![]() |
|
307 Debriyaj baskı balata seti ve fren disklerinin |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
ErcanK. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2014 Saat 15:48 |
||
Arkadaşlar merhaba,
2004 model 307 xt 1.6 aracın debriyaj baskı balata seti ve fren disklerinin değişimi ne kadara mal olur. Birde Ankara'da iyi bir usta tavsiye edebilir misiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...
|
|||
![]() |
|||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
1.6 206 nin diskler 110 lira debrej seti 250 lira 300 de ustaya verdim. Ordan hesap et ;)
|
|||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|||
![]() |
|||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
||
Ustaya 200 pardon yanlis tus basmis.
|
|||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|||
![]() |
|||
106fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
||
307 nin 110 hp olanlarında volanında baskı balata ile değişmesi gerektiğini duydum.Eğer öyleyse bayağı tuzlu olur
|
|||
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
|
|||
![]() |
|||
themurat54 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2014 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı themurat54
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Araban mı var derdin var mı ? yoksa peugeot'un var derdin var mı? :) buna bi konu açayım
|
|||
Peugeot 206 Sedan
2007 Model, Comfort, 1.4, 75 HP, Benzin/LPG |
|||
![]() |
|||
ErcanK. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
||
Teşekkürler o kadarla kurtulsam keşke :)
|
|||
![]() |
|||
||
Evet bir kaç gündür araştırıyorum dediğin gibi onunda değişmesi gerekliymiş ve galiba bana baya tuzluya mal olacak.
|
|||
![]() |
|||
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
||
Çok ince bir torna kurtarmıyormu 307 lerde... Sanayi dilinde "tozpaso" diyorlar işleme ama...
|
|||
![]() |
|||
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
||
ben baskı balata değişmiş biri olarak seni bilgilendireyim. benim araçta 2004 1.6 hdi xt 110 hp
aracın baskı balatası bitmiş benden önceki sahibi ustaya götürmüş erzurumda adam sadece baskı balatayı değişmiş volantı değişmemiş. ben aracı satın aldım 1 ay kullandım birgün düz yolda giderken tık diye bir ses geldi ve devir saati yükseldi . motorla lastik arasında bag gitti. debriyaja basmadan vites değiştiriyordum o şekle geldi. burda ustaya götürdüm baskı balata yeni ama hareketli volantmış bu 110 luklar. volantı bozmuş. değiştirdik hatta baskı balatayıda arada tekrar değiştirdik. baskı+balata+volant+işçilik+ şanzıman yağı = 1000 tl ye mal oldu bana hepsi orjinal. kesinlikle tavsiyem baskı balatayı ve volantı komple değişin ve sabit volant sakın takmayın performans %15 civarı düşüyor. özellikle düşük devirlerde daha aşağı bi fiyat bekleme 250 yada 300 tl gibi
![]() Düzenleyen samet2461 - 16 Ekim 2014 Saat 21:40 |
|||
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK
|
|||
![]() |
|||
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
||
araç benzinli ise her debriyaj seti değişiminde volan değişimi gerekmiyor diye biliyorum.
dizel sabit volan da galiba her debriyajla değişmiyor. en çabuk bozulanı hareketli volan (110hp dizel) diye biliyorum. yanlış varsa düzeltin lütfen, öğrenmiş oluruz. mesela benim araç 1.6 hdi 90hp. bildiğim kadarıyla sabit volan. debriyaj değiştirirsem volan değişecekmiyim? |
|||
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|||
![]() |
|||
||
Cevabın için çok teşekkür ederim. 110 beygirlik araçlarda volant sabit değilmiş. Onuda değiştirmek gerekliymiş. Benim araç 110 beygir benzinli. 90 lıklar sabit 110 luklar hareketli volant. Orijinal parça kullanmak en iyisi bence de artık ne kadar tutarsa razıyım.
|
|||
![]() |
|||
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
||
yok hocam sizin araç sabit volant değişmiyor sizin volant
|
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
||
benzinliyi tam bilmiyorum ama hareketliyse kesin değişmesi gerek. sonra beni yaşadığımı yaşamayın
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
just307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
||
arklar ben özel pejo servisindeki ustaya sordum, volan sağlamsa değişmeye gerek yok dedi, bu adam yetkili servisten ayrılma? 520 tl şuan sadece volan 220 baskı balata 200 işçilik şanjuman yağı derken bizi baya zedelicek konuya bir açıklık getiren olsa keşke ?
Düzenleyen just307 - 05 Kasım 2014 Saat 00:03 |
|||
2006 307 1.6 HDİ 110 Hp Premium
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
||
ben yukarda açıklık getirdim hocam benim kafama geldi bana volantın harika oo sıfır ayarında uf kral dediler sonra volant bozuldu kaldım yolda
![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Merhabalar,
Bir süre kullanmadan sonucu yazmak istemedim. 1.5 ay önce aracımda motor arıza ışığı (antipoluttion fault )yanmaya başladı. Durduğum zaman vites boştayken araba sarsılıyordu. Kontağı kapatıp açtığımda sönüyor araç normale dönüyordu. 15 gün sonra arabamı çalıştığım şirketin araçlarını yıllardır götürdüğü ustaya götürdüm. Oda Bocsh araç servisinde bilgisayara bağlattı ve ateşleme bobini arızalı çıktı. Onu yaptırmışken debriyaj setinide değiştirelim ve genel bir bakım yaptıralım dedik. Yapılan İşlemler, Debriyaj seti, bujiler, ateşleme bobini, hava filtresi, yakıt filtresi, yağ filtresi, yağı, değişti. Parça parça fiyatları bilmiyorum. İşçilik dahil 900 TL verdim. Ücret çok mu bilmiyorum ama arabamın şu anki halinden çok memnunum. Debriyaj pamuk gibi oldu ve kavraması mükemmel. Araç daha atak ve sürüş artık daha çok keyif veriyor. Bir aydır sorunsuz kullanıyorum.
|
|||
![]() |
|||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
||
dizeller haraketli volanttır degişse iyi olur durumuna göre tabi
benzinliler sabit volanttır degişmeye gerek yoktur oyulma tıtreme arzası yoksa tabi
|
|||
peugeot 307 xt premium
|
|||
![]() |
|||
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
||
orda yüksek meblayı debriyaj seti tutmuştur.
setin fiyatına bobine bujiye de fiyatları netten kontrol et ona göre fiyat biç. bu üçü hariç 300 civarı tutar normal bakım. üçü de 600 liraysa takma kafana. eğer hesabın sonucu pahalı çıkarsa birdaha o ustaya gitmezsin.sağlık olsun. memnunsanız hiç sıkıntı yok aslında ![]() |
|||
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |