![]() |
|
307 aldım yardımınıza ihtiyacım var acil! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Akdenizli82 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2014 Konum: mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2014 Saat 01:52 |
Meraba arkadaşlar bu sabah mesai arkadaşımdan (öğretmen) bir 307 aldım..acıkcası aklımda pejo yoktu ama araba arkadaşımın ve bildiğim bir araba diye böyle bir işe giriştim..arabam 2004 1.4 hdi 110000 kmde sadece sol kapıda çizik boyası var..20500 liraya aldım fiyatı sizce nasıl..bi ara resimlerini de eklicem.
Şimdi benim aklıma bikaç soru takıldı lütfen yardımcı olur musunuz? 1. En önemli sorun triger kayışı..arabayı aldıgım arkadaşa triger kayışını değiştirdin mi diye sordugumda yok dedi.kitapcıga bakmış 180bin yazıyor diye fazla kafaya takmamış.. bu arabanın önceki sahibi ortak bir arkadaşımızdı. o da yurt dışına tayini çıkmıştı. onu arıyoruz ulaşamıyoruz.onun da trigeri değiştirip değiştirmediğini bilmiyoruz.cumartesi uzun yola cıkacam sizce bir sorun cıkarır mı..acil trigeri değiştireyim mi. 2. sorun yol bilgisayarının ışığı cok cılız. herhangi bir elektrikçi bu ışık problemini kolayca çözebilir mi.. özellikle triger konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim.. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle hayırlı olsun, triger 10 yıl yada 180.000 km'de değişiyor, aracınız 10 yılı doldurduğu için değiştirmenizde fayda var, yol bilgisayarı ekranı 307'lerde kroniktir, bilinen bir çözümü yok, forumda arkadaşlar çıkma 206 ekranı takarak bu sorunu çözüyorlar.
|
|
![]() |
|
Akdenizli82 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2014 Konum: mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 77 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkürler serkan bu arada forumda ilk konuştugum arkadaş sensin.yeni üye oldum.. pejo hakkında hiçbir bilgim yok..eski arabam 2009 corollaydı..ev alırken satmak zorunda kalmıştım..umarım birkaç ay içinde arabayı tanıyabilirim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
|
|
![]() |
|
cansytnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
triger önemli büyük sorunlara yol açabilir
yol bilgisayarı da elektrik sisteminden olabilir benim de normalde çok cılız sadece sol sinyali açınca turuncu rengi çok belli ama normalde cılız turuncu |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
anladım cansytnn siz trigeri kaçbinde değiştirmiştiniz
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Alttaki resim aracınızın bakım periyodlarını gösteriyor faydası olacaktır.
![]() Sekillerin anlamlari ve bilgilendirme
normal kullanim ![]() sert kullanim( sehir ici, kisa mesafe kullanim, kotu iklim sartlari vs,vs) ![]() bakim zamani yag degisimi ![]() havalandirma klima filtresi ![]() benzinli motorlar icin buji degisimi ![]() benzin filtresi degisimi( bu oran benzin kalitesi kotu olan ulkelerde degisebilir verilen degerler avrupa kitasi icindir. tukiyede avrupa bolgesinde ) ![]() mazot filtresi degisimi ![]() hava filtresi degisimi ![]() fren hidroligi degisimi ![]() FAP/PDF degisimi ![]() additif (fap likidi) dolum zamani ![]() triger degisim zamani ![]() en alt kisimdada motor cinsine gore uygun gorulen yag cinsi bulunmaktadir sert kullanimdan kast edilen durumlar *surekli sehir ici kullanimlar (taksi gibi) *surekli kisa mesafe kullanim ve motorun isinmadigi durumlar ulke sartlari *hava sicakligi 30 derecenin uzerinde olan ulkeler *hava sicakligi -15 derecenin altinda olan ulkeler *yakit kalitesi dusuk ulkeler *havasi kirli ulkeler |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
cok sagol serkan peki bu triger seti ortalama ne kadara patlar bana
|
|
![]() |
|
Dışarıda yaptırısanız, hepsi orjinal olmak kaydıyla 160-170 civarı triger, 80-90 civarı devirdaim, 20-30 antifiriz, 150 civarı işçilik olur, servise giderseniz 800-1000 arası bir rakam çıkarırlar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
of of ne kadar pahalı ya...moralim bozuldu şimdi
|
|
![]() |
|
Triger değişim geçmişini bilmiyorsanız ihmal etmeyin, servise bi sorgulatın belki arkadaşınızdan önceki sahibi serviste değiştirmiş olabilir, bazı servisler işgüzarlık yapıp 5 yıl 80.000 km'de değiştiriyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
dediğim gibi ilk sahibi yurt dışında umarım yarın kendisine ulaşırım.yoksa tatile cıkmadan önce trigerini hemen değiştirecem..bu arada fiyat ve km olarak nasıl kazık yemiş miyim sizce
![]() |
|
![]() |
|
Şuan ki piyasaya göre iyi fiyata almışsınız, 206'lara bu fiyatı isteyenler var. Siz yinede bir peugeot yetkili servisine sorgulatın triger için, serviste değişmisse kayıtları vardır.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
anladım arabayı yıllardan beri bilirim arkadaşım sıfır almıştı daha sonra diğer arkadaşıma sattı ondan da ben aldım..araba gerçekten çok diri duruyor yaşına göre de kmsi cok uygun..ama tek kafama takılan trigeriydi..onu da halledecez artık yarın..
|
|
![]() |
|
Maşaallah çok temiz duruyor, Allah kaza bela vermesin
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
sagol evet temiz maşallah.ben almasaydım işyerinden başka bir arkadaş alacaktı.ondan önce davrandım :)
|
|
![]() |
|
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
bende de 2006 model 307 var. trigeri 110binde değiştim. biraz titizlik yaptım belki ama trigerin şakası olmuyor. araç yeni alındıysa 1-2 ay bekleyip durumu düzeltince değişebilirsiniz bence..
|
|
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Akdenizli82
evet şimdi cok korkuyorum bulundugum yerde trigere cok pahalı dediler..memlekette 450 liraya yetkili serviste değiştirecem..750 km yol yapacam fazla yüklenmeyecem umarım bir sıkıntı çıkmaz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |