![]() |
|
Bakım Fiyatları ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
themurat54 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2014 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı themurat54
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2014 Saat 10:58 |
|
Arkadaşlar 10.000 bakımı yaptıracağım aracım 2007 model 206 sedan yağını, yağ filtresini vs. araçtan çok anlamıyorum neleri değiştirmeliyim ya da baktırmalıyım yaptıranlar ya da yapan ustalar varsa fiyatlarını yazabilirler mi?
|
||
Peugeot 206 Sedan
2007 Model, Comfort, 1.4, 75 HP, Benzin/LPG |
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Benzınlı yada dizel bilmiyorum aracınız nasıl ama standart olanlar yağ-yağ filtresi-bujiler-polen filtresi-hava filtresi-kışa giriyoruz malum radyatör suyu değişimi güzelce antifiriz.Genel bakımlar çoğu zaman bundan ibaret bunun yanında tercihen şanzuman yağı direksiyon hidroliği bunlar daha daha uzun zamanlar sonra tabı değişim yok deseler bıle kalıtelı malzemeyle değışımınden sonra rahatlığı kesınlıkle hıssettırıyor.Ve ek olarak depoya katkı maddesıde konulabılır enjektörler ıçın.
Düzenleyen samet206 - 08 Kasım 2014 Saat 15:04 |
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
sedat84 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
|
10.000 kilometredemi aracın gerçekten
|
||
![]() |
||
zr'lmn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2014 Konum: muğla-yatağan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
|
Birde lpgli ise lpg filtresi. Ben her 10 binde pilen filtresinide degistiririm bu sana kalmis bir durum
|
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
aynen sametin dedigi gibi dizel ya da benzine gore ufak seyler fark edebilir, 10 bin yani yıllık bakım kastediyorsun heralde, motor yagı ve filtreler degisecek, buji de degisebilir, ön takım motor kulakları balatalar debriaj diskler triger zamanı gelmis olabilir elektriksel mekanik kontrol heryerine bakılır, yag degisimi ile kalmayabililir, minimunun 200 gidecektir.
malzemeleri 100 tl gibi bir rakama internetten alıp 50 tlye sanayide degistirebilirsin. sanayide bir özel pejo ya da citroen servisine aracını goturup baktırabilirsin, 10bin bakımı haricinde degismesi gereken parca ongormedikleri surece bakım fiyatı 200 tl ye yaparlar. pejonun kendi servislerine goturursen 450 tl gibi bir rakam cıkıyor yıllık yag filtre degisimine. sana tavsiyem bulundugun sehirde özel bir pejo servisine git, yıllık bakım fiyatını sor 150-200 derse tamam de yaptır, degisecek bisiler var derlerse, cok yuksek rakamlar degilse onları da degistirirler. ben arabayı ilk aldıgımda her servise girisimde 1000lik olmadan cıkamıyordum. her bakım zamanı degisecek bisiler cıkıyor yag ve filtrelerle kurtaramıyoruz işi.. |
||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
||
![]() |
||
themurat54 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2014 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı themurat54
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hayır araba 10.000 de değil keşke olsa :) sadece periyodik 10.000 bakımını sormuştum.
Motor yağı, filtresi, hava filtresi, antifiriz, direksiyon yağı, hidrolik falan sanayide 145 TL tuttu. Peki arkadaşlar araba 76.000 km 3. Sahibiyim triger kayışını daha önce değiştiler mi bilmiyorum. Kaç binde değişmek şart olur ve bana ortalama ne kadara mal olur acaba |
||
Peugeot 206 Sedan
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
80 Bin 5 yıl triger ömrü ortalama olarak.Devirdaim ve altarnatör (V) kayışı da triger ile birlikte değişirse ki değişse iyi olur , toplamda 300 TL kadar tutar bunların hepsi işçilik dahil.
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
aracı kaç km de aldınız? aldığınızda aracın bakım geçmişi hakkında bilgi edindiniz mi? |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı themurat54
|
Aracı 73.000 de aldım hocam. Bakım geçmişi hakkında bir bilgim yok zaten benden önceki sahibi 2 yılda 10.000 km anca yapmış tahminim ağır bakımı yapmamıştır, arabayı çok az kullanmış ve arabadan da benim gibi pek anlamıyordu. Araç şuan 77.000 de heralde 80.000 de değiştirmem gerekecek. Acaba trigeri serviste değiştirmek ile sanayide çok işçilik ve fiyat farkı olur mu? |
||
Peugeot 206 Sedan
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
olur tabiki, özel bir serviste degistirin fiyat açısından daha uygun olur. 206larda triger degisimi icin 90 bin km dir.
|
||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |