![]() |
|
Motor Arıza Lambası (ACİL) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
semus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2012 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2014 Saat 01:43 |
arkadaslar aracım 206 1.4 HDI 206 Feline.
Sorunumu anlatayım. Muğladan Mardine gitmek için yola cıktım. adanaya geldim araba birgün dinlendi ve ertesi gün tekrar yola cıktım. muğladan adanaya gelirken hiç 110u geçmedim. adanadan mardine giderken sadece 10 saniyeliğine 160a kadar bastım sonra hemen bıraktım.. bi 100 km sonra motor arıza lambası yandı. şanlurfada peugeot serbisine götürdüm makineye bağladılar aşagıdaki sorunlar cıktı ama ertesi gün ışuk söndü. sizce araba cok yoruldugu için mi böyle yaptı neden söndü sonra ışık ? Arızalar Sürekli arıza. Hava emme devresi hava debisi yapılan ayarın altında Sürekli arıza. Hava emme devresi hava debisi yapılan ayarın üstünde Sürekli arıza. Ön ısıtma rölesi devresi Bujiler sürekli olarak besleniyor Aralıklı arıza. Debriyaj kontaktörü sinyali sinyal olmaması veya sinyal tutarsız. yorumlarınzı bekliyorum..
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun.
İlk ikisi haydi çok basmaktan ya da hava değişiminden diyelim, ama üçüncüsü ciddi olabilir gibi görünüyor. Isıtma bujileri sürekli açık demek sanırım.
Dördüncüsü ise debriyaj kontaktörü her ne ise onda ufak bir temassızlık var benim tahminim. |
|
![]() |
|
semus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2012 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
sürekli acık olursa ne olur ısıtma bujileri ? belkid motor ısındıgı için o hatayı verdi hocam olabilirmi? çünkü ertesi gün söndü ışık
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Sürekli açık olursa ne olur bilmiyorum ama sadece çalıştırmadan hemen önce açık olması gerektiğini biliyorum. Arıza kayıtlarını sildilerse tekrar bağlatıp aynı arızaların tekrar olup olmadığına bakmak gerek.
206'larda daha önce de forumdaki Serkan abiden duydum bir defaya mahsus yüksek hıza çıkıp da anormal bir durumla karşılaşan. Benim benzinlide 170 gördüm ama problem olmadı.
|
|
![]() |
|
anladım.. teşekkür ederim hocam.. başka bilgisi olan varmı acaba ?
|
|
![]() |
|
nevce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
aynı bende izmitten zong. yola çıktım 110 la giderken bi ara kaptırdım 160 felan tak ışık yandı ve antipoliton fould yazdı ustamı aradım dediği lpg de gidince tam yanmıyor dolayısıyla ışık yanar dedi bende devam ettim ama fark ettim ki lpg aldığım yerden kaynaklanıyormuş çünkü denedim başka yerden aldım yapmadı basmama rağmen ama bir kere daha aldım oradan yine aynı oldu (ben her hafta izmit zong. gitttiğim için deneme fırsatım oldu ) yinede sorunuz varsa cevaplarım ...
|
|
2005 307 1.6 atiker xt
namı değer AT:) |
|
![]() |
|
arabada hiç bir sıkıntı yok çekişinde yürüründe filan.. stop ışıgıda yanmıyor.. sadece ısık yaktı oda ertesi gün söndü iiki gündür biniyoruz bir sıkıntı yok.. benim sorum acaba bi sıkıntı cıkarırmı
|
|
![]() |
|
nevce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
çıkmaz hocam açık ve net ben çok araştırdım
![]() |
|
2005 307 1.6 atiker xt
namı değer AT:) |
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
hocam dediklerinize göre içiniz rahat olsun bi sıkıntı çıkmıyacağını düşünüyorum. bir den aşırı yğklenme sonucu oluşamn bi problem. geçmiş olsun.
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
peki arkadaslar cok teşekkür ederim ilgiliz için
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |