|
havalar isindi arabalarla ilgilenme zamani geldi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
zr'lmn
2. Vites Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2014 Konum: muğla-yatağan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2014 Saat 01:09 |
Hepinize kolay gelsin. Yaklasik 3 aydir 307 sahibiyim fakat havalarin yağmurlu olmasi nedeniyle bi turlu ilgilenemedim. Daha once arabam 99 focus tu. Ondan sonra 307 binince bu araba mukemmel geldi :) alirken herkesin duydugu klasik sorunları duydum ve gozum baya bi korktu fakat arabayi arkadasimdan aldigim icin icim rahat bir sekilde aldim. Aldiktan sonra km bakimi yaptim zaten 110 bin bakiminda butun agir bakimlari yapilmis servis tarafindan. Aklimda bir kac soru var.
1. Surucu tarafında yer dosemesinde hafif bir islaklik var ama arac suyunda eksilme yok ( arastirdigim kadari ile klima tahliye hortumu tikali ilk firsatta temizletcem) 2. Far ayari hic yoktu resmen kor gidiyordum sag far ayar motoru bozulmuş degistirilir diye biliyordum fakat degistiremedim Türk usulu vidalarina somun atarak yukseltelim dedik ve su anda onuda hallettik 3. Plaka aydinlatan ampülün biri arizali o yuzden ampülün muhafazasini soktum fakat ampülü yerindeb cikaramadim nasil cikarilir ve ne tip ampul lazim 4. Aracin ot tekerlerinden tumsekten gecerken tak tak ses geliyor ( arka tekerden geliyordu amortisör muhafazasini uerine oturtt ve ses kesildi) 5. Elektirik sistemi nazik denildigi icin biraz korkuyorum ornegin amerikan park sistemi yapsam herhangi hir sıkıntı olusturur mu 6. Mugla yataganda ikamet ediyorum yatagan yada mugla merkezde bilindik bir usta var mi basimiza bir sey geldiginde direk yanina gidebileceğimiz ( arac fotolarini en yakin zamanda yuklicem ) Simdilik bu kadar cevallariniz icin tesekkur ederim |
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikli hoş geldiniz. Aracınızı güle güle kullanın. 307 veya pejo gözünüzü korkutmasın. Düzgün bakılmış ve kullanılmış bir araç hiç bir markada kolay kolay üzmez. Ama yine de biraz daha dikkat ve özen istemiyor değil nazik ve hassas araçlar.
Sorularınza gelecek olursak, 1. Dediğiniz gibi tahliyede bir sorun olabilir ama bir çok araçta olan bir durum. 2. Farı sökebilseniz eğer işiniz daha kolay olurdu. Çünkü far yükseklik motoru belirli bir açı ile takılıp çevriliyor. 3. Plaka ampülü t10 dipsiz dir. Arka koruma kapağını sökmeden ön taraftdan müdehale ile de yapabilridniz. 4. Süspansiyon sistemi yumuşak ve naziktir. Ön takımda aynı şekidle hassastır bir baktırınd erim. 5. Kendi aracıma kendim yaptım herhangi bir sorun yaşamadım. İŞlemleri gerektiği gibi düzgün bir şekidle yaptığınızda sorun olmaz. Şase olmasından kısa devreden sakınıp izolasyonlu iş yapıldığıdna hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. 6.Konu hakkında yardımcı olamayacağım maalesef. Ankaradayım ve Ankara dışında hiç bir yeri bilmiyorum desem iyidir. Detaylı fotoları bekliyoruz :D İyi günler. |
|
zr'lmn
2. Vites Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2014 Konum: muğla-yatağan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tesekkur ederim yardimin icin. Plaka ampulu icin on taraftan müdahale derken bagajdaki plastik aksami mi sokmem lazim
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Plaka ampülüne ulaşmışsınız anladığım kadarıyla, ampulü tutup kuvvetlice çekin direk çıkacaktır, herhangi bir tırnağı falan yok
|
|
zr'lmn
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Birde su sorun cikiyor karsima 3 gundur lpg ile giderken arabanin icinde benzin ile mazot karisimi bi koku olusuyor benzine alinca koku gidiyor. Klima gazindan gelen su boyle koku yapar mı onu kokladim korkmuyor gibi
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Antifriz kokusu olabilir mi?
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |