![]() |
|
Yağ seçimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
osman_bora ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman_bora
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2014 Saat 11:36 |
Merhaba arkadaşlar;
Motor yağı hakkında bilgi ve 406 hdi 2.0 2003 model aracım için motor tağı önerilerinizi ve tecrübe edinmiş kişilerin yorumlarını rıca ediyorum , Ben araştırdım castrol magnateck ve mobil 1 tam sentetik en iyisi diye değerlendiriliyor,Aracımın fabrika verisinde 5w35 sanırım ama ben bu güne kadar 10w40 kullandım,Tavsiyeniz ne olur en iyisi ve aracıma uygun olanı hangisidir ,teşekkürler.
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
![]() ![]() ![]() ![]() |
Şahsen dizel araçlarda özellikle peugeot dizel araçlarda 10w40 candır. Marka olarak Dediğiniz gibi Castrol magnatec ve Shell helix diyorum :)
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
mistercasper ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
5w 30 kullanılması gerek diyebiliyorum neden 10w 40 kullandığınızı merak ettim açıkçası... w olan değer ne kadar küçük olursa kışın hava mukavemetine o kadar dayanıklıdır yağınız... ben böyle biliyorum...
edit : marka olarak ben castrol edge ve mobil 1 diyorum... Düzenleyen mistercasper - 14 Mayıs 2014 Saat 23:44 |
|
![]() |
|
osman_bora ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman_bora
Teşekkür ederim ,bana söylenende saçma olabilir ama 5w 30 standart kullanılması gerektiğini biliyorum ama aracın eski olduğundan yağ kaçağı ve eksiltme olmasın diye 10w 40 kullanman gerkli diye birşer söylendi bana bende şüpelendim ,hatta yetkili servisi aradım sordum araç bilgilerini verdim 10w 40 kullanmanız lazım dediler,o yüzden sordum,ama markalar ve performans için en uyumlusunu bulmaya çalışıyorum
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.4 ve 1.6 HDİ motorlar için 5-40 tam sentetik yağ tavsiye ediliyor, 2.0 içinde kullanılır bence, sık sık yağ seviyesini kontrol ederseniz sıkıntı çıkmaz.
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W degeri akiskanligi arttirir. 5.30 olmasi gereken. Tofas degilki bu :)
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman_bora
TŞKLER ARKADAŞLAR TAM SENTETİK YARI SENTETİK TE AYRI BİR SORU İŞARETİ
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |