![]() |
|
anahtar dönmüyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
adali ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2012 Konum: kuşadası Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2014 Saat 23:10 |
aracım 2003 307 1,4xr hdi. bugun bir yere gittik. stop ettik. tekrar araca dönüp aracı çalıştırmaya çalıştırdığımda anahtar kontağın içinde dönmür. direksiyon kilitli sağ sol yapınca bile anahtar kıpırdamıyor. neden olabilir acaba. önceden de arasıra ufak tefek böyle olurdu. direksiyonu bikaç kıpırdatınca düzelirdi ama bu sefer anahtar hiç dönmüyor. oto elektrikçisini aradık. dediğine göre kontak sökülüp anahtarcıda düzeltilip yeriene geri takılacakmış. yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
2003 307 xr 1,4 hdi
|
|
![]() |
|
alikrcoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2014 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alikrcoglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
dostum normal şartlarda direksiyon hafif oynatınca direksiyonun kilidi salıp anahtarın dönmesi gerekli kolay gelsin benim arabada çalışmıyor kaldık sıkıntıya arabayla 1 aydır sanayi git gel forumdada sağolsun kimse bicevap yazmadı
|
|
![]() |
|
adali ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2012 Konum: kuşadası Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sende de mi aynı sıkıntı var?
|
|
2003 307 xr 1,4 hdi
|
|
![]() |
|
alikrcoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2014 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alikrcoglu
hayır benim aracımda marş problemi var anahtarı çevirdiğimde tek bir kıv sesi geliyo araba tıkanıp kalıyo çalışmıyo kaçtane ustaya gösterdim ne biçim bi ustalık nasıl bir iş anlamış değilim satıcam en sonunda arabayı 2000 206 1.4
|
|
![]() |
|
bu pejoların elektrik sorunu çok fazla artık sıkıldım bende
|
|
2003 307 xr 1,4 hdi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alikrcoglu
kardeş olabilir elektrik sorunları ilk aracım benim pejo...marş dinamosu kömürü ve içindeki bir parçası motor yağı benzin filitresi değişti aküyüde şarj ettirdim akşam üstü samsundan vezirköprüye geldim arabayı park ettim hastaneye gidecektim çalışmadı tabi sinir tepeye çıktı her gittiğim ustayaayrı para verdim sorun yinede giderilemedi çıldırmak üzereyim
![]() |
|
![]() |
|
enes_468 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
eğer problem kontakta ise motor yağ çubuğunu çek bir kaç damla anahtara damlat ve kontağı tak çevir bu yağlama işlemini 3-5 defa yaptığında kontak göbeği yağlanacak ve takılan kontaklar rahat aç kapa yapılabilir hale gelecektir.
|
|
![]() |
|
wd40 sıktık ama 2 fıs işe yaramadı
|
|
2003 307 xr 1,4 hdi
|
|
![]() |
|
enes_468 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
o zaman daha önceden de yapıyor dediğine göre o önceleri can çekiyormuş bu son olaylada rahmetli olmuştur içerisindeki yiv ölmüştür. haliyle kontak göbeği değişecektir demektir.
|
|
![]() |
|
inşallah fazla maliyetli bişey olmadan kurtuluruz.
|
|
2003 307 xr 1,4 hdi
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
bizim arabadada olmuştu profesyonel anahtarı vardı trabzonda götürdük kontağı söküp yapmıştı. kontak kitli mi kalmış bişe oldu demişti ama unuttum
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
akantek ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2013 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
valla kardeşim bende de aynısı oldu bilir diye anahtarcıya götürdüm ama hıyar herif anahtarı kontağın içinde kırdı. sonra kontağı söktük.
yeni kit 450 sadece kontak istersen 250 tl dediler. ama sadece kontağı değiştirirsen kapılarla kontağa farklı anahtar kullanmak zorunda kalacaktım. sağolsun bi arkadaşım sayesinde r9 kontağı aldım içindeki şifreyi benimkine uyarladı, elektrikçi de soketleri değiştirdi toplamda r9 kontak 20 tl + anahtarcı 20 tl + elektrikçi 25 tl = 65 tl ye hallettik.
|
|
206 xt 1,6
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |