Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Motor yağı ve gürültü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Motor yağı ve gürültü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tegote Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tegote Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Motor yağı ve gürültü
    Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 Saat 05:41
Forumda biraz dolaştım ama aradığım cevabı tam bulamadığım için sormak istedim. Aracım 307 1.4 xr benzin lpg li 2005, Km 150bin üstü. 
Sıkıntım motor sesi. Aracıma yeni bakım  yaptırdım sorunun yağda olduğunu düşünüyorum ama sizlerin tecrübelerine başvurmak istedim. Motor daha sesli çalışmaya başladı, 90-95 hararet arasi çalışan motor sık sık 97 lere cıkıp fan açıyor yaz geldi diyeceksiniz yağ değişmeden öncede yazdı. Çok büyük bir sorun teşkil etmesede insan rahatsız oluyor.1-2 yere gösterdim cevap pejo sıcak çalışır :)  bunu zaten biliyorum pejoya binipte bilmeyen yoktur.1ay önce rolantide dışardan bile sesini duymazdım.Yeni bakımdan cıkmış arabama sırf buyüzden radyatör boruları ve müşürlerini yenilemeye gittim bi değişiklik olmadı bende olayı artık motor yağına bağlıyorum soğukken 2 defa marşa bastığım oluyor ve hararet 90 ı geçtiği anda araçta rahatsız edici motor sesi başlıyor birde araç çok cabuk ısınıyor hararet 90 üstüne cıkmadan herşey çok güzel 90 ı geçtiği anda performansta düşüyor özellikle yokuşlarda cok fark görmeye başladım sağlam bi yokuşta 2 de rahat kalkarken şimdi motor sıcakken çok silkeliyor. (bujileri bobini falan yeni değiştirdim akü dahil filitreler falan yeni)

Merak ettiğim konu sesi azaltip yüksek sıcaklığa etki edecek bir yağ önerecek arkadaş varmı.
Yada bu sorunun farklı bir nedeni olabilirmi? 

castrol 5w40 tam sentetik beklentimi karşılarmı katkı maddesi bor ws kullanıpta cok bariz fark gören varmı? Pejo 5w 40 öneriyor. 3 kuruş fazla olsun tam sentetik bir yağ alayım diyorum. mobil 0-40 tam sentetik öneren çok olmuş ama lpgli araçta yağ eksiltme çok olur diye pek düşünmüyorum. 
not: servise kontrol ettirdim ses yapacak bir sorun olmadığını herşeyin normal oldugunu söylüyor ama kullanan biliyor işte daha önceki halinden farklı. 
2005 307
Yukarı Dön
BurakCnR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BurakCnR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 Saat 12:35
Vallaaynı sıkıntı bendede vardı geçen sene bakımları yaptırdım Castrol 10/40 koydular motor sesi yükseldi hatta buraya forumada yazdım sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu. 2 hafta önce servise gittim bana Total 5/30 yağ koymamı söylediler 10/40 lar koyulmuyor artık dediler. bende Total 5/30 aldım şuan motor sesini duymuyorum neredeyse :)
Kadını Gösteren Tayt, Arabayı Gösteren Jant:)
Yukarı Dön
emrepunar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrepunar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 Saat 16:35
slm bende 7 aydır helan 307 sw 2006 model kullanıyorum benim haralet hiç 90 üstüne geldigini görmedim hep 86 larda geziyor siz bunları yazınca şaşırıyorum. motor yagı konusuna gelince bende 1 ay önce castrol 5/10 koydum bendede çik çik sesler artmaya başladı müsait zmanda bende gidip gösterecem sorun değil ama dedigin gibi can sıkıyor neden olsun benzinli araçda o kadar ses
Yukarı Dön
tegote Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tegote Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 Saat 17:26
Neolduysa en son bakımda oldu trigeri falanda değiştirdim ondanda şüphelenmiyor değilim. motoru kasıyor olabilir trigeri değiştirirken rulmanlardan biri ses yapıyordu değiştirdim 1-2 gün ses yoktu sonra  yaklaşık 300km uzun yol yaptım olan ondan sonra oldu araba cok ısınmaya başladı seste bariz bir şekilde arttı. 3 yere gösterdim 3üde herşey normal diyor. rulmandan gelen ses kendini belli ediyordu bu bariz motor sesi sanki 3 saat yokuş tırmanmış gibi oluyor araba.hararet genelde 90da çakılı. şehir içi 97 lere sık sık çıkıyor fan açıyor hele bide klima çalıştırdımmı eski elektirik süpürgeleri gibi fan sesi. Bu hafta bi yağ değişimi yapacam castrol edge 5w40 tam sentetik deneyecem bakalım faydası olacakmı.
2005 307
Yukarı Dön
tegote Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı tegote Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 Saat 21:03
Arkadaşlar önemli bir konu olmasada işine yarayacak birisi olur diye ben yazayım bugün yağı castrol edge 5w40 tam sentetik aldım bütün filitrelerle birlikte değiştirdim. yaklaşık 2-3 saat kullandım şuan motor sesi 10 numara oldu çekiş arttı. hararete gelince yağı pejo servisinde değiştirdim onuda irdeledim adamlar cok normal diyo başka bişey demiyor 95-104 arası senin arabanın en verimli çalıştığı sıcaklık diyorlar 100derecede su kaynıyo o değerler nasıl oluyor bilmiyorum. sonuç olarak yağ deyip geçmemek lazım ses gitti hararet en fazla 95 i gördü. tabi ilerleyen zamanlarda yağ biraz eskiyince neolur bilemem. Sorunu başka yerlerde ararken 500 lira kadar bi parada harcadım triger rulmanları ve radyatör sistemi borular vs. bunlarda bilezik oldu. yağ 85 lira orjinal filitreler ve  el emeğiyle birlikte 90lira. toplam 175 lira verdim. Daha ucuza gelirdide servis olunca elden bişey gelmiyor. eski yağ sdantard pejo servislerinin koyduğu total 10 40 tı birdahada bu yağı arabama sürdürmem.
2005 307
Yukarı Dön
Ali1905 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ali1905 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 Saat 01:32
Su 100 de kaynar doğru ama aracımızda sadece su kullanmıyoruz su ve antifiriz karışımı kullanıyoruz kaynama noktası baya yükseliyor , merak etmeyin aradınız zaten 97 de fan açıyor herşey normal
Yukarı Dön
mustafa_nalcacioglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mustafa_nalcacioglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 Saat 09:16
Bakim yaptirdiginizda trigeri degistirdim demissiniz motordaki duzensiz calisma bans sorarsaniz yagdan degilde triger kayisinin dogru olarak takilmadigini isaret ediyor bakimi yaptirdiginiz yerle bi gorusun derim triger kayisi bi dis yanlis takilirsa bole sakirtili duzensiz motor calismasi gibi sorunlar cikariyor
Araba makinalarını seven bi adam işte...
Yukarı Dön
Ali1905 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ali1905 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 Saat 23:11
kisacasi sente ayarina baktirin
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4245 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2263 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4612 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 341 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7747 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 583 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 723 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 463 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5305 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 667 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 459 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 738 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 297 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 574 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 770 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2346 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1043 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5709 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 5006 1 torekV
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English