![]() |
|
206 hareret |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 Saat 02:49 |
|
Fan sesini sadece 98'de duyuyorum. Sanırım harareti 90'da sabitleyen şey termostad, yani suyun devirdaimi.
|
||
![]() |
||
ank06sf940 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ank06sf940
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ben benim araca tofaşın kışlık fan müşürünü taktım yerine direk uyuyor kabloları ek yapmak gerekiyor sonuç 92 de açıyor 87 de kapatıyor ibre 91 c de sabit kalıyor şiddetle tavsiye ediyorum kendiz takabilirsiniz 15 tl müşür izolabant sonuç çok güze
|
||
![]() |
||
koray ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2011 Konum: YER Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
iyide söylediğin muşur pejoya uyarmı benimki mavi muşur..
|
||
![]() |
||
koray ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2011 Konum: YER Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
|
fan 93 te mi açmaya baişaladı yani.
|
||
![]() |
||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
|
Sizin derdinize çare olur mu bilmem ama benim araç eskiden hararette 100 derece ile 80 arasında çok gelip giderdi, çok çabuk 100'e çıkar, yokuş aşağı viteste indiğimde motorun sıcaklığı çok düşerdi. Termostad değişti, çok sıkıştırmadıkça 90 dereceyi geçmiyor, velev ki geçerse 98'de fan devreye giriyor ve hararet sabitleniyor. Yokuş aşağı salladığımda ise 80'in biraz üstünde kalıyor aşağı inmiyor. Yani daha stabil.
Şimdi sizin durumunuzda akla gelen bir kaç şey var arkadaşlar söylemiş zaten, motor sıcaklığını doğru olarak göstermiyor olabilir ya da başka elektriksel-elektronik problem olabilir. Bakımı gelmiş parçaları muhakkak değiştirin. Genelde bizler yüzbinlerce km sadece yağ, filtre değiştirip kullanırız arabayı ama soğutma suyunu da arada değiştirmek gerekiyor, bu gibi basit şeyleri de hallettirin ustalara o mübarek elleri değmişken.
|
||
![]() |
||
evilss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
|
Kardeş bilgi için saol arkadaşın iletişim bilgilerini paylaşır mısın ? eğer forumda yasak değilse tabi. Teşekkürler.
|
||
![]() |
||
tprkozd ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
|
iki kademeye giden kabloda farklı diye biliyorum hatta beyinden fana giden kabloların mavi renkte olması lazım. kabloları değiştirmenize gerek yok bence çalışıp çalışmadığını elektrikçi anlar çalışmıyorsa yani elektrik gitmiyorsa sorun kablodadır
|
||
![]() |
||
|
birinci kademede neden açmıyor sorun bu eğer kabloda olsa 2 kademedede açmaz galiba beyinde problem yda termostat. ama kabloları bi değiştirteyim ona göre beyne bakalım..
|
||
![]() |
||
Foxfire ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
|
280 TL cihaz izmirde bi yazılımcı yapıyor seri üretim ve satışı yok ama isteyen olursa üretiyor kargo ile gönderiyor |
||
![]() |
||
tprkozd ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
|
koray abinin konuyu okursanız diğer bütün parçaları değiştirdiğini görürsünüz. kontol edilmeyen bir tek ecu kalmış benim düşüncem problem ya ecu'dan fana giden kablolarda yada direk ecu'da. abi ben tamir ettirdim sıkıntım geçti ancak senin o düğme işe yarıyorsa hararet tepelerde gezmiyosa bence gerek yok alternatif çözümü bulmuşsun zaten.
|
||
![]() |
||
|
fan rolesini de değiştim olmadı en son fan rolesine kablo taktı bakıyorum fazla sıkıştımı içirideki düğmeye basıp ben fanı açıyorum
|
||
![]() |
||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
illa ECU dandır diye bi kural yok. ECU sinyali veriyordur fakat rolede sorun vardır belki incelenmesi lazım
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
|
peki ne yapmam lazım beyindeki problemi gidermem için
|
||
![]() |
||
|
ben zaten içeri bir düğme yaptırdım bakıyorum sıkıştırıyor hemen düğmeye basıyorum fan açıyor 90 na düşünce kapatıyorum düğmeyi
|
||
![]() |
||
evilss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
|
kardeş merhaba bu aleti kime yaptırdın maliyeti ne oldu bilgi verebilir misin ?
Teşekkürler
|
||
![]() |
||
|
abi senin problemin dediğim gibi ecu'dan yani beyinden beyin fanı çalıştırması için komutu yollamıyor hatta aracınla yoğun trafiğe girdiğinde ikinci kademe düşüremez bile aynı problemleri yaşadım zamanında aracı fazla zorlama bence conta yakmaya üst kapaktan su atmaya kadar gidiyor tecrübeyle sabit :)
|
||
![]() |
||
|
triger su pompası- fan rezistandı- fan rolesi- fan muşuru krank kasnağı ve kayışı motor kulağına toplam 120 tl usta parası verdim. ama termostat aklıma gelmedi.... yani il kademede fan açmıyor.. 2 . kademe de açıyor ve çok hızlı dönüyor 20 saniye çalışıp duruyor hareret 1 kedeme düşüyor sadece.
|
||
![]() |
||
Foxfire ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
|
işte kafam karıştığı için özel olarak bu cihazı yapan kişiyi buldum ve bunu yaptırıp taktırdım :) hararet başa bela resmen ya
![]() |
||
![]() |
||
ank06sf940 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ank06sf940
|
benim araç 206 ilk aldığımda delirecektim fan 11o civarı açıyor ama kaynama yok epey araştırdım ve bizim araçlarda 90 dan sonraki çizgiler 5 derece değerin de ikinci olayda aracın termostadı 89 da su dolaşımını açıyor 98 de fanı açıyor en azından 2000 modelde böyle ben ne yaptım gittim şahin kışlık fan müşürünü aldım ve taktım sonuç göstergem 93 de sabit sıkıntı yok :)
|
||
![]() |
||
Oguz BOR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2014 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
|
sorun yok ya 90 üzerinde olması gerekiyor hararetin , 206larda sıtandart sıkıştırılmış motor olduğundan hava alcak alan pek kalmıyor ya oda termostatı ısıtıyor , merak edlecek birşey yok .. Fan açıyorsa tabii .
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |