![]() |
|
İlk Defa Muayneye Girecem =) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Piyanist89 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2014 Saat 20:18 |
S.a arkadaşlar hayatımda ilk defa aracı muayneye sokacam çok heyecanlıyım :D aracım bu ayın 10 nunda muayneye girmesi gerekiyor. tabi ben vardiyalı çalıştıgım için izin günüme denk getirmem gerekiyor. galiba bittikten sonra 15 gün müddet var o cezaya giriyor mu ? asıl sorun lastikler ve angel farlar. lastikleri hangi lastikciye göstersem geçer diyor. lastikler farklı marka ama dişli kabak lastik yok aralarında yalnız sadece biraz çatlaklar var lastiklerin arkasında önünde biraz daha az bunu sıkıntı yaratırlarmı ?
zenon yasak diyorlar zaten benimkide pek göstermiyor bu sorun olacagı için orjinal farlarını takayım diyorum ama oda pek net göstermiyordu.bir far ayarı çektirsem orjinal diye yırtabilirmiyim ? bir kaç yerdede angel farlar geçiyor ama zenonları söküp normal ampül baglamak gerekiyormuş ne kadar saglıklı olur bilemem. trafik seti felanda yok onların hepsini çekici olarak alıcam eniştemden :D koltukların vidalarını emniyet kemerlerini kontrol edicem. bunların haricinde olmazsa olmazlardan varmı sizce ? |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sonradan takılma xenon varsa kesinlikle geçmez, bir serviste sokturun normal ampul baglatın.
angel far gecer, yeterki ampulleriniz orj olsun. far ayarına baktırın, biri asagı biri yukarı bakmasın. komple bir saglık ve yardım seti edinin. tüp, 2 adet reflektör ve saglık cantası oluyor. yastiklerin marka farkı onemli degil, dislerine bakıyorlar, belli bir olculeri var onun altına düsmemisse sorun olmaz. emniyet kemerleri takın cıkarın hepsi saglam tokaları eksiksiz olsun. aracın üzerinde şase numarası okunabiliyor mu ona bakın, bazen okunamıyor diyorlar. süre bittikten 15 gün icinde girmeye dikkat edin, gecikirse gecikme parası alabilirler. egzozunuza da baktırn patlak catlak olmasın, orjinal olsun, ampulleri ısıkları, sinyalleri kontol edin, hepsi calıssın. bunların haricinde kafanıza takılan seyler varsa yine cevaplarız. |
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
Naci Erdem ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ağustos 2014 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Naci Erdem
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben geri vites lambası yanmadığı için ilk seferde geçemedim. Hemen gidip yaptırdım, 2 saat sonra ücretsiz olarak tekrardan girdim ve geçtim.
Işık sistemleri maalesef çok ayrıntılı inceleniyor, fren balatalarının tutuş gücünü de aletler ile ölçüyorlar, lastikler de muayenede baş aktörlerden .. Yanmayan ışıklarınız varsa, 3. stop lambası da dahil yaptırmadan gitmeyin, lastiklerin diş derinliklerine bakıyorlar, başka bir konusu yok. Benim arkadaki emniyet kemerlerinin bağlantı tokaları yoktu ama yine de geçti. Rot başı ve rotillerde boşluk varsa da geçemezsiniz.. Kolay gelsin ..
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Muayene sıkıntılı iş Allah kolaylık versin. Gerekli bilgileri arkadaşlar vermiş zaten gerisi size kalmış.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
sinyalizasyon yani tüm ampullerin dogru şekilde çalışsın zenonları sök ilkyardım kiti yangın tüpü 2 reflektörü koy arabaya git zaten bi kıllık yapıyorlar muayeneden önce bunlardan başka bişeye masraf etme git bak neyden bırakırlarsa onu yaptırırsın ben öyle yapıyorum
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Araç muayenesi, cangüvenliğiniz çindir.
Aracınız bakımlıysa zaten muayeneden geçmemesi için bir sebep yoktur. Işıklandırma ,sinyal sistemi, alt takım sağlam olmalı. Tekerler diş derinliği minimum 2mm olmalı sanırım. Egzoz emisyon değeri belli aralıkta olmalı. Jant ölçüleri standart ölçünün üstünde olmamalı.İlk yardım seti, kriko,yangın söndürme tüpü can güvenliğiniz için. Bence emaneten almayın aracınızda mutlaka olmalı. ilkyardım seti-tüp ikisi toplasan 40 tl yi geçmez. stepne mutlaka kullanılmaya hazır halde sağlam olmalı. Cam silecekleri, su deposu sağlam olacak. Korna çalışır ve havalı olmamalı. İiy bayramlar. |
|
![]() |
|
acemi pecocu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2012 Konum: türkiyede bir y Durum: Aktif Değil Mesajlar: 387 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acemi pecocu
Bende kırmızı şimşeği eylülde muayeneye soktum görevli arabanın maşallahı var ya bir kusuru yok dedi eğer arabaya bakarsan seni üzmez benden tavsiye
|
|
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek
|
|
![]() |
|
ibanez_022 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
sileceklerin fıskiyesi kesinlikle çalışmalı yoksa geçemiyorsun. el frenin tutmalı.
|
|
106 98 xr
|
|
![]() |
|
Piyanist89 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
bugun itibariyle muayneden geçmiş bulunuyorum :D hafif kusurlu olarak oda farlardan ve lpgde cam etiketi yok diye.
|
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
geçmiş olsun
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim, buradan devam edelim sorum şu; muayneye girecem, internetten yeni yangın tüpü siparis etmistim, 3 kg lık gelmiş, tabiki 3 kg olması daha faydalı araç icin ama simdi baktım binek araç icin 1 kg yangın tüpü gerekmektedir yazıyor. 1 kg olması lazımdı 3kg geçmez yapmazlar degil mi bana? ne bilim garip prosüdürler yüzünden bole bisile karsılasmam umarım.
|
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
mehmethannn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2014 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmethannn
bence geçer. hafif kusurlu olarak geçer. bende geçen ay yaptırdım muayene yangın tüpü tarihi falan geçmişti. hafif kusurlu olarak geçti. zaten normalde yangın tüpünün ulaşılabilecek biryerde olması lazım. ama biz bagaja koyuyoruz :) |
|
sevdiklerinize zaman ayırın yoksa zaman sevdiklerinizi sizden ayırır . . .
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |