![]() |
|
307'de Motor Sesi Şikayeti Olan? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
istanbulsporlu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbulsporlu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2014 Saat 20:12 |
Arkadaşlar merhaba...
Yeni bir 307 1.4 HDİ XR aldım. Sizlere bir sorum olacak. Aracı aldığım gibi bütün filtreleri ve yağını değiştirdim. 5W-40 Castrol Edge yağ koydurdum. Fakat bana motorun sesi çok gürültülü geliyor. Daha önce Clio 1.5 DCİ kullanıyordum. Ondan bile daha fazla araç içine motor sesi geliyor. Sizin aracınızda durum nedir acaba?
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dizel 307 lerin sesleri biraz fazla olur kaç model bu arada ? tar-tar-tar-tar bazen aracı görmeden daha sokak başından 307 geliyor diyebiliyorum o kadar söyliyim size.Ancak şaka bir yana geneli böyle değil daha sessiz 307 lerde gördüm daha gürültülüde sanırım birazda yaş bakım motor turbo bu tarz şeylerın yıpranmalarına göre değişiyor olmalı.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
istanbulsporlu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbulsporlu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle cevap için teşekkürler.
Aracım 2005 model 135.000 km de. Bu zamana kadar bakımları düzenli olarak serviste yapılmış. |
|
![]() |
|
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
benim araçta 307 1.4 hdi motorun sesini hiç duymuyorum bence çok sessiz bir motoru var senin araçta bi sıkıntı vardır... bazı arkadaşlarım aracıma binince bu benzinlimi diyor dizel diyince çok şaşırıyorlar benim araç 147 binde senin araç kaç binde ?
|
|
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Hayırlı olsun rica ederim dediğim gibi ben genelinde görüyorum ses problemini haliylede 10 yaşında bir araç için normal buluyorum bence problem yok yinede 307 sahibi daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabılırler ben 307 sahibi değilim ama çevremdeki gözlemlediklerim bu yönde. |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbulsporlu
Aracın kilometresinin orijinal olduğu biliyorum. Yağı da yeni değişti. Motorda herhangi bir üfleme vs. de yok. Neden bu kadar sesli olur ki acaba?
|
|
![]() |
|
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
o zaman sesin aracın ses izolasyonu iyi değildir motorun arkasında ve on kaputta sesin içeri girmesini engelleyen izolasyon keçeleri vardır onları bi kontrol et senden önceki sahibi çıkartmış olabilir
|
|
|
|
![]() |
|
Aracın km si arttıkça sesi değişiyor km ne kadar yüksek ise ses o kadar artar dizel motor kurum yapabiliyor zamanla çözüm nasıl olur turbo temızlenır yada değişir kapak sökülüp subaplar komple temızlenır bıraz daha ses azalır.
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbulsporlu
samet206 ve dehsetilyo ikinize de teşekkürler.
Dediklerinizi ustama da gittiğimde kontrol ettireceğim.
Düzenleyen istanbulsporlu - 01 Kasım 2014 Saat 20:39 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
o dediğim keçeler varsa aracına bi carbon clean yaptır sesi enaz yüzde 10 azalır
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbulsporlu
keçelere sabah ilk iş bakacağım. Carbon Clean da duymuştum ama detaylarını bir araştırayım.
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
aracım şuan 152000 km de 1.6 hdi motor sesi sıfır hatta abartmıyorum aracı çalıştırdıktan sonra unutup tekrar marş yaptığımı biliyorum buna forumdan birkaç arkadaşta şahit muhtemelen aracında bi problem var sanırım
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbulsporlu
Evet ön kaput keçesi çıkarılmış. Orijinali için 250 TL istiyorlar. Çıkmacılara soracağım. Sizce bunu takınca ses büyük ölçüde kesilir mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
hissedilir derecede kesilir
|
|
|
|
![]() |
|
Orçun.Dmr ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
benim 307 de 2005 model 1.4 hdi dizel bazen çalışıyormu diye arabadan aşağıya inip bakıyorum bazende araç çalışırken marşa basıyorum o kadar sessizki Maşşallah seninkinde bir problem var bence
|
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
![]() |
|
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
Araçtan inmenize gerek yok. Devir saatine bir göz atmanız yeterli. :)
|
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |