Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Acil yardim. Benzinde 1 tl yakiyor. 106 xr

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36020
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 08:34
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Acil yardim. Benzinde 1 tl yakiyor. 106 xr
Mesajı Yazan: sertac.ulas
Konu: Acil yardim. Benzinde 1 tl yakiyor. 106 xr
Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2014 Saat 20:17
Arkadaşlar yeni 97 model 106 xr aldım. Aracta lpg yok. Benzinde 1 tl ye yakın yakıyor. Ustaya götürdüm hava Filtresi triger kayışı degisti. Sorunumu söylediğim de enjektörler tıkalı dedi. Lpg taktircagimi söyledim. Eger lpg taktirirsam sorun ortadan kalkarmis. Gerçekten böyle olur mu? Lpg taktirirsam ne kadar yakar? Lütfen yardımcı olun.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2014 Saat 20:41
Surekli sehiricinde kullaniyosan ve seri kullaniyosan yinede fazla 60 70 desen normal derimde 100 kurus biraz fazla :)

Ayrica enjektor tikaliysa git bitane würth al enjektor temizleyici benzin icin olani bende 206 hdi var ben dizel olanini kullandim performansi artti cekis duzeldi sesi azaldi daha ne olsun :)

Shellden aldim ben orda satiliyo 300ml olanindan al cak ustune 30 veya 50 lt benzin yuksek devorde kullan bitene kadar

dene ben memnun kaldim.

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2014 Saat 21:09
Lpg taktirirsam bu sorun çözülür mü lpg de ne yakar ?

Mesajı Yazan: outlaw
Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2014 Saat 21:12
NORMALDE FAZLA YAKMAMASI LAZIM AYNI ARABADAN ABİME ALDIK ÇOK ÇOK MEMNUN..
FAZLA YAKMASININ NEDENİ ;
* BUJİLER OLABİLİR
* BOĞAZ KELEBEĞİ OLABİLİR
*OKSİJEN SENSÖRÜ OLABİLİR
*SİBOP AYAR KAÇIKLIĞI OLABİLİR
LPG DE ABİMİN ARABA 25 KRŞ YAKIYOR BİLGİNE.
LPG TAKTIRINCA ENJEKTÖR SORUNU KALKAR DİYEN USTADAN DA UZAK DUR DERİM SANA LPG TAKILINCA SORUNUN HALLEDİLMİŞ OLMUYOR Kİ SADECE LPG ARTIK DEVREDE OLUNCA BENZİN PÜSKÜRTEN ENJEKTÖRE GEREK KALMIYOR...

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2014 Saat 21:27
Benzin puskurten enjektöre gerek kalmayinca sorun ortadan kalkmaz mi ?

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2014 Saat 22:58
Önce lpg ni taktır o zaman eğer sorun düzelmezse ondan sonra bu duruma bakarsın. Ancak basit şeyler var bunları bi yapabilirsin. Boğaz kelebeğini bi temizlet oksijen sensörünü bi kontrol ettir. Bujilerden büyük ihtimal olabilir söktür bi eskiyse değiştirirsin. İyi bi pejo ustasında götür aracı o sana ihtimalleri sıralar zaten. Enjektör konusuna gelince aynen suppor un dediği gibi yarım depo benzinin üzerine würth var bir kutu al ondan koy depoya benzin ışığın yanana kadar her devirde dene 2500 4000 arası kullan aracını devirli iyice bi temizer o. Hatta önce kelebek buji ve würth sıralamasını bi yap bence benzin filtresi eskiyse onu değiştir.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2014 Saat 23:22
Teşekkür ediyorum 2 3 gun icinde tüm ihtimalleri denicem umarım sorun duzelir.

Mesajı Yazan: 06fatih66
Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2014 Saat 23:31
Benimde 97 106 xr var 2 yıl önce atiger sıralı sistem taktirdim 560 km yol yaptım 90.00 tl yaktı tabi sabit 90 km hız yaptım şehir içi ise 100 km de 20,00 tl yakıyor

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2014 Saat 23:52
Aklıma geldi enjektorun tıkalı olsa tıkalı olan pistonda benzin puskurtmesi olmaz ve araç patirdar ve cekisten düşer unutma rolanti sensorun arızalı olsa araç yüksek devirde çalışır ,buji ,buji kaplosunda ve bobinde olsa aynı şekilde arızalı olan ateşleme tarafındaki silindir odasında yanma olmaz veya az iletse eşit güç elde edilmediginden aracın çekişi iyi olmaz ve araç gaza basınca tekler ,sen oksijen sensorune bir bakit veya eksoz muayenesi yaptir orda çıkar bozuk olup olmadığı eğer arızalı ise araç yok yakar senin aracın çalışması nasıl normalmi ve çekilişinde bir problem varmı eksoz da benzin kokusu felan eğer yoksa hiç sağ solla uğraşma ateslemen normal ozaman sorunsuz calisipta çok yakiyorsa oksijen sensorundedir .birde yokuşta aracı bir dene devamlı fites düşürmek istiyor çabuk cekisten düşüyor ve harharet devamlı yükseliyor fan aciyorsa subop ayarin sıkı olabilir o yüzden de araç çok yakar

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2014 Saat 08:46
Egzozdan çiğ yakit geliyor. Elimi tuttugum zamanda hissediyorum. Elimde benzin kokuyor zaten. Yokuslarda dedigin gibi vites kucultmek istiyor sürekli. Sabahlarida cok nadir belli belirsiz tekliyor gibi. Ve bazen de bunuda cok nadir yapiyor arac dururken motor araci salliyor.

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2014 Saat 13:25
Aracı görmek gerekir cunki o sarsıntının bir çok nedeni olabilir sen o oksijen sensorune bakit bir çığ yakıt varsa silindirlerden birinde düzgün ateşleme yapamama problemi olabilir bunu en güzel bizzat görüp ses, çalışma düzeni yola gidişine bakarak söylemek doğru olur cunki her arizanin ortak belirtileri vardır ama bizzat gördüğünde ve test ettiğinde anlayan insan ayırt edebilir hiç bir yeri sokup kurcalamadan ışte arıza burdan diye bilir eğer ankarada isen bir pazar buluşalım probleme bakarız

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2014 Saat 13:32
ama aklıma gelen ilk arızalı olabilecek eksoz siboblarindan biri kaçırıyor ve siboplarin ayarı sıkı ikincisi oksijen sensoru olabilir ateşlemrde problem olsa yolda hissedersin gaza yuklenince araçtaki problemleri cunki tekmeleme vs şeyler yapar ve rahatsız eder sürüş keyfini

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2014 Saat 14:14
Telefon numarani yazar misin? Ordan anlatiyim.

Mesajı Yazan: Berke106
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2014 Saat 14:20
I]99 Model 106 XR var , tüplü ve km de 23-25 kuruş yakıyor. Arkadaşların dediği gibi temizleme vs. yapsan genede lpgde yaktığı kadar düşük fiyatlara düşmez.

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2014 Saat 15:05
Zaten lpg taktrcam ama onemli olan lpg taktirdigimda fazla yakmamasi

Mesajı Yazan: Çelik36
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2014 Saat 15:13
Abisi bu nedir 1 tl ne demek ya valla bende yeni aldım 1.4 98 xr o kadar yakıyorsa satarım ben bu aracı  :D lpg bende de yok 

Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2014 Saat 15:40
Sorunu çözmek için uğraşıyoruz ya zaten.

Mesajı Yazan: peugeot murat
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2014 Saat 23:08
Araca sibop ayarı yaptır bujileri değiştir aracın su sıcaklık ve hava Sıcaklık değerlerinin düzgün olduğunu kontrol ettir oksijen sonda değerlerine baktır manifolda giren havanın miktarı rolentide 320 380 milibar arasında olmasi lazim bu değerlerden Birtanesi normal değilse yakıtın dusmez

Mesajı Yazan: Ali1905
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2014 Saat 23:52
Hocam benim aracimda rolantide;

Benzin enjeksiyon puskurtme zamani = 4.2 ms 

Map basinci = 400 milibar

Giris havasi sicakliginida bilmiyorum ama oda yuksek diye hatirliyorum , 

Bu benzin enjeksiyon puskurtme zamani rolantide 2.8 ile 3.2 arasinda olmasi gerekmis ben ne yaptiysam dusuremedim sorun neden kaynaklanir ? 

Puskurtme zamani yuksek oldugu icin arac biraz cok yakiyor

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 00:15
Sibop ayarı yaptir düşer enjeksiyon suren

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 01:52
Orjinalini yazan: peugeot murat peugeot murat Yazdı:

Sibop ayarı yaptir düşer enjeksiyon suren

hocam oncelikle ilgin icin tesekkurler , 3 kere subap ayari yaptirdim , en son dusurebildigim deger 4.2 , 

peki map sensorunden olabilirmi ? map sensorunu temizledim 4.8 ' den 4.2 ye dustu acaba degistirsem dusermi ?

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 08:53
Map sensörü bozuk olsa rolentide dalgalanma yapar ve manifold basınç değeri yüksek olur ayarları emme 20 eksoz 40 mm olduğundan emin olun

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 11:20
hocam rolantide manifold basinci 400milibar bazen 420 430 goruyorum
, giris hava sicakligi bazen 45 bazen 57 derece bile goruyorum , degerlerde sikinti varmi ustad?

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 11:23
Orjinalini yazan: Ali1905 Ali1905 Yazdı:

, giris hava sicakligi bazen 45 bazen 57 derece bile goruyorum , degerlerde sikinti varmi ustad?
420 430 yüksek motor devri kaç şu sıcaklığı - olup olmadığına bak gaz kelebeği temizle sibop ayarını yaptir

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 11:39

Orjinalini yazan: Ali1905 Ali1905 Yazdı:

420 430 yüksek motor devri kaç şu sıcaklığı - olup olmadığına bak gaz kelebeği temizle sibop ayarını yaptir

su sicaklik musuru degiti ,
oksijen sensoru degisti (ust) hatta bosa degistirmisim ustundekide saglammis
bogaz kelebegi temizlendi , 

rolatide de devir 736 750 arasi , subap ayari yaptirdim 20 40 ta motor cok sesli calisir dedi ustam

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 11:44
Sesli çalışmaz sen yaptir

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 11:47

Sesli çalışmaz sen yaptir

tamam hocam cok tesekkur ederim bastan yaptirayim o zaman , 

Mesajı Yazan: popeyes
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 13:17
Orjinalini yazan: sertac.ulas sertac.ulas Yazdı:

Lpg taktirirsam bu sorun çözülür mü lpg de ne yakar ?

sen önce arızanı gidermelisin daha sonra lpg taktırırsan senin araban maksimum 0,22 krş yakar.
ama önce doğru olanı yaptır. 
gerekirse carbon clien yaptırırsın
sen önce güzel bir usta bul benzinli aracın sıkıntıları kolay çözülür. 
aracın debriyaj kavraması nasıl eğer çok yukarlarda kavrıyorsa bu da yakıtını etkiler.

-------------
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 13:21
Debriyaj enjeksiyon süresini 4.2 ms yapmaz map değer 400 420 military cikarmaz

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 13:21
Debriyaj enjeksiyon süresini 4.2 ms yapmaz map değer 400 420 military cikarmaz

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 14:59
Araba şimdi bakimda kelebekte temizlenecek. Biraktigim yer sibop ayari yapmıyormuş. Sibop ayari için başka yere gitcem. Son olarakta bujiler değişecek inşallah düzelir :(

Mesajı Yazan: Çelik36
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 19:03
tamam brader neden sert yapıyosan :PShocked

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2014 Saat 19:07
Hakettin gibi sanki neyse sıkıntı yok :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net