|
|
otomatik stop :( |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
jackal67
1. Vites
Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2012 Konum: ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: otomatik stop :(Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2014 Saat 19:05 |
|
arkadaşlar sayenizde birçok arızayı ucuz yoldan hallettik tekrardan yardımınızı bekliyorum
Aracım 2005 model 307 otomatik xt arac durmaya yakın stop ediyor tam vites 2den 1 e gecerken oluyor bu olay benzinde cok az hissediliyor lpg de daha cok belli oluyor ya dalgalanıyor yada direk stop sizce nedendir bu sorun
|
|
|
2014 partner tepee
|
|
![]() |
|
Serkan
5. Vites
Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2014 Saat 19:10 |
|
Arabayı ilk aldığımda bende de vardı aynı sorun, benzinde hiç yapmadı ama, sonra lpg ayarlarıyla halledildi, yaklaşık 4-5 bin km'dir stop etmiyor.
|
|
![]() |
|
jackal67
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2014 Saat 19:25 |
|
otomatikmiydi sizin arac
|
|
|
2014 partner tepee
|
|
![]() |
|
Serkan
5. Vites
Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2014 Saat 19:27 |
|
Evet otomatik C3, 307 ile aynı motor ve şanzıman var, ışıklarda falan duruken stop ediyordu, özellikle ani duruşlar da daha çok yapıyordu.
|
|
![]() |
|
jackal67
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2014 Saat 19:34 |
|
evet aynı sorun o zaman lpg ayarını kontrol ettireyim işin kotusu devamlı yapmıyor bazen 5 gün hiç sıkıntı yok bazen sadece bir kac sefer dalgalanıyor bazende stop ediyor lpg ci ateşlemede sıkıntı olabilir demişti en iyisi tekrar ayar yaptırmak. teşekkürler
|
|
|
2014 partner tepee
|
|
![]() |
|
Serkan
5. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2014 Saat 04:58 |
|
Aynen dediğiniz gibi, bazen unutturuyor kendini 3-5 gün yapmıyor sonra bi bakıyosunuz pat stop etmiş, sistem lovatoysa yapılan ayarlarla ilgili yardımcı olabilirim.
|
|
![]() |
|
jackal67
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2014 Saat 19:42 |
|
Sistem dandik gazitaly diye bisey zaten ayarida artik ben yapacam bugunden itibaren lpg ci beni fitik etti ama mantik ayni olmasi lazim lpg sistemlerinin yardimci olursaniz sevinirim
Birde bugun aklima bi ayar geldi :) sadece durmaya yakin stop etti icin ayarlari haritadan yaparken 500 ila 1500 devirler arasindakileri oynasam nasil olurmu sizinkini nasil yapmislardi sizin ayari yaparlarken ust bisey dedimi mesela fazla yakit geliyor veya az yakit geliyor tarzinda |
|
|
2014 partner tepee
|
|
![]() |
|
Serkan
5. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 Saat 08:33 |
|
İyi ayarlardan az çok anlıyorsun güzel :) haritadan devir aralıklarını zenginleştirmen bişeyi değiştirmez, çünkü stop ettiği zaman araba cutoff ta oluyor, bu tarz stop etmeleri engellemek için lovota yazılımına yeni bir özelliklik eklemiş, cutofftan geri dönüş ayarlarını gaz düzeltme %30 Enjeksiyon tetikleme sayısını %25 yapınca bende stop etme olayı kesildi, 5 binden fazla olmuştur belki de, bir kez bile stop etmedi.
Düzenleyen Serkan - 18 Mayıs 2014 Saat 08:34 |
|
![]() |
|
jackal67
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 Saat 11:37 |
|
Programi bugun inceledim epey ama bizze boyle bi ayar eklememisler :( yaklasik 2 ay once bi ayar yapmistik gayet iyiydi arac ama spn 15 gunden beri gine basladi tek tuk stop etmeye siz baya bi anliyorsunuz ayar isinden bu olayi nasil cozeriz baska turlu acaba :(
|
|
|
2014 partner tepee
|
|
![]() |
|
Serkan
5. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 Saat 13:27 |
|
Programın ve bağlantı kablon var anladığım kadarıyla, aslında iyi bir ayarda bahsettiğim ayarlar olmasa da kolay kolay stop etmez, hatta ben en son yaptığım kalibrasyonda cutoff ayarlarını unutmuşum :) yinede stop etme olmadı.
Önce aracın tam sınıdıktan sonra (90 C) otomatik kalibrasyon yap, kalibrasyon bittikten sonra araç zaten benzinde çalışıyor, benzin enjeksiyon süresini kayıt et ve aracı tüpe geçir eper tüpe geçince benzin enjeksiyon süresi değişmiyorsa ayar tamam demektir. (gaz enjeksiyon değil buna dikkat edelim, gaz enjeksiyon süresi benzinin iki katına kadar olabilir) Eğer gaza geçince benzin enjeksiyon süresi düşüyorsa gaz fazla demektir, bu durumda haritayı tamamen seçip benzin süresi gazda çalışırken eşitlenene kadar ufak ufak deneyerek düşürün. Eğer gaza geçince benzin enjeksiyon süresi artıyorsa gaz azdır, bu durumda da yine haritayı tamamen seçip benzin enjeksiyon süresi gazda ve benzinde eşitlenene kadar yükseltin. Sonra test sürüşüne çıkın ayarınız düzgün olmuşsa benzin gaz geçişini hissetmemeniz gerekir ve gaza geçince aracın benzinde çalıştığı performansla çalışması gerekir ne daha iyi ne daha kötü. Yokuşu bol bir yol bulun yokuşu çıkarken değişik sabit devirlerde benzin-gaz geçişi yapın, eğer fark gördüğününüz devirler varsa, haritadan o devirlere müdahale edin, örneğin 4.000 devirde benzinden gaza geçtiniz ve araba yığıldı haritadan 4.000 deviri biraz zenginleştirin, yada 3.000 devirde geçişte araç şahlandı 3.000 deviri biraz fakirleştirin. Bu ayarları yakaladığınız zaman stop etme olayının son bulacağını düşünüyorum, biraz önce aracı programa bağladım en son yaptığım ayardan sonra cutoff ayarlarını yapmayı unutmuşum, yaklaşık 2-3 ay önce yapmıştım ayarı ve hiç stop etmedi, sanırım lovato iş bilmez ustalar yüzünden bu ayarı yapma gereği duymuş. Ben de zaten oto kalibrasyon yapıp ayar tamam deyip gönderen ustalar yüzünden bu ayar işine girdim. Çok şükür şuan aracımın lpg'li olduğunu unutuyorum lpg göstergeside kaput açma kolunun orda görünmüyor. Benzin gaz geçişini sadece ortam sessiz olursa depo valf sesinden anlıyorum. Size kolay gelsin umarım yazdıklarım yardımcı olur, stop etme olayı çok can sıkıcı bilirim trafikte olmadık yerde pat diye kalıyor insan, heyecandan vitesi P'ye almadan çalıştırmaya çalışıyor marş basmayınca terler aklamaya başlıyor iyi bilirim :)
Düzenleyen Serkan - 18 Mayıs 2014 Saat 14:42 |
|
![]() |
|
jackal67
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 Saat 18:59 |
|
Valla hocam cok guzel allatmisiniz tesekkur ederim dediklerinizi yapacam sonucunu burdan yazarin prigeam var kabloyuda zaten lpg ustasindan aldim kimse nu lpg yi kullanmiyor al senin olsun dedi :) internetten sizin gibi yardim eden arkadaslarin sayesinde biseyler ogrendim gercekten cok tesekkur ederim
Bide dediginiz gibi adam apisip kaliyo :) stop edince heleki ilk defa otomatik arac alip stop ediyorsa Hayirli gunler dilrim |
|
|
2014 partner tepee
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||