![]() |
|
OKSİJEN SENSORÜ ARIZASI.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
toprak83 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2013 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 56 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 Saat 11:28 |
aracımdan oksijen sensörü arızası varmış arkadaşlar daha önce başına bu tarz bi sıkıntı gelen oldumu? tek çare parçaları değiştirmekmi yoksa başka çözümler varmı..?? 2006 model 206 xdesign...
|
|
![]() |
|
Ali1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bende cikma oksijen sensoru var orjinal dusunursen pm at hocam , 206 1.4 icin olan
|
|
![]() |
|
toprak83 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2013 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 56 |
alt mı üstümü? fiyat ney??
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
BENDE VAR O OKSİJEN SENSÖRÜ HATASI...
ARAÇ YAKITI FAZLA OLUYOR BARİZ BİR ŞEKİLDE ... İLK ÖNCE ÇAMAŞIR SUYU İLE TEMİZLEME YAPILIYOR VE BAZEN SORUN HALLEDİLİYOR AMA OLMAZ İSE DEĞİŞİM OLUYOR...
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Oksijen sensörü arızalı olunca başka ne gibi sıkıntılar çıkıyor?
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
YAKITTAN BAŞKA SIKINTISI OLMAZ NE ÇEKİŞTE NEDE ROLANTİDE PROBLEM OLMAZ ...
AMA FAZLA YAKARA ARABAN BENİM ŞUANDA OLDUĞU GİBİ...
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Ali1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
ust hocam , pm attim
|
|
![]() |
|
araç stop eder vites değiştirirken...titreme yapar...yakıtla ilgili yakmasıyla ilgili sıkıntı yok bende sadece stop edio araç...
|
|
![]() |
|
06fatih66 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06fatih66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracın yakıtı artar ve en önemlisi katalizör ü arızalandırır o yüzden fazla uzun süre aracı kullanmadan sensörlü değiştir.sensör olmadan ecu değerleri ölçemez zengin karışım yakıt yakacağın dan katalizör den geçen eksoz gazı çok ısıtır ve maliyetin artar
|
|
![]() |
|
benim tereddütüm bu parçaları deyiştirdikten sonrada yine aynı sıkıntıların devam etmesi...masraf yaptıktan sonra düzelmesze sıkıntı olur..
|
|
![]() |
|
semih.danak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı semih.danak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
vallla bendede aynı sıkıntı var yakıt fazla yakar dıyorlar bende cok farklı degıl arabada lpg var ise bi işe yaramaz diyorlar sanırım lpg yi ölçemiyormuş oksijen sensörü birde degiştirirsen 3 ay sonra yine bozulabilir diyorlar ben baktırdım degiştircektim sonra bunları duyunca vazgeçtim ama bende stop etme gibi problem yoktu
|
|
![]() |
|
ben ustaya sordm yeni taktıgın sensordu bozulmazmı die bana alışır o lpg ye dedi verdiği cevap pek tatmin etmedi beni...benim aracımın sıkıntısı rolantisi düşük ve debriyaja basınca zaman zaman hyerzaman deyil stop edio...yoksa aracın çekişi çok güzel uzun yolda çok iyi yakıtıda çok iyi...tek sıkntım vites deyiştirirken stop etmesi...
|
|
![]() |
|
kerten ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
zengin veya fakir karışımlar oksijen sensörünü bozabilir, oksijen sensörünü değiştirirken zengin veya fakir karışıma sebep olan diğer etkenleri de ortadan kaldırmalısın. Örneğin hatalı yazılım, bozuk enjektörler, kötü yakıt.. bunlar hep oksijen sensörünü bozar, sen oksijen sensörünü değiştirirsin ancak yenisi de bir kaç ay sonra bozulur, tabu bu arada katalizörün de tıkanır, aracına zarar vermeye başlarsın. Eğer bir tanıdığından temin edebilirsen wideband ile oksijen sensörünü değiştirdikten sonra ve değiştirmeden önceki değerleri oku ve kaydet, sonuca daha çabuk ulaşırsın.
![]() |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
alışır mı??? ne bu ya nasıl alışıyor ilk başta olmadıysa sonradan da olmaz bu iş... ustalar bizleri hep kandırdığını zannediyor böyle.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |