Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İlk Defa Muayneye Girecem =)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İlk Defa Muayneye Girecem =)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Piyanist89 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Piyanist89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İlk Defa Muayneye Girecem =)
    Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2014 Saat 20:18
S.a arkadaşlar hayatımda ilk defa aracı muayneye sokacam çok heyecanlıyım :D aracım bu ayın 10 nunda muayneye girmesi gerekiyor. tabi ben vardiyalı çalıştıgım için izin günüme denk getirmem gerekiyor. galiba bittikten sonra 15 gün müddet var o cezaya giriyor mu ? asıl sorun lastikler ve angel farlar. lastikleri hangi lastikciye göstersem geçer diyor. lastikler farklı marka ama dişli kabak lastik yok aralarında yalnız sadece biraz çatlaklar var lastiklerin arkasında önünde biraz daha az bunu sıkıntı yaratırlarmı ?

zenon yasak diyorlar zaten benimkide pek göstermiyor bu sorun olacagı için orjinal farlarını takayım diyorum ama oda pek net göstermiyordu.bir far ayarı çektirsem orjinal diye yırtabilirmiyim ? bir kaç yerdede angel farlar geçiyor ama zenonları söküp normal ampül baglamak gerekiyormuş ne kadar saglıklı olur bilemem. trafik seti felanda yok onların hepsini çekici olarak alıcam eniştemden :D koltukların vidalarını emniyet kemerlerini kontrol edicem. bunların haricinde olmazsa olmazlardan varmı sizce ? 
Yukarı Dön
herry Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı herry Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2014 Saat 23:33
sonradan takılma xenon varsa kesinlikle geçmez, bir serviste sokturun normal ampul baglatın.
angel far gecer, yeterki ampulleriniz orj olsun. far ayarına baktırın, biri asagı biri yukarı bakmasın.
komple bir saglık ve yardım seti edinin. tüp, 2 adet reflektör ve saglık cantası oluyor.
yastiklerin marka farkı onemli degil, dislerine bakıyorlar, belli bir olculeri var onun altına düsmemisse sorun olmaz.
emniyet kemerleri takın cıkarın hepsi saglam tokaları eksiksiz olsun.
aracın üzerinde şase numarası okunabiliyor mu ona bakın, bazen okunamıyor diyorlar.
süre bittikten 15 gün icinde girmeye dikkat edin, gecikirse gecikme parası alabilirler.
egzozunuza da baktırn patlak catlak olmasın, orjinal olsun, ampulleri ısıkları, sinyalleri kontol edin, hepsi calıssın.
bunların haricinde kafanıza takılan seyler varsa yine cevaplarız.

Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
Yukarı Dön
Naci Erdem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Naci Erdem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2014 Saat 23:36
 Ben geri vites lambası yanmadığı için ilk seferde geçemedim. Hemen gidip yaptırdım, 2 saat sonra ücretsiz olarak tekrardan girdim ve geçtim. 
  Işık sistemleri maalesef çok ayrıntılı inceleniyor, fren balatalarının tutuş gücünü de aletler ile ölçüyorlar, lastikler de muayenede baş aktörlerden ..
  Yanmayan ışıklarınız varsa, 3. stop lambası da dahil yaptırmadan gitmeyin, lastiklerin diş derinliklerine bakıyorlar, başka bir konusu yok.
   Benim arkadaki emniyet kemerlerinin bağlantı tokaları yoktu ama yine de geçti.
   Rot başı ve rotillerde boşluk varsa da geçemezsiniz..
  Kolay gelsin ..
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2014 Saat 00:56
Muayene sıkıntılı iş Allah kolaylık versin. Gerekli bilgileri arkadaşlar vermiş zaten gerisi size kalmış.
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
yawruaslan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yawruaslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2014 Saat 09:24
sinyalizasyon yani tüm ampullerin dogru şekilde çalışsın zenonları sök ilkyardım kiti yangın tüpü 2 reflektörü koy arabaya git zaten bi kıllık yapıyorlar muayeneden önce bunlardan başka bişeye masraf etme git bak neyden bırakırlarsa onu yaptırırsın ben öyle yapıyorum
i my quick !
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2014 Saat 13:29
Araç muayenesi, cangüvenliğiniz çindir.
Aracınız bakımlıysa zaten muayeneden geçmemesi için bir sebep yoktur.
Işıklandırma ,sinyal sistemi, alt takım sağlam olmalı. Tekerler diş derinliği minimum 2mm olmalı sanırım. Egzoz emisyon değeri belli aralıkta olmalı. Jant ölçüleri standart ölçünün üstünde olmamalı.İlk yardım seti, kriko,yangın söndürme tüpü can güvenliğiniz için. Bence emaneten almayın aracınızda mutlaka olmalı. ilkyardım seti-tüp ikisi toplasan 40 tl yi geçmez. stepne mutlaka kullanılmaya hazır halde sağlam olmalı.
Cam silecekleri, su deposu sağlam olacak. Korna çalışır ve havalı olmamalı.

İiy bayramlar.
Yukarı Dön
acemi pecocu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı acemi pecocu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2014 Saat 22:48
Bende kırmızı şimşeği eylülde muayeneye soktum görevli arabanın maşallahı var ya bir kusuru yok dedi eğer arabaya bakarsan seni üzmez benden tavsiye
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek
Yukarı Dön
ibanez_022 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibanez_022 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2014 Saat 11:17
sileceklerin fıskiyesi kesinlikle çalışmalı yoksa geçemiyorsun. el frenin tutmalı. 
106 98 xr
Yukarı Dön
Piyanist89 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Piyanist89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2014 Saat 14:27
bugun itibariyle muayneden geçmiş bulunuyorum :D hafif kusurlu olarak oda farlardan ve lpgde cam etiketi yok diye.
Yukarı Dön
yawruaslan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yawruaslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2014 Saat 17:15
geçmiş olsun

i my quick !
Yukarı Dön
herry Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı herry Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2014 Saat 18:41
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim, buradan devam edelim sorum şu; muayneye girecem, internetten yeni yangın tüpü siparis etmistim, 3 kg lık gelmiş, tabiki 3 kg olması daha faydalı araç icin ama simdi baktım binek araç icin 1 kg yangın tüpü gerekmektedir yazıyor. 1 kg olması lazımdı 3kg geçmez yapmazlar degil mi bana? ne bilim garip prosüdürler yüzünden bole bisile karsılasmam umarım.
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
Yukarı Dön
mehmethannn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmethannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2014 Saat 11:35

bence geçer. hafif kusurlu olarak geçer. bende geçen ay yaptırdım muayene yangın tüpü tarihi falan geçmişti. hafif kusurlu olarak geçti. zaten normalde yangın tüpünün ulaşılabilecek biryerde olması lazım. ama biz bagaja koyuyoruz :)

sevdiklerinize zaman ayırın yoksa zaman sevdiklerinizi sizden ayırır . . .
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 77 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4894 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 508 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 330 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 513 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 138 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 522 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 626 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2062 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 933 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5218 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4579 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1772 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 441 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2029 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36948 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 107386 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 3150 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32941 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 55077 165 Fatih4624
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English