![]() |
|
306 benzin pompasına elektrik gelmiyor... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yiğit4516 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2011 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yiğit4516
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2014 Saat 11:06 |
Geçen gün arabaya bindim marşa bastım araba çalışmadı. Kaputu açtım benzin hortumunu çıkarttım benzin gelmiyor. Benzin pompası yandı sandım. Az önce söktüm dışarıda 12v vererek denedim çalışıyor. Sonra tekrar yerine taktım çalışmıyor. Soketin uçlarına kablo yardımıyla 12v lamba bağladım ama lamba çalışmadı. yani pompaya elektrik gelmiyor. darbe sensörüne filan bastım ve çalıştırmayı denedim yine pompaya elektrik gelmedi. Sorun nerededir?
|
|
![]() |
|
ank06sf940 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ank06sf940
![]() ![]() ![]() ![]() |
şayet aracınız direk gazda çalışıyorsa krank pozisyon sensörü
|
|
![]() |
|
yiğit4516 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2011 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yiğit4516
gaz/benzin düğmesine basılı tutarak gazda çalıştırıyorum. ama düğmeye basmadan direkt benzinde çalıştırmayı deneyince marş basıyor ama benzin gelmediği için motor çalışmıyor. Sorun krank pozisyon sensöründe olsa lpgde de çalışmama yapmaz mıydı?
Düzenleyen yiğit4516 - 11 Ağustos 2014 Saat 01:36 |
|
![]() |
|
ank06sf940 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ank06sf940
yok pozisyon sensörü çoğu şeye komut ediyor tamircine denettir motora ilk hareketi yani benzini verdirmiyor
birde şöyle dene gazda çalışsın motor ısınsın yolda giderken benzine al çalışıyorsa sensör derim 50tl gibi bir şey ama deneyin karar ve yorum size ait benim araçta lpg yoktu ben balata spreyi ile çalıştırıyordum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yiğit4516
motor sıcakken araç durduğu yerde benzine aldım motor durdu. Yolda giderken de mi deneyim?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yiğit4516
az önce araç hareket halinde ve durarken 2 kere gaza geçirmeyi denedim düğmeye basıyorum ama benzine geçmedi. Daha önceden denediğimde benzine geçme düğmesi çalışıyordu ancak benzin pompalamadığı için araç stop ediyordu. Yani benzine hiçbir şekilde geçiş olmuyor. Röleyi çıkartıp sokete enerji gelip gelmediğine baktım, bobine enerji geliyor fakat kontaklarına enerji gelmiyor. Röleden öncesinde sıkıntı var yani.
Düzenleyen yiğit4516 - 14 Ağustos 2014 Saat 22:19 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yiğit4516
yok yahu baktığım röle klima rölesiymiş sanırım.. Benzin rölesi farklıymış. Ama nerede bilmiyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |