![]() |
|
Motor yağı ve gürültü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tegote ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 Saat 05:41 |
Forumda biraz dolaştım ama aradığım cevabı tam bulamadığım için sormak istedim. Aracım 307 1.4 xr benzin lpg li 2005, Km 150bin üstü.
Sıkıntım motor sesi. Aracıma yeni bakım yaptırdım sorunun yağda olduğunu düşünüyorum ama sizlerin tecrübelerine başvurmak istedim. Motor daha sesli çalışmaya başladı, 90-95 hararet arasi çalışan motor sık sık 97 lere cıkıp fan açıyor yaz geldi diyeceksiniz yağ değişmeden öncede yazdı. Çok büyük bir sorun teşkil etmesede insan rahatsız oluyor.1-2 yere gösterdim cevap pejo sıcak çalışır :) bunu zaten biliyorum pejoya binipte bilmeyen yoktur.1ay önce rolantide dışardan bile sesini duymazdım.Yeni bakımdan cıkmış arabama sırf buyüzden radyatör boruları ve müşürlerini yenilemeye gittim bi değişiklik olmadı bende olayı artık motor yağına bağlıyorum soğukken 2 defa marşa bastığım oluyor ve hararet 90 ı geçtiği anda araçta rahatsız edici motor sesi başlıyor birde araç çok cabuk ısınıyor hararet 90 üstüne cıkmadan herşey çok güzel 90 ı geçtiği anda performansta düşüyor özellikle yokuşlarda cok fark görmeye başladım sağlam bi yokuşta 2 de rahat kalkarken şimdi motor sıcakken çok silkeliyor. (bujileri bobini falan yeni değiştirdim akü dahil filitreler falan yeni)
Merak ettiğim konu sesi azaltip yüksek sıcaklığa etki edecek bir yağ önerecek arkadaş varmı. Yada bu sorunun farklı bir nedeni olabilirmi? castrol 5w40 tam sentetik beklentimi karşılarmı katkı maddesi bor ws kullanıpta cok bariz fark gören varmı? Pejo 5w 40 öneriyor. 3 kuruş fazla olsun tam sentetik bir yağ alayım diyorum. mobil 0-40 tam sentetik öneren çok olmuş ama lpgli araçta yağ eksiltme çok olur diye pek düşünmüyorum. not: servise kontrol ettirdim ses yapacak bir sorun olmadığını herşeyin normal oldugunu söylüyor ama kullanan biliyor işte daha önceki halinden farklı. |
|
2005 307
|
|
![]() |
|
BurakCnR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vallaaynı sıkıntı bendede vardı geçen sene bakımları yaptırdım Castrol 10/40 koydular motor sesi yükseldi hatta buraya forumada yazdım sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu. 2 hafta önce servise gittim bana Total 5/30 yağ koymamı söylediler 10/40 lar koyulmuyor artık dediler. bende Total 5/30 aldım şuan motor sesini duymuyorum neredeyse :)
|
|
Kadını Gösteren Tayt, Arabayı Gösteren Jant:)
|
|
![]() |
|
emrepunar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
slm bende 7 aydır helan 307 sw 2006 model kullanıyorum benim haralet hiç 90 üstüne geldigini görmedim hep 86 larda geziyor siz bunları yazınca şaşırıyorum. motor yagı konusuna gelince bende 1 ay önce castrol 5/10 koydum bendede çik çik sesler artmaya başladı müsait zmanda bende gidip gösterecem sorun değil ama dedigin gibi can sıkıyor neden olsun benzinli araçda o kadar ses
|
|
![]() |
|
tegote ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
Neolduysa en son bakımda oldu trigeri falanda değiştirdim ondanda şüphelenmiyor değilim. motoru kasıyor olabilir trigeri değiştirirken rulmanlardan biri ses yapıyordu değiştirdim 1-2 gün ses yoktu sonra yaklaşık 300km uzun yol yaptım olan ondan sonra oldu araba cok ısınmaya başladı seste bariz bir şekilde arttı. 3 yere gösterdim 3üde herşey normal diyor. rulmandan gelen ses kendini belli ediyordu bu bariz motor sesi sanki 3 saat yokuş tırmanmış gibi oluyor araba.hararet genelde 90da çakılı. şehir içi 97 lere sık sık çıkıyor fan açıyor hele bide klima çalıştırdımmı eski elektirik süpürgeleri gibi fan sesi. Bu hafta bi yağ değişimi yapacam castrol edge 5w40 tam sentetik deneyecem bakalım faydası olacakmı.
|
|
2005 307
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar önemli bir konu olmasada işine yarayacak birisi olur diye ben yazayım bugün yağı castrol edge 5w40 tam sentetik aldım bütün filitrelerle birlikte değiştirdim. yaklaşık 2-3 saat kullandım şuan motor sesi 10 numara oldu çekiş arttı. hararete gelince yağı pejo servisinde değiştirdim onuda irdeledim adamlar cok normal diyo başka bişey demiyor 95-104 arası senin arabanın en verimli çalıştığı sıcaklık diyorlar 100derecede su kaynıyo o değerler nasıl oluyor bilmiyorum. sonuç olarak yağ deyip geçmemek lazım ses gitti hararet en fazla 95 i gördü. tabi ilerleyen zamanlarda yağ biraz eskiyince neolur bilemem. Sorunu başka yerlerde ararken 500 lira kadar bi parada harcadım triger rulmanları ve radyatör sistemi borular vs. bunlarda bilezik oldu. yağ 85 lira orjinal filitreler ve el emeğiyle birlikte 90lira. toplam 175 lira verdim. Daha ucuza gelirdide servis olunca elden bişey gelmiyor. eski yağ sdantard pejo servislerinin koyduğu total 10 40 tı birdahada bu yağı arabama sürdürmem.
|
|
2005 307
|
|
![]() |
|
Ali1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
Su 100 de kaynar doğru ama aracımızda sadece su kullanmıyoruz su ve antifiriz karışımı kullanıyoruz kaynama noktası baya yükseliyor , merak etmeyin aradınız zaten 97 de fan açıyor herşey normal
|
|
![]() |
|
mustafa_nalcacioglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2013 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa_nalcacioglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakim yaptirdiginizda trigeri degistirdim demissiniz motordaki duzensiz calisma bans sorarsaniz yagdan degilde triger kayisinin dogru olarak takilmadigini isaret ediyor bakimi yaptirdiginiz yerle bi gorusun derim triger kayisi bi dis yanlis takilirsa bole sakirtili duzensiz motor calismasi gibi sorunlar cikariyor
|
|
Araba makinalarını seven bi adam işte...
|
|
![]() |
|
Ali1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
kisacasi sente ayarina baktirin
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |