![]() |
|
307 klima fanı anahtarı sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hakann286 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hakann286
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2014 Saat 15:13 |
Arkadaşlar bu konu hakkında forumda başlık bulamadığım için konu açtım. Bu da bir çeşit kronik 307 sorunuymuş ben kaynağını DIY(do it yourself) paylaşımı yapmış bir yabancı bir arkadaştan buldum. Soruna gelecek olursak 2003 307 manuel klimanın fan kademesini kontrol eden anahtar çalışmıyor. Yani ister ısıtma ister soğutma için fan çalışmıyor(4 kademenin hiçbiri çalışmıyor). Bunun sebebi ise torpidonun arka kısmında kalan ve araç çalışırken havanın içerde devir daim etmesi için konulmuş düğmeye basılmadan gözükmeyen bir rezistörden kaynaklanıyor. Bu arkadaş zamanla ısınma veya ark yaparak konektörünü genişletiyor. Böylece fan motoru kontaklamıyor. Aranızda bu sorunu yaşayıp çözüm bulmuş olan var mı? Bende 2-3 kez tekrarladı. Teması sağlamayı için konektör ayaklarını sağlamlıyorum ama 1 hafta sonra ya da kullanıma bağlı tekrar temassızlık yapıp bağlantı kesiyor. e-bay de falan bunun için bir ek konektör yapmışlar ama fiyat çok fazla malum araba kendi ülkelerinin malı olmadığından aracı ve parçayı pahalıya satıp yerli malına yöneltiyorlar.
Sorunu bulduğum paylaşımı yapan arkadaşın bloğu: http://wbsatwestmount.blogspot.com.tr/2007/09/diy-fix-broken-heater-blower-on-307.html bu da rezistör ve tamir etmek için verdikleri konektör: http://www.ebay.com/itm/Peugeot-206-307-Wiring-harness-connector-loom-pigtail-AND-6450JP-Heater-Resistor-/271462960197?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3A307&hash=item3f34740c45&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/Peugeot-206-307-Heater-resistor-wiring-harness-connector-loom-repair-pigtail-/281273642240?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3A307&hash=item417d372d00&vxp=mtr Soketi peugeot parçacılarında bulamıyorum. Çünkü aracım elektrik tesisatı... Buna çözüm üreten ya da bu konektörden bulabilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim... |
|
Herşeyi bilmene gerek yok, kendini bilmen kafi...
|
|
![]() |
|
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Manuel klimaların rezistansı demek buymuş. tahmin etmiştim ama emin değildim bunu sökmek isteyenler yada yetkili servisler torpidoyu söküyorlar bence o kadar zahmete girilmeden el rahatça uzanabiliyor bu bölgeye biraz zor oluyor ama oluyor. şuan işler yoğun ya kendim yaparım yada servise veririm duruma göre sonuç itibariyle çözüm bulundu. umarım herkezin işine yarar. çözümü araştırıp bulan hakann286 nickli arkadaşada tşk. ederim.
Düzenleyen Peugeot35 - 14 Temmuz 2017 Saat 00:48 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |