![]() |
|
Far Ampülü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
DeRyCK ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 362 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2014 Saat 04:44 |
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süre orjinal farlarımı kullandıktan sonra, yaklaşık 2 ay önce tekrardan angel farlarımı (junyan) taktım. Belki de orjinal fara alıştığım için bilmiyorum, gece görüşü neredeyse hiç yok gibi. Mercekler çok kötü olduğundan dolayı mercekli kısıma uzunları, merceksiz olan kısıma da kısaları bağladım. Görüş biraz daha düzelir gibi oldu. Bu sefer de uzunları yaktığımda hiç bir etkisi olmuyor, belli bile olmuyor. Kısalarda 8000k xenon var, uzunlarda da belli olsun diye sarı halojen (55W) ampülleri kullanıyorum. Bunun yerine yine sarı ama 100W ampül kullansam ne olur? uzunları yaktığımda bir değişiklik olur mu? 100W ampüller için çok ısınır, kabloları yakar, elektrik sistemine zarar verir ve far içlerini karartır diyorlar. Uzunlara takacağım için sellektör harici kullanmayacağım, yine de araç elektrik sistemine bir zararı olur mu?
|
|
![]() |
|
HUN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uzun vadede sıkıntı çıkaracağı kesin.Junyanların mercek kalitesi ve odaklaması rezalet.Uğraşacağım dersen mercekleri aynı çapta kaliteli bi markanın mercekleri ile değiştir ancak öyle sıkıntısız verimli sonuç alabilirsin.
|
|
![]() |
|
DeRyCK ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 362 |
Evet junyan mercekleri gerçekten çok kötü ama mercek değişimi çok zor geliyor, uğraşacak vaktim yok o yüzden daha pratik bir çözüm arıyorum.
|
|
![]() |
|
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ksalara 6000k tak biraz daha iyi yolu görebilirsin ayrıca far ayar gerekebilir angel farlarda vidalar sayesinde far aşagı yukar sağa sola ayarlanyor
|
|
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
evet sıkıntı olur kardeşim hem kaploları yakar hemde ışıkları açıp kapayan kolu yakar. yani o ışıkları takma bende takıcaktım elektrikçi taktırtmadı değiştirdim geldim bende ışığı 55 v aldım öyle taktı.
|
|
![]() |
|
En iyisi far ayarı yapıp 55W ampül ile devam etmek
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |