Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekleme ve yakıt sarfiyatı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

tekleme ve yakıt sarfiyatı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
akantek Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı akantek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tekleme ve yakıt sarfiyatı
    Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2014 Saat 12:25
Merhaba arkadaşlar. aracımda 1 sene kadar önce subap ayarı ve gaz ayarı yapılmıştı yaklaşık 22 lt gaz ile yaklaşık 250 km şehir içi gidiyordum. şehirdışı 2000 km yaptıktan sonra araçta şu problem çıktı

1) marşa basıldığında motor çalışıyor ama bikaç saniye sonra teklemeye başlayıp stop ediyor ( gaza geçmeden benzindeyken yapıyor) teklemeye başladığında gaz pedalına yüklensem bile almıyor yine stop ediyor ve 2. marşa basmada gazı yiyor ama basmasam yine stop edecek gibi tekliyor.ancak bu genellikle ilk çalıştırmalarda oluyor. kısa süreli duruşlarda daha ender yapıyor. Disapprove

2) 22 lt gaz ile gittiğim yol 160-180 km lere düştü 2 kere depoyu fulleyip denedim. 10-20 km düşse aldırmıycam ama hemen hemen yarı yarıya sarfiyat varCry

bu neden kaynaklanıyor gazıya götürdüm makineye soktu değerler normal gaz ayarı iyi dedi anlayamadım Ermm
206 xt 1,6
Yukarı Dön
popeyes Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı popeyes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2014 Saat 13:13
merhaba arkadaşım 

yapılması gerekenler.

1- aracı önce bilgilsayara bağlat arıza var mı yokmu baksınlar.
senin dediğin olayın tamamen ısı müşürüyle alakalı olduğunu düşünüyorum.
ısı müşürü ısıyı algılamadığında yakıtı fazla yollar bu da senin fazla yakmana aracın ilk çalıştırmaya başladığında yakıtı fazla püskürtür sebebi havayı (-) eksi derecede sanıp fazla yakıt yollamasıdır.
ilk çalıştırdığında harareti göremessin ama giderken takip et bakalım hararette düşme oluyor mu ayrıca aracı ilk çalıştırdığında rolanti yukarılara çıkıyor mu ona bakmak lazım.
 özellikle teklemeye başladığında hararet ibresine dikkat et. olması gereken yerde değil mi !!
bu olaylardan sonra bakılacak yerleri söyleyim.
2-  arıza varsa zaten programda görürsün
3- bujilerden biri veya bir kaçı kötülemiş olabilir.
aracın yakıtı etkileyen bir çok faktör vardır. sen önce bu dediklerimi bi yap bakalım ne olacak haber ver. 

gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
Yukarı Dön
akantek Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı akantek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 Saat 08:49
hımm sağol arkadaşım. rölanti devrinde bi yükselme yok hararette normal. çalıştırırken de giderken de. ama dediklerine bi baktırıcam. 
bu ısı müşürü dediğin harareti görenmi ( onu radyatörün ısısını gören hararet müşürü diye biliyorum) yoksa motorun sıcaklığını gören ayrı bi müşür mü var?
206 xt 1,6
Yukarı Dön
Ali1905 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ali1905 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 Saat 10:13
yesil soketli isi musurunu kontrol edeceksin hocam
Yukarı Dön
akantek Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı akantek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 Saat 10:27
Thumbs Up sağol kardeşim bi baktırayım
206 xt 1,6
Yukarı Dön
popeyes Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı popeyes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 Saat 11:21
[QUOTE=akantek]hımm sağol arkadaşım. rölanti devrinde bi yükselme yok hararette normal. çalıştırırken de giderken de. ama dediklerine bi baktırıcam. 
bu ısı müşürü dediğin harareti görenmi ( onu radyatörün ısısını gören hararet müşürü diye biliyorum) yoksa motorun sıcaklığını gören ayrı bi müşür mü var?
[/QUOTE 

ISI MÜŞÜRÜ 206'LARDA 3 ADET'di eskiden yeşil , mavi , kahve

BİR TANESİ MOTORU KARŞINA ALDIĞINDA MOTORUN ÜSTÜNE MONTE EDİLMİŞ YEŞİL RENKLİ OLAN
BU MOTOR SICAKLIK SUYUNA BAĞLIDIR. YEŞİL RENKLİDİR.
bu ısıyı motor beynine gönderir beyin yakıtı ona göre ayarlar. algılamassa ilk çalıştırdığında zor çalışır egzostan siyah duman atar. araba tekler. eğer arabanın göstergesinde olsaydı motor bloğunda olan yeşil müşürün 20-30 cm daha altında olan motora yan şekilde giren tek kabloyla bağlı mavi müşürede baktırın derdim. ama şunu birkez daha söyleyim bu ısı müşürünü direk değiştirmeyin. değiştirdiğinizi sakın atmayın eğer fabrika çıkşlı ise ve bakır ise kolay kolay bozulacak bişey değil . 
eğer evinizde , komşunuzda veya gittiğiniz yerde uzaktan ölçüm yapan ısı ölçer yada ateş ölçer şeklinde bir nesne var ise hararet göstergesindeki ısı ile ölçeceğiniz motor sıcaklığının tutup tutmadığını ölçmenizi tavsiye ederim.  yaklaşık değerler eğer tutuyorsa ellemeyin. sorun başka yerde olabilir. 
2. bir durum ise motor beynine giden soketlerde bir boşluk oluşmuş olabilir.
benim aracımda da aynı problemle karşılaştım aylarca bulmak için ugraştım değiştirmediğim müşür yapmadığım işlem kalmamıştı.
 en son beyni değiştirelim demişlerdi ben istemedim. kendim evde ugraşa ugraşa buldum beyne giren soketlerde bir boşluk olmuş beyin ara ara okumuyordu.
ilk mesajımda yazdığım gibi bilgisayara bağladığınızda arızayı ne olarak gördüğü çok önemli
ısı müşürünü ara ara okuma problemi yazıyorsa size farklı bir yol uygulamamız lazım.

2. bir durum ise şase kablolarının bir yerde çıkması olabilme ihtimalide var.
3. bu aralar çok yagmur yağdımı onuda bilmek istiyorum. 
neden sordum 206 larda kaputdaki havalandırma kanalının oradan beynin soketlerinin üstüne su damlama olayı olma ihtimali var. 
haberleşelim dünya paralar bayılmayın. her değiştirelim diyene aldanmayın. en ucuzdan pahalıya doğru gidelim.

gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
Yukarı Dön
06-MRT-18 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06-MRT-18 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 Saat 18:07
Hocam ya ısı müşürü bozulmuştur yada bobinde sıkıntı vardır.
PEUGEOT 206 1.6 XS cc 2004
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7484 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 496 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 626 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 383 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5188 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 403 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 699 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 273 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 569 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2314 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5677 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4914 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2093 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2238 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37451 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English