![]() |
|
Dizel & Benzinli & Lpg'li |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dream ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 Saat 13:04 |
Dizelci benzinliyi kötüler, benzinli sahibi dizelciyi düşman beller. LPG'cilere ikinci sınıf insan muamelesi yapılır. Nasıl bir saçmalığın içinde olduğumuzu anlayın artık. Adamlar bizi öpüyor, ama onlara laf söyleyen veya tavır alan yok. Dizel alan araba alan adam, ilk alışta gerçekten hakkıyla çok güzel alıyor. Aynı arabaya sırf motorin yaktığı için 15.000 tl fark ödüyor. Başka bir ülkede böyle birşey olduğunu da sanmıyorum. Onu alırken hayali ve avuntusu "nasıl olsa satarken benzinliye göre daha fazla fiyata satıcam". Peki kardeşim haklısın, 1 yıl içinde satarsan ve araban 10.000 km'de ise aldığın fark kadar olmasa da farklı bir şekilde sattın. Eee, 10 senedir kullanmışsın. Hala ben bunu 15.000 daha fazlaya satarım dersen gülerler adama. Hadi sattın diyelim. O 10 sene öncenin 15.000'i şimdinin kaç binine tekabül ediyor? Kazığı sen en başta yedin, yakıtınla da ekonomini yaptın. Kar mar yok güzelim, devam et. Öbür benzinli de uyanık ya, ucuz diye, katalog verisinde şehir içi 6 litre diye kendince cep telefonunun hesap makinesiyle çarptı böldü benzinliyi aldı geldi. Sonra 90 km hızı geçemez oldu. Şehir içine giremez oldu. Şehir içinde 5. vitesle gezer oldu. Ama ortalama tüketimi 8 litre oldu hep. Sen de karı en başta yaptın ama kazığı sonra yedin. Kar mar yok bebeğim. Pompacıya gülümse. Bu garibim de LPG taktı. En uyanığı da bu çıktı. Hem arabayı ucuza aldı, hemde LPG ucuz olduğu için yakıttan da golü attı. Ama onun çektiğini, kölelik zamanında Amerikadaki zenciler çekmemiştir. AVM otoparkına sokmadılar, karda kışta arabasını dışarı bıraktı, lpgsi arıza yaptı, subap yamulttu, conta yaktı, sinir hastası oldu. Çözülmez bu mesele. Çözüm yolu enerji sorununun çözümü. Bedava olan enerjiye servetimizi döküyoruz. Sonrada birbirimizi yiyoruz. Enerji patronları ve otomobil patronları şu halimize (pürolarını tütürüp iki buzlu viskilerini yudumlarken) yarım yarım gülerek acaba bunlar daha ne kadar bize tahammül edecek diyorlardır.
|
|
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
|
![]() |
|
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok iyi söylemişsiniz gerçekten
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
berkayakulker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Muğla,Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
sonuna kadar sana katılmakla birlikte Dizel araba güzel araba diyerek konuşmama son veriyorum =)
|
|
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus C4 Cactus Feel 1.6 HDI 207 1.4 HDI Trendy 206 1.4 HDI Van C3 1.4 HDI SX 407 1.6 HDI Comfort 206 2.0 GTİ 206 1.4 HDI Van |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
muku ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
lpg neden supab yamultsun anlamadım, gayet güzel bence lpg, hiç bir sorunda yok
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
DİZEL ARABA GÜZELDİR AMA HERZAMAN TERCİHİM BENZİNLİDİR..
LPG HİÇ YANAŞMADIM YANAŞMAMDA TEK KAPILI ARABA ALLAH MUHAFAZA KÖTÜ BİR OLAYDA ARKADA OTURAN O PANİKTEN ÇIKAMAZ ..
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Holikhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
LPG'li araç da kullandım, Benzinli araç da kullandım, Dizel aracı (iş gereği) sürekli kullanıyorum.
Öğrendiğim şudur ki; "dream" arkadaşıma tamamen katılarak, özetle; Nereye dönersem döneyim, neticem hep arkamda kalıyor.
![]() |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Yazıya bayıldım, çok güzel özetlenmişiz. Fakat bizler hala kendi kullandığımızı savunuyoruz :)
Şu ana kadar benzinli ve lpg'li kullandım, gerçekten ikisine de katılıyorum. Biri iyi gider ama bir türlü basamazsın çok yakar diğeri bassan da gitmez ama az yakar arada sırada iş çıkarır. Dizel aldığım gün kendimi sınıf atlamış sayacağım çünkü gerçekten dizeller çok pahalı. Sırf biz tuttuğumuz için.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Benzinlinin tadı başkadır yakıt fiyatları bu kadar uçuk olmamış olsaydı diğer yakıt tiplerını kullanan araçlar bu kadar tercih edilmezdi.Lpg den hoşlanmıyorum benım ıçın ıkı seçenek var keyfe keder bınıyorsam benzınlı araç kullanırım .Yol yapıyor olsamda dizel lpg yi kötülediğimden değil yarın öbürgün lpgli temız bır araç alsam o şekılde kullanırım ama benzınlı almaya özen gösterırım eğer varsada üzerinde kullanırım o şekilde.Son zamanlarda zaten ıkıncı el satışlarda dizel ve lpg li araçların km lerının oynanması ınsanların guvenını sarstı o nedenle herkes benzınlıye yönelıyor gaz takarsamda kendım takarım mantığıyla :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Mdeniz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 395 |
sadece bir yere katılmıyorum dizel aracı 10 sene bindikten sonra satma ve satarken hala 15 bin tl kar etme durumundan bahsetmişsiniz ama 10 sene binerse o araca eminim ki o aradaki farkı düşünmeyecektir çünkü önemli olan o şahısa 10 sene kullanırken yaktığı yakıt.
şimdi ben sorayım bir soru dizel alıp şehir içinde 750-900 km mi gitmek daha mantıklı 200 tl ye yoksa benzinli alıp 450-600 km arası gitmek mi daha mantıklı. bence lpg ve dizel yeterince kendini ispatlamış. bakımını yapar isen lpg sıfır sorun eskisi gibi kıytırık hatalar yok neden usta farkı var artık ve her türlü avm lere girmek serbest en azından adanada. dizele yıllarca alma bakımı pahalı dediler benzinli arabalarla aynı bakımı yapıyorum. elbette ki turbolu bir araç 120-150 binden sonra bakımı farklılaşacak. burada tek mantık yapacağın km göre araç seçmektir. elbette ki gülüyorlar halimize boşverin yakıt fiyatlarını ülkemizin tarım ülkesi olup ta dışarıdan aldğımız ürünlere odaklanın pazarcının istediği kadar fiyata malı satamadı diye kanala döktüğü mallara odaklanın. aşın kendinizi artık boşverin yakıt meselesini ne kadar dürtersen dürt aynı değişmez. yiyeceğimiz ucuz olursa herşey daha güzel olur
|
|
Ford C Max 2014 Ay Tozu Grisi TX-OP
|
|
![]() |
|
dream ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
Ben Kapitalizmden, sömürücülükten bahsediyorum. Siz hala daha subap,enjektör,mazot, benzin diyorsunuz.
Yazının özü; arabanda ki yakıt değil, cebinde ki el... Düzenleyen dream - 04 Temmuz 2014 Saat 13:41 |
|
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
|
![]() |
|
SEZGIN72 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
Sıfır araba alıyorsa ve Dizel tercih ediyorsan, Benzinliye göre kendini ancak 50.000 Km'den sonra amorti eder. Çünkü Benzinl ile mazot arasında ki fark neredeyse kapanmış durumda. Dizelin tek avantajı daha yoğun olduğu için biraz daha fazla yol yaptırması. Eğer 50.000 km'den sonra amorti etmeyi tercih ediyorsan dizel mantıklı. Eğer yılda 10.000 Km yapıyorsan arabayı ancak 5 sene sonra amorti edersin :)
Lpg 6.000 Km'den sonra kendini amorti eder ama dediğiniz gibi performans biraz düşüktür. arada sırada sinir bozabilir :) 1 Yıl sonra amorti mantıklı bir süre, neden olmasın lakin küçük arabada bagajı sıfırlarsın :( Yani tercih meselesi. Kolay Gelsin... |
|
![]() |
|
Mdeniz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 395 |
öyle düşünecek olursan işin içinden çıkamazsınız ve siz onların yerinde olsanız sizde aynısını yaparsınız varmı aranızda ben yapmam diyen olamaz olsa da yaşayamaz çöplük içinde ölür gider ha ben gururumla ölürüm diyende çıkacaktır o zaman altında ki araba neyin nesi boyun eğme alma arabalarını katkı sağlama der geçerim. boşver kapitalist düzeni üstadım sene 1800 lerde sömürgeler almış başını gidiyor yıl 2014 hala devam ediyor siz hala sömürgecilikten bahsediyorsunuz sizde artık bu durumu aşmalısınız çünkü dünya bunun üzerine kurulu varsa ötesi bizde yaşayalım...
|
|
Ford C Max 2014 Ay Tozu Grisi TX-OP
|
|
![]() |
|
eguet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 138 |
o zaman arabada kullanmamak lazım cunku havayla calısan arac yapılana kadar benzine dizele lpg ye mahkumuz yapacak bişey yok
|
|
FIRST BLOOD
206 ROLAND GARROS 1.6 16v |
|
![]() |
|
okaNStarss ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
![]() |
|
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |