![]() |
|
Arıza lambası yanıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 Saat 15:25 |
Merhaba,
1.4 benzinli 206 aracım var. Geçenlerde araç seyir halindeyken devirden düştü resmen yığıldı araç 1000 deviri filan geçmedi sonra yol kenarına çekip biraz gaza yüklendim araç kendini toparladı yola devam ettim sonrasında motor arıza lambası yandı. Tanıdık biyere götürüp cihaza bağlattım alt üst oksijen sensör arızası çıktı neyse arızayı sildirdim bugün yine yandı yine cihaza bağlattım aynı arıza çıktı. Ustaya sordum sensörleri değiştirmek çözüm olur mu diye oda alt üst beraber arıza verdiyse katalizatör tıkanmış olabilir dedi. Tabi ne karalizatörü diyince tansiyonum düştü malum dünya para :) Bu konuda yardımlarızı bekliyorum başına böyle biley gelip çözen varmı yada ustanın dediği gibi katalizatör tıkanmış olabilir mi ? |
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
![]() |
|
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
katalizör tıkandıysa çekişten düşer araç fazla yakmaya başlar katgalizör biraz pahalı ama cıkma bulabilirsin veya içini boşaltıyolar buda biraz ses cıkarıyor
|
|
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Katalizatörğn çıkmasını bulmak yada içini boşaltmak sorun değil önemli olan katalizatörün tıkanıp tıkanmadığı araç 82000 km de benzinli araçta bu kadar çabuk dolarmı bu meret yoksa arıza veren alt üst oksijen sensörlerini değiştirsem arıza çözülmüş olurmu ?
|
|
|
|
![]() |
|
Yardım edicek kimse yokmu
|
|
|
|
![]() |
|
nevce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
bende de oluyor hocam o ama benzinde çalıştır biraz gidiyor birde yakıt lpg ise değiştir aldığın yeri...
|
|
2005 307 1.6 atiker xt
namı değer AT:) |
|
![]() |
|
lacoste ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2014 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Kardesim ayni sorun 307 aracimda daha yeni basima geldi.. Rolanti de calisirken sarsintili calisiyor ve stop etti edecek gibi oluyor bazende stop ediyordu.. Gaz yemiyordu,cekisi dusuyor arac gitmiyordu.. Yol bilgisayari uyarisi katalitik konvertor hatasi uyarisi yapiyordu.sorunu bizde katalitikte zannettik ama sorun atesleme bobininde cikti.atesleme bobinini degistirdik sorun duzeldi.arac eskisinden iyi oldu.. Guc ve cekisi cok degisti. Bu arada bi yerde okumustum oksijen sensorleri bir darbe almadigi surece asla arizalanmaz ve bozulmaz bir parcaymis.. Gecmis olsun kardesim..
|
|
![]() |
|
aremtu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
Benzer bir sorun bende de olmuştu. Arıza lambasını yakıyor ve gaz yemiyordu. Gaz pedalı arızalı çıktı bende. Gaz pedalı telli değil elektronik sistem ucu soketli. Değiştirdim şimdi şükür kesti arızayı. Siz de bir baktırın isterseniz.
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
OKSİJEN SENSÖRÜ ARIZA VERSE YAKITIN AŞIRI DERECEDE ARTAR AMA KATALİZÖR TIKANDIYSA ARABA BOĞULUR GİDERKEN ZORLANIR GAZ YEMEZ ÇÜNKÜ ATIK GAZI ATAMIYOR ..
MORALİNİ BOZMA SANA TAVSİYEM KATALİZÖR İPTALİ YAPMAN HEM ARABAN RAHATLICAK ÇEKİŞİN ARTICAK PERFORMANSIN ARTICAK ... TEK SORUN VİZE ZAMANI TAKTIRMAN LAZIM ONUDA EGZOZCULAR GÜNLÜK KİRAYA VERİYORLAR SIKMA CANINI...
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Valla bu gidişle katalizatörü boşalttırıp lpg taktırıp kullanmaya devam edicem gibi arabaya. Bi ara ateşleme arızasıda verdi ozaman bujileri değiştirdik düzeldi araç bakalım perşembe muayene var o günü lambayı söndürüp sorunsuz atlatırsam ondan sonra tamirata başlıycaz
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |