasına. Sağ taraflara doğru özellikle. Orada kurumayan bir islaklık yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum. Umarım yoktur da.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||