|
2011 308 vti otomatik tekleme ve vuruntu problemi |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Alesstyle
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Eylül 2014 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Alesstyle
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2014 Saat 13:19 |
Merhabalar arkadaşlar,
2011 model 25.000 km'de 308 vti otomatik vites aracım var...Bir hafta önce sabah evden işe doğru giderken arabada arıza lambası yandı acilen peugeot servisine yetiştirdim aracı neyse bilgisayara bağladılar ekteki resimde de görüldüğü gibi ateşlema hatası vermiş araba...Neyse bende ustaya neyden kaynaklanıyor diye sordum aracta lpg var lpgdendir dedi hemen aldım lpg servisime götürdüm ki lpg servisi mersinin en iyi montaj merkezlerinden bir tanesidir orda da bilgisayara bağladılar arabayı ve lpgden kaynaklı herhangi bir problem bulamadılar...Neyse geri götürdüm peugeot servisine 30.000 bakımlarını falan yaptırdım... Arızayı falan temizlediler falan...Sonra ne olur ne olmaz diye aracın bujilerini değiştirttim bujiler çıkardılar bujiler can çekişiyor deüiştirdik bujileri...Neyse şimdi çok az bi tekleme yapıyor özellikle motor soğukken ve geri vitese atıp geri geri giderken yani öyle cok büyük rahatsız edecek tekleme değil ama yinede insan tedirgin oluyor. Sizden ricam çoğunuz ustasınız peugeot konusunda size zahmet bana yol gösterip fikir verir misiniz...Ateşleme bobinlerinden olabilir mi acaba diye düşünmüyor değilim onuda boş yere değiştirtmek istemiyorum...Hepinize şimdiden teşekkürler saygılar... |
|
emrecan
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2014 Konum: Buca/İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Geçmiş olsun hocam. Değiştirdiğiniz bujiler orijinal mi?
|
|
2005 Peugeot 206 SW 1.4 Hdi
|
|
Alesstyle
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Eylül 2014 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Alesstyle
|
Evet orjinal bujiler hocam... Düzenleyen Alesstyle - 09 Eylül 2014 Saat 15:49 |
|
Sercan Mungan
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 503 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Sercan Mungan
|
O km de ve yaşta bobinde sorun olacağını düşünmüyorum.Aracı biraz benzinde kullanmakta fayda var hatta würt marka enjektör temizleyici tavsiye ederim araba kendine geliyor.
|
|
oyildiz
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2014 Konum: *** Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba. Yilina kadar ayni araci kullaniyoruz. Umarim problemi cozebilirsiniz. Ama emin probleminin basit bir sekilde cozulecektir. Size asil sormak istedigim aracinizin sehir ici sehir disi lpg tuketim degerleri nelerdir. Yardimci olursaniz sevinirim.
|
|
Alesstyle
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Alesstyle
|
Normal sakin kullanımda şehiriçinde 26,5-27 kuruş, eğer süratli kullanıcam dersem 28,5-30 kuruş arası yakıyor...Şehir dışında ise 22 kuruş... Problem çözülür ona eminimde neden burda kimse cevap vermiyor onu anlayamadım :) |
|
oyildiz
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2014 Konum: *** Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu soruyu bende soruyorum cogu zaman. Forumda bu konularda uzman olan yada deneyimlemis ve cozmus arkadaslar var elbet ama belki vakit bulamiyorlar belki problemleri cozuldugu icin bir daha foruma ugramiyorlar. Aslinda forumlarin amaci yol gostermek ama malesef olmuyor. O nedenle ben yasadigim problemleri ve islemleri hemen aktariyorum ki ihtiyaci olan arkadaslar icin yol gosterici olsun. Baska forumlardanda yardim alin bence. Ve gelismeleri aktarmayi unutmayin lutfen. |
|
ayna
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2013 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kardeş bende 37000'de 206+ 1.4 benzinli lpg takılı araç var bendede tekleme durumu aynı şey mi bilmiyorum ama anlatayım.benim araçı ilk çalıştırdığımda motor soğukken yapıyor rolantide çalışırken birşeye takılır gibi tekliyor ve kendi kendine gaz veriyor devir yükseliyor birazcık tekrar geri düşüyor.araç ısınınca sorun kayboluyor.
|
|
Alesstyle
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Alesstyle
|
aynen dostum ancak neyden kaynaklanıyor onu bulmak lazım :) |
|
telepati
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
böyle bir vuruntuyu ben de yaşıyorum dizel otomatik 308 e hdi.
yani aslında sorun olmadığını ve arabanın yükü kaldıramadığından gaz vermem gerektiğini düşünüyordum başlığı okuyunca aynı sıkıntı olduğunu gördüm :) sonuçlardan haberdar ediniz lütfen
|
|
2012 308 1.6 e-HDi
|
|
ayna
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2013 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar bu sorunu çözen bizleride bilgilendirsin olur mu!
Ben erzincan dayım güvenerek usta bulamadım daha. |
|
telepati
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kronik olmasın aman ha. bu arada vakit bulursam yarın servise götüreceğim arabayı bi sorayım bakalım.
|
|
2012 308 1.6 e-HDi
|
|
ayna
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yarın gidersen sonucu bizede bildir olur mu! Bugün geri geri gelirken gaz vermedim tekledi stop etti.
|
|
telepati
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bugün 8 km ötedeki servise gittim. araba malum ısındı.
servisteki arkadaş ilgili bir arkadaştı sağolsun. dolaştık beraber ama bir kez vuruntu yapmadı :) yokuşta dur kalk falan gene yok... bakıma sokacağım 1 ay sonra o zaman makineye bağlanacak araba o zaman detaylı bakarız dedi. bugünlük bu yani :)
|
|
2012 308 1.6 e-HDi
|
|
ayna
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bilgi için sağol hocam. Muhtemelen ısındigi için yapmamıştır zaten benim kide öyle ısıninca yapmıyor..
|
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam yapcagınız ılk sey aracta sabah vuruntu oluyosa yagına baktırın sanzımanın degısme zamanı gelmıstır eger degıstıkten sonrada devam edıyosa selenoıd basınclarını pp2000 programında olcturun degerler asagıda cıkarsa degısmesı gerekır yagını orjınal kullanın basınıza daha cok ıs acar :)
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bıde tekleme nasıl hocam vıtestemı yapıyo sadece yoksa bosta gaz verdıgınde araba gazı kesıyomu
|
|
|
|
ayna
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Viteste terleme yapıyor boşta iken gaz verdiğim de gaz kesilmiyor ama debriyaj à bastığımda ve direksiyon cevirdigimde hafif kendi gaz veriyor ve devir ibresi biraz yükseliyor. Çok nadir de olsa hareket ederken hafif tekleme yapmıştı. Mesela çalıştırıyorum arabadan inip bakıyorum araba tekleyerek titriyor egzozdan tekleyerek o havayı atıyor egzoz pat pat eder gibi atıyor
|
|
ayna
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bide tahminen buji ler hava ve polen filtresi 17000km dir değişmedi.. O yapar mı acaba?
|
|
berk2309
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam sen lpgne bı baktır ıstersen onunda bakım zamanı gelmıs olabılır ayarı felan bujılerde yaparda bakmak lazım sokup tırnaklarına . lpg ayarı onemlı az yakıt karısımı olursa ondan da yapar bıde lpgye ozel bujıler varmıs ben lpg kullanmıyorum onlarıda arastır ıstersen etkısı katkısı olurmu
|
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |