![]() |
|
Acil yardim. Benzinde 1 tl yakiyor. 106 xr |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
sertac.ulas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertac.ulas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2014 Saat 20:17 |
Arkadaşlar yeni 97 model 106 xr aldım. Aracta lpg yok. Benzinde 1 tl ye yakın yakıyor. Ustaya götürdüm hava Filtresi triger kayışı degisti. Sorunumu söylediğim de enjektörler tıkalı dedi. Lpg taktircagimi söyledim. Eger lpg taktirirsam sorun ortadan kalkarmis. Gerçekten böyle olur mu? Lpg taktirirsam ne kadar yakar? Lütfen yardımcı olun.
|
|
![]() |
|
suppor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Surekli sehiricinde kullaniyosan ve seri kullaniyosan yinede fazla 60 70 desen normal derimde 100 kurus biraz fazla :)
Ayrica enjektor tikaliysa git bitane würth al enjektor temizleyici benzin icin olani bende 206 hdi var ben dizel olanini kullandim performansi artti cekis duzeldi sesi azaldi daha ne olsun :) Shellden aldim ben orda satiliyo 300ml olanindan al cak ustune 30 veya 50 lt benzin yuksek devorde kullan bitene kadar dene ben memnun kaldim. |
|
![]() |
|
sertac.ulas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertac.ulas
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lpg taktirirsam bu sorun çözülür mü lpg de ne yakar ?
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
NORMALDE FAZLA YAKMAMASI LAZIM AYNI ARABADAN ABİME ALDIK ÇOK ÇOK MEMNUN..
FAZLA YAKMASININ NEDENİ ; * BUJİLER OLABİLİR * BOĞAZ KELEBEĞİ OLABİLİR *OKSİJEN SENSÖRÜ OLABİLİR *SİBOP AYAR KAÇIKLIĞI OLABİLİR LPG DE ABİMİN ARABA 25 KRŞ YAKIYOR BİLGİNE. LPG TAKTIRINCA ENJEKTÖR SORUNU KALKAR DİYEN USTADAN DA UZAK DUR DERİM SANA LPG TAKILINCA SORUNUN HALLEDİLMİŞ OLMUYOR Kİ SADECE LPG ARTIK DEVREDE OLUNCA BENZİN PÜSKÜRTEN ENJEKTÖRE GEREK KALMIYOR...
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertac.ulas
Benzin puskurten enjektöre gerek kalmayinca sorun ortadan kalkmaz mi ?
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Önce lpg ni taktır o zaman eğer sorun düzelmezse ondan sonra bu duruma bakarsın. Ancak basit şeyler var bunları bi yapabilirsin. Boğaz kelebeğini bi temizlet oksijen sensörünü bi kontrol ettir. Bujilerden büyük ihtimal olabilir söktür bi eskiyse değiştirirsin. İyi bi pejo ustasında götür aracı o sana ihtimalleri sıralar zaten. Enjektör konusuna gelince aynen suppor un dediği gibi yarım depo benzinin üzerine würth var bir kutu al ondan koy depoya benzin ışığın yanana kadar her devirde dene 2500 4000 arası kullan aracını devirli iyice bi temizer o. Hatta önce kelebek buji ve würth sıralamasını bi yap bence benzin filtresi eskiyse onu değiştir.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertac.ulas
Teşekkür ediyorum 2 3 gun icinde tüm ihtimalleri denicem umarım sorun duzelir.
|
|
![]() |
|
06fatih66 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06fatih66
Benimde 97 106 xr var 2 yıl önce atiger sıralı sistem taktirdim 560 km yol yaptım 90.00 tl yaktı tabi sabit 90 km hız yaptım şehir içi ise 100 km de 20,00 tl yakıyor
|
|
![]() |
|
06fatih66 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06fatih66
Aklıma geldi enjektorun tıkalı olsa tıkalı olan pistonda benzin puskurtmesi olmaz ve araç patirdar ve cekisten düşer unutma rolanti sensorun arızalı olsa araç yüksek devirde çalışır ,buji ,buji kaplosunda ve bobinde olsa aynı şekilde arızalı olan ateşleme tarafındaki silindir odasında yanma olmaz veya az iletse eşit güç elde edilmediginden aracın çekişi iyi olmaz ve araç gaza basınca tekler ,sen oksijen sensorune bir bakit veya eksoz muayenesi yaptir orda çıkar bozuk olup olmadığı eğer arızalı ise araç yok yakar senin aracın çalışması nasıl normalmi ve çekilişinde bir problem varmı eksoz da benzin kokusu felan eğer yoksa hiç sağ solla uğraşma ateslemen normal ozaman sorunsuz calisipta çok yakiyorsa oksijen sensorundedir .birde yokuşta aracı bir dene devamlı fites düşürmek istiyor çabuk cekisten düşüyor ve harharet devamlı yükseliyor fan aciyorsa subop ayarin sıkı olabilir o yüzden de araç çok yakar
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertac.ulas
Egzozdan çiğ yakit geliyor. Elimi tuttugum zamanda hissediyorum. Elimde benzin kokuyor zaten. Yokuslarda dedigin gibi vites kucultmek istiyor sürekli. Sabahlarida cok nadir belli belirsiz tekliyor gibi. Ve bazen de bunuda cok nadir yapiyor arac dururken motor araci salliyor.
Düzenleyen sertac.ulas - 15 Temmuz 2014 Saat 08:47 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06fatih66
Aracı görmek gerekir cunki o sarsıntının bir çok nedeni olabilir sen o oksijen sensorune bakit bir çığ yakıt varsa silindirlerden birinde düzgün ateşleme yapamama problemi olabilir bunu en güzel bizzat görüp ses, çalışma düzeni yola gidişine bakarak söylemek doğru olur cunki her arizanin ortak belirtileri vardır ama bizzat gördüğünde ve test ettiğinde anlayan insan ayırt edebilir hiç bir yeri sokup kurcalamadan ışte arıza burdan diye bilir eğer ankarada isen bir pazar buluşalım probleme bakarız
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06fatih66
ama aklıma gelen ilk arızalı olabilecek eksoz siboblarindan biri kaçırıyor ve siboplarin ayarı sıkı ikincisi oksijen sensoru olabilir ateşlemrde problem olsa yolda hissedersin gaza yuklenince araçtaki problemleri cunki tekmeleme vs şeyler yapar ve rahatsız eder sürüş keyfini
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertac.ulas
Telefon numarani yazar misin? Ordan anlatiyim.
|
|
![]() |
|
Berke106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
I]99 Model 106 XR var , tüplü ve km de 23-25 kuruş yakıyor. Arkadaşların dediği gibi temizleme vs. yapsan genede lpgde yaktığı kadar düşük fiyatlara düşmez.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertac.ulas
Zaten lpg taktrcam ama onemli olan lpg taktirdigimda fazla yakmamasi
|
|
![]() |
|
Çelik36 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2014 Konum: 88 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Abisi bu nedir 1 tl ne demek ya valla bende yeni aldım 1.4 98 xr o kadar yakıyorsa satarım ben bu aracı :D lpg bende de yok
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertac.ulas
Sorunu çözmek için uğraşıyoruz ya zaten.
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
Araca sibop ayarı yaptır bujileri değiştir aracın su sıcaklık ve hava Sıcaklık değerlerinin düzgün olduğunu kontrol ettir oksijen sonda değerlerine baktır manifolda giren havanın miktarı rolentide 320 380 milibar arasında olmasi lazim bu değerlerden Birtanesi normal değilse yakıtın dusmez
|
|
![]() |
|
Ali1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
Hocam benim aracimda rolantide;
Benzin enjeksiyon puskurtme zamani = 4.2 ms Map basinci = 400 milibar Giris havasi sicakliginida bilmiyorum ama oda yuksek diye hatirliyorum , Bu benzin enjeksiyon puskurtme zamani rolantide 2.8 ile 3.2 arasinda olmasi gerekmis ben ne yaptiysam dusuremedim sorun neden kaynaklanir ? Puskurtme zamani yuksek oldugu icin arac biraz cok yakiyor
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
Sibop ayarı yaptir düşer enjeksiyon suren
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |