![]() |
|
307 Ateşleme bobini kaçak |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
esppablo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 Saat 11:22 |
|
Merhaba Arkadaslar,
Gecen gun lpg servisinde bakim yaptirirken usta ateşleme bobininde kaçak oldugunu tespit etti. Araca gaz pedalina bastigimizda veya 30-40sn beklediğimizde cit cit diye ses yapiyor. Araci ozel bir servise goturdum ateşleme bobinin değismesi gerektigini soyledi. Tecrubeli arkadaslara birkac sorum olacak.. 1) bu kaçak neden olabilir 2) TEk sorun ateşleme bobininde midir? buji veya kablolarindan yapabilir mi? 3) eger gercekten tek sorun bobinde ise bunu değistirmek yerine izole etmek mumkun mu? Bu arada araçta gaz yememe veya tekleme gibi sorunlar yok. sadece 100 ile giderken 60'sa dusup tekrar hizlanmak istediğimde oksurme yapiyor o kadar. O teklemeyide sadece 70km hizda yapiyor, orayi atlatinca duzeliyor tekrardan.
Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler
|
||
if there is any justice in the world
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kaçak sadece bobinden olmaz hatta bildiğim kadarıyla bobinden değil bujı kablolarından yapar. bahsettiğiniz sorunlara göre 60'a düşmesi ve öksürme yapması ateşlemeden kaynaklanır bujılerin ve kablolarında sıkıntı yoksa bobinde arıza olma ihtimali yğksek...
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Şu öksürme denen olay; İleri geri sallantı "Kerkinme" gibi bişi mi?
Benim aracım 2. viteste ve ısındığı zaman bunu yapıyor neden yapabilir sizce. Bobin sağlam çünkü yenisi ile test edildi aynısı yine oldu.
|
||
SEN GİDERKEN...
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
lpg limi aracın?
|
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
|
Aracım benzinli. Genelde yükte ve sadece 2. viteste yapıyor.
|
||
SEN GİDERKEN...
|
||
![]() |
||
|
boğaz kelebeğine yada rolanti ayar valfine hiç baktırdınmı? (ateşleme sisteminde sıkıntı yoksa eğer buji buji kablolarında)
|
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
|
Carbon Cleaner yaptırdım pislik var dendi, boğaz kelebeği temizlenip adaptasyon yapıldı, rolanti ayar valfine baktırmadım bu ne işe yarar ki?
Bu sorun için 2 kez şanzıman yağı, yağ basınç regülatörü ve selenoid valf değişimi yapıldı fakat sorun çözülmedi. Yani her zaman yapmıyor sadece rampalarda ve ısınınca ve en önemlisi 2. viteste yapıyor ve o ara gaz da yemiyor.
|
||
SEN GİDERKEN...
|
||
![]() |
||
|
![]() Düzenleyen Serkan - 12 Mayıs 2014 Saat 13:29 |
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
|
Anladım, bu parça motorun durumuna göre hava miktarını ayarlıyor. Dolayısı ile motor rolantisi ayarlanmış oluyor.
Fakat bunun bende ki sorunla alakasını anlayamadım, esasında sana kullandırtmam lazım veya görmen lazım sorunu?? Bundan başka aracımda hiçbir sorun yok çok şükür.. O da her zaman yapmıyo.
|
||
SEN GİDERKEN...
|
||
![]() |
||
|
hocam kendi ağzınızla söylemişsiniz bağlantısını "Yani her zaman yapmıyor sadece rampalarda ve ısınınca ve en önemlisi 2. viteste yapıyor ve o ara gaz da yemiyor." Motor ısınıca ayar yapması gerekiyoz düzene sokması için ama ayar yapamıyor bu yüzden dengesiz çalışıyor istop edme noktasına geliyor hatta istop da ettirir. araçdaki benzin yada lpg sanki pislikle karışmış gibi çalışır. aracı boğar...
|
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
esppablo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
|
benim aracim otomatik vites, bogaz kelebegi temizligi yeni yapildi,
|
||
if there is any justice in the world
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
|
Evet aynen tanımladığınız gibi oluyor ve de araç bağırıyor ama gitmiyor. Bende 1 e alıyorum veya gazı köklüyorum. Toparlandıktan sonra düzeliyor. Parçanın arızalı olup olmadığı nasıl anlaşılır peki?
Düzenleyen eurest - 13 Mayıs 2014 Saat 13:18 |
||
SEN GİDERKEN...
|
||
![]() |
||
|
o parçayı söküp yerini ve kendisini temizliyorlar her tamircinin kendine has bi temizleme şekli var hatta bu forumda rolanti müşür/ayar valfi temizleme adı altında bir çok konu var bu pejolarda bi hastalık hemen hemen. temizlendikten sonra yerine takılıyor %80 ihtimall ile düzeliyor tekrar yaparsa değişmesi gerekiyor tamiri yok çünki bunların en azından ben bulamadım tamircisini genelde benim aracımda yaptımı vidalarını söküp geri yerine takıyordum bi müddet daha sorunsuz idare ediyordum ben değiştirmedim temizledim yada dediğim gibi yaptım.
|
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |