![]() |
|
Ehliyeti kaptırdık.. bi fikir verin arkadaşlar |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 Saat 08:59 |
Herkese merhaba 2gün önce adanada trafik kontrolünde 0.59 promil alkolden 6ay ehliyetimi kaptırdım. 2tane bira içmiştim çıkmaz diye düşündüm normalde dikkat ederim 2bira çıkmaz diye biliyordum ama gitti işte ehliyetimiz 2biraya. Fakat aracı kullanmam gerekiyor yani bu 6ay ehliyetsiz sürmeyi planlıyorum. Gaziantepte öğrenci olduğum için böyle rahat konuşabiliyorum çünkü 4yıldır burdayım ve gaziantepte bir kere bile trafik kontrolü olduğunu görmedim(gece gündüz dışarda olmama rağmen). Merak ettiğim şey ben bir arkadaşımın ehliyetini yanıma alsam ve bir çevirme olduğunda onu göstersem acaba nolur sizce? Sadece fikir almak için soruyorum sizce nolur? Kaç kere bir çevirmede polisin ehliyetin üzerindeki resme ve sonra sürücüye baktığını gördünüz? Şimdi yok trafik canavarı bilinçsiz kişi hala uslanmamış bunların ehliyetini komple almak lazım gibi yorumlara hiç gerek yok, 24 yaşında gayet bilinçli ve ne yaptığını bilen bir insanım bu konuda ailemde arkamda o yüzden tatsız konuşmalara hiç gerek yok sataşmak için yada laf etmek için yorum yapacaklar hiç yapmasınlar lütfen. Ben bu aracı kullanıcam ve sadece fikir almak için bu konuyu açtım şimdiden teşekkürler.
|
|
2004-X-Line 1.4HDi
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu iki maddeden yargılanabilirsiniz.
Resmî belgenin düzenlenmesinde yalan beyan
TCK MADDE 206. - (1) Bir resmî belgeyi düzenlemek yetkisine sahip olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması TCK MADDE 268. - (1) İşlediği suç nedeniyle kendisi hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmasını engellemek amacıyla, bu kişiye ait kimliği veya kimlik bilgilerini kullanan kimse, iftira suçuna ilişkin hükümlere göre cezalandırılır. |
|
![]() |
|
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cezaları biliyorum yinede teşekkürler fakat ben bunu sormadım benim sorduğum bir çevirme esnasında arkadaşımın ehliyetini gösterirsem polis bana bakıp bu sen değilsin der mi acaba diye soruyorum. Yani kaç kişi çevirme esnasında polisin yüzüne bakıyor ve polis ehliyetin üstündeki resimle sürücüyü karşılaştırıyor? Bir çevirmede hiç polis size bakıp ehliyetle karşılaştırma yaptı mı size soruyorum?
|
|
2004-X-Line 1.4HDi
|
|
![]() |
|
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
trafikte her an insanın başına herşey gelebilir yani kaza yapmak kaçınılmaz bir durumdur sen şimdi polis resme dikkat etmez falan diyorsun ama allah göstermesin bir gün bir yaya ya çarparsan ve bu kişide ölürse seni cinayetle yargılarlar en az 24 yıl hapis cezası yersin artı ehliyetini kullandığın arkadaşında iyi bir ceza alır..... bence hayatını riske atma derim..eğer tüm bunları göze alıyorsan karar senindir benim fikrim araç kullanma derim
|
|
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
Kaza yada başka bir durumda arkadaşımın ehliyetini kullanıcak kadar cahil bir insan değilim. Benim tek sorum çevirmelerle ilgiliydi. |
|
2004-X-Line 1.4HDi
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bu sorunun cevabı olmaz ki, kim size bakmaz diyebilir ki, birisi bakar diğeri bakmaz, bakıp bakmadığınıda farkedemezsiniz.
Düzenleyen Serkan - 18 Mayıs 2014 Saat 10:33 |
|
![]() |
|
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
çevirmelerde bişey olmaz sıkıntı yok yani ... kaza falanda yaparsan artık salı ve perşembe günleri seni ziyarete geliriz cezaevine ..
|
|
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
kardeşim sen kafana koymuşsun zaten burada birileri çıksın desinki kullan ya bişey olmaz demesini bekliyorsun ama yanlış yoldasın
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Hocam ben antepliyim her yaz giderim bence baya çevirme oluyo yani izmirin 10 kati olabilir
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Kaza durumunda arkadaşının ehliyeti değil, senin ehliyetine el konulmuş olması seni yakar.
Burada kimse sana yanlışı önermez kardeşim yanlış anlama. Ayrıca beni çeviren her polis resmime ve bana baktı. Aileni de tebrik ediyorum.
|
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
İki birada ilk seferde el mi koydular yani yoksa daha oncede yakalanmisligin varmi
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
Haklisiniz burdan sormam cok sacma oldu kimse bu konuda bi fikir veremez. Fakat bu olay basina gelmeden kimse anlayamaz bi ehliyetsiz kalin ve arac surme zorunlulugunuz olsun bakalim siz ne yapacaksiniz.
|
|
2004-X-Line 1.4HDi
|
|
![]() |
|
eguet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 138 |
yani burda yazanları suclama cunku cevap yazan herkes sonucta senin iyiligini dusunuyor ki sen destek cıkılmasını bekliyorsun ama bu zor bi durum ayrıca polis cevirmesi de tamamen sans işi yani kıl bi memur gelir direk resime bakar genelleme yapmamak lazım bu durumlarda cunku zaten belli bi polis standardı yok 2 bira için 6 ay trafikten men gibi ![]() |
|
FIRST BLOOD
206 ROLAND GARROS 1.6 16v |
|
![]() |
|
ercn86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mart 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
Burda kimse bu konuyla net bilgi veremez işin şansa kalmış çevirmeye girersin biri bakar biri bakmaz kimse müneccim değil bilinçli bir insanım diyosun ama alkollü araç kullanıyosun ister bir bira iç ister bi kasa sonuçta alkollüsün ... Ehliyet içinde ayrıca geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
alikrcoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2014 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alikrcoglu
dostum biri resme bakar diğer trafik bakmaz şansına kalmış onu garanti edemezsin arkadaşınla yüz olarak belirgin bir fark varsa durumu hemen çakar trafilk riskli yani, başına iş alabilirsin...büyük ihtimalle yakalanırsan hakkında işlem yapılır birde mahkemelerde uğraşma derim çevirmede, benim ehliyette resmime bakmadı gibi geldi haklısın o konuda ama çok uyanık senin derdini hiçbir şekilde anlamayan sadece o cezayı mutlaka yazacağını kafasına resmen çakmış gibi inatçı polislerde var ben pazar günü sabah 9:30 civarlarıydı aracımı alacağım gün sanayide ustaya gösterdik sanayiden çıkarken aracı ben sürmek istedim aldım 50 m. gittik trafik çevirdi pazar sabahı saat 9:30 emniyet kemerinden 70 tlti yazdı ne desek anlamadı yazdı adam ikna etmek çok güç bu adamları insafına kalmışız adamların, o günden sonra sürekli emniyet kemeri taktım takıyorum sende inşallah alkollü araç sürmezsin :) iyi akşamlar.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Sızı bu tarz bır durumda ne olcağı hakkında yasal ve teknık olarak bılgılendırebılırım ama anladığım kadarı ıle sız bu konularda baya bılgılısınız o yuzden yazmaya gerek duymuyorum ve bu konuyu sırf ıçınızı rahatlatmak adına açtığınızı dusunuyorum ancak burda kımse sırf sız kendınızı ıyı hıssedın dıye yanlış bır davranışı tastik edemez.Bazı arkadaşlarında dediği gibi büyük risk ve tamemen şans ve o ankı memurun tutumuna bağlı farkederse veya bu zaman zarfında başınıza birşey gelirse hapı yuttunuz demektır işi sırf çevirme olarak görmeyin kendınızede fazla güvenmeyin derım.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
iyi güzel demissiniz de, ülkemizin yasaları gereği alkol sınırının üzerinde alkol ile direksiyon basına gecmissiniz, devlet lisansınıza el koymus. 6 ay boyunca trafikte direksiyonda olmanız resmi olarak yasak. siz zaten kafaya koymussunuz, forumdaki arkadaslarımızn da dedigi gibi vicdanınızı rahatlatmak icin soru sormussunuz foruma. burası halka açık bir forum önerim size degil, bu konuyu bulup okuyabilecek insanlara; arkadaslar bu durum illegal bir durum. siz siz olun yasaları çiğnemeyin, 6 ay dedigimiz süre, ömür icinde cok kısa bir vakittir. ne kendiniz üzülün ne de başkaları. tekrar soyluyorum bu fikrim konu sahibine degil, ehliyetini kaptırıp bu konuyu bulup okuyacak ve karar vericek arkadaslara.. ![]() |
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
2 sene önce gece saat 3 sularında ehliyetim yanımda yoktu evde biyerde kaybetmiştim çevirmeye girdik yanımda bana azda olsa benzeyen bir arkadaş vardı onun ehliyetini verdim o çocukta arka koltukta oturuyordu ve camlar filmli polis onu görmedi.. Önce memur biraz şüphelendi hiç bişey söylemeden gitti amirini çağırdı bu senin mi benim bu senin mi benim derken inin lan arabadan bi güzel üstümüzü aradılar terörist muamelesi yaptılar resmen.. Polisin dediği tek kelime 6 sene pasaportta çalıştım ben sen beni salak mı sandın :) sonrası malum polise yanlış beyan polise mukavemet falan derken karakola götürdüler sonra 317 tl ceza makbuzunu elimize verip yolladılar :) Üstelik ehliyetimde bir sıkıntı yoktu sistemden görüyodu temizdi ehliyet...
|
|
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Arkadaşım sen ilk mesajında yazmışsın zaten ancak dayanamadım yazmak istiyorum. Bu işler 2 birayla bir şey olmaz ,3 birayla bir şeyler olmazlar başlar 6-7 biraya kadar çıkar. sonrası malum trafik kazalarında görüyoruz araçların içinden dökülen boş şişeleri. Ben 32 yıldır Gaziantepliyim her cuma akşamı saat 10 dan mutlaka şehrin belirli noktalarında çevirme olur. Ayrıca her gün yine belirli noktalarda çevirme olur.
Senin burada beklediğin birinin çıkıp da bir şey olmaz demesi seni cesaretlendirecek. Bence hiç gerek yok bekle 6 ay daha kötü sonuçlar meydana gelmesin. Eğer gerçekten dediğin gibi bilinçli biriysen beklemen hem senin hemde olası bir istenmeyen durumda karşı tarafın yararınadır.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() |
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |