![]() |
|
206 araç muayeneden geçmedi... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yasa283 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2014 Konum: kadıköy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 Saat 16:13 |
öncelikle merhabalar...
aracım 2. kez muayeden "arka servis freni" fren etkisi farkı kabul edilebilir düzeyde değil, yüzde 30 dan büyük sapma var diyerek" geçmedi.. 1. muayeneden sonra yaptırdım. ancak servisimde makine yok, yani fren press makinesi yok, el ile ayarlama yaptıkllarını söylüyorlar... sizlerden ricam istanbul anadolu yakasında tüvtürk ün muayene de kullandığı makinelere muadil makineleri olan fren ayarlaması için bilfdiğiniz güvendiğiniz yerleri iletmenizi isticem... bu arada 2. kez yani muayene tekrarından geçmediği için bi 165 tl daha ödemem gerekior ve 1. raporda aldığım aks mili: yağ kaçakları var şeklinde ki problemi de halletmem gerekir diye düşünüyorum...mahalle baskısı gibi oldu artık bu muayene meselesi, bana yardımcı olursanız sevinirim... |
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ağır kusurlar neler ?
|
|
![]() |
|
yasa283 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2014 Konum: kadıköy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Servis freni nde yüzde 30 dan fazla sapma var. Arka frenlerde
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Arkadaşım kartal sanayide HİKAS oto fren merkezi var ilacın orada yardımcı olurlar... Yerden fren test cihazı da mevcut. Yada Maslak Subaru Yerka ya gideceksin....
|
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
agır kusurlarına bakacaklar bır tek hafif kusurların için tekrar kontrol yapılamayacak
|
|
![]() |
|
206cc57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
Yağ kaçaksız araba mı olur :) sadece frenleri hallettir yağ kaçaklarını müsait zamanda yaptırırsın .
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim. Kartal a gidicem
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Talihsizlikler üst üste gelmiş diyorum normalde aracınız kalır frenlerden mesela onu yaptırıp gıdersınız hemen yakın zamanda ve dığer baktıklarına bakmazlar sadece kusurlara bakarlar 2.ye neden geçemedınız frenlerı yaptırıp orasını anlamadım.Başka ağır kusur varsa tabıkıde frenlerle bırlıkte onlarıda yaptırmanız gerekırdı.Aynı zamanda frenden kalınca bılgısayardan çıktı ıstıyorlar böyle bır sebep oluşunca bılgısayarlı fren sıstemı olan bırıne yaptırmak lazım benımde başıma geldı herzaman gıttığım usta var hatır gönül koydu adam nıye dışarda yaptırdın gelseydın dıye sende bılgısayar yokkı ışım nasıl olcaksa oraya gıderım demem o kı bu durumda bılgısayar kımdeyse oraya gıtmenız lazım ölçüm sıstemı olmayan bırı ıstedığınız sonucu vermeyebılır sıze.Ayrıca ıstasyonda bır sağınaza solunuza bakın kesın vardır reklamları bılgısayarlı fren yapan bırının :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
abi sizi yalandan yere bırakmışlar aracınızın muayeneden geçmesi gerekiyor. neden dersen aynısı benim başıma geldi aracı muayeneye götürdüm arka servis fren etkisi düşük diye bıraktılar tabi acemiyim bilmiyorum sanayi sanayi gezdim ugrastım durdum işi bilmeyen zırtapoz ustalara denk geldim aracın balatalarını fren merkezlerini değiştirdim aracı frencide muayeneye soktum bu sefer fren sapmaları arttı tavsiye üzerine göztepe sanayide KOÇ fren die bir ustaya gittim muayene kagıdını verdigimde senin aracının bu şekilde kalması imkansız dedi frenlerinde bi sorun yokmuş ilk başta dedi tabi ben işi bilmeyen ustalara gidip aracı elletince frenler bozuldu hepten neyse orada bir arac vardı frenden kalmış onunda muayene kagıdını alıp bana gösterdi dediki bak burada fren sapma oranları yazıyor senin fren sapma oranlarında sorun yok arka servis freni etkisi dedigi olay frene bastıgında yaptıgı basıncı anlatıyor dedi aracı götürdüğüm işten anlamayan ustalar aracın balatalarını kampana ve merkezlerininde anasını aglatmıslar gittim kampanaları taşlattım merkezleri ve balataları sıfır deiştirdim KOÇ frendeki usta bana bu aracların servis fren etkisi 400 barın üzerine cıkmaz 380 lerde kalır dedi çünkü arabalar hafif araba ben bunu hallederim merkezleri değiştirir (limitörlü yada limitörsüz merkez takarım dedi hangisi tam hatırlamıyorum) ama daha sonra frene basınca arabanın başı ayrı kıçı ayrı oynar yolda durmaz dedi. daha öncede bir araca böyle yaptıklarını anlattı benide iyice tembihledi ikinci seferde gittiginde gecirmezlerse arabayı alma bırak orada bizi ara dedi arabayı halletti fren testine soktu frenlerde sorun yok cillop gibi neyse 2. muayene geldi gittik istasyona babamda yanımda arabayı bıraktım babam bıraktıgım kapıda beklerken bende çıkış kapısına geçtim neyse daha sonra aracı 2 defa fren testine soktular baktım babam bagırıyor cagırıyor hemen koştum yanına adam diyorki fren etkisi düşük bu araba geçmez neyse bu kamil bagajı açtı içine 2 hayvanı oturttu (hayvan derken hayvansı insanlardan bahsediyorum yapılı kilolu ) öyle teste soktu gene kaldı diyor orda baya tartıştık az daha birbirimize giriyorduk müdürlerini çağırttırdık müdürleri geldi elimizde aracın tüm fren sisteminin değiştigine dair faturaları ve fren testini müdüre gösterdik aracın herşeyi değişti bu aracların fren merkezleri böyleymiş ozaman tüm 106ların kalması gerekiyor bu ne saçmalık filan diye müdüre serzenişte bulununca müdür ''kıllık yapmayın arabanın herşeyi değişmiş geçirin'' dedi ve muayeneden gectik. Aslında olay su aracı fren testine soktuklarında o dönen zımbırtının üzerine geldiginde frene basılınca sag ve sol tekerlererin fren tutma oranları birbirine yakın olmak zorunda atıyorum sag teker %20 de tutuyor sol teker %35 de tutuyorsa kalırsınız ikiside %30un altında olmalı he ikiside %30 altında oldugu halde fren etkisi diye bırakıyorlarsa o arabanın geçmesi gerekir sonuc olarak o dönen aleti frene basınca durduruyorsa hiç bi problem olmaması gerekiyor bence siz fren için Göztepe oto sanayi hemen e-5 kenarında oto ahmet var onun sanayiye girişteki 1 yada 2. sol sokak olması lazım oto ahmet yazısı kocaman görürsünüz onun sokagında KOÇ fren sistemleri var şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka oraya ugrayın derim ustalar işinin ehli ustalardır doktorunuz orada ve tüvtürkteki fren test sisteminin aynısı oradada mevcut :) kolay gelsin
Düzenleyen yawruaslan - 06 Haziran 2014 Saat 15:08 |
|
i
![]() |
|
![]() |
|
Cok tesekkur ediyorum kardeşim. Aydinlatici bilgiler verdin. Tavsiyeni cumartesi günü değerlendirip gidicem. Zaten cok da yakin oturuyorum oraya
|
|
![]() |
|
Samet arkadas 1. Muayene sonrası servisi aradım dedim ki tek kusur arka servis freninde ayarsizlik var ve bu yüzde otuzun uzerinde. Kanal a aldilar ve sonuc bu cikti. Sen halledebilirmisin diyr sordugumda evet yanıtını aldim ve götürdüm. Ertesi gun arabayi aldim ve muayene tekrarina götürdüm. Ikinci muayene dede kalınca ve harcimin yandigi bilgisi ni verince aklım gitti. Aradim biz elle yaptik..standardı var ona gore yaptik dedi. Ki sunu söyleyeyim muayenede ki görevli frenleri isitti epey gecsin diye farki dusurmek icin. Ama anladim ki kanal olan bir servis olmali. Sağolun tavsiyr de bulundunuz. Ayrıca görevliye hemenn surada yaptırıp getireyim dedim ama rapor cikti bisey yapamam dedi.neyse 165 tl birkez daha odeyip saglam gidicez bu sefer
|
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
servisede bişey söyleyemem benim götürdüğüm ustada aynını söyledi bu aracların fabrika çıkışında böyle bunu değiştiremeyiz dedi değiştirirsek araba fren yapınca kıç atar dedi savurur dedi onun için tehlikeli olur dedi sen dedigim yere git onlar daha aydınlatır seni abi ve muayeneye girince baktın geçmiyor tartışmaya başla herşeyi değiştirdim aracımın teste soktum sorun yok vs vs ben kavga dövüş geçirdim 106 quicksilveri keşke sende gitmeden önce bi yazsaydın buraya saglık olsun
|
|
i
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |