![]() |
|
yakıtı azaltmak için neler yapılabilir ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
enes_468 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2014 Saat 13:54 |
|
arkadaşlar araç lpg yakıtını azaltmak için neler yapılabilir? yada sizler ne yaptınızda aracınız az yaktı ? sorusuna cvp verecek arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. yazarsanız birçok arkadaşımız da bende yararlanmış olacağım. çünki aracım oldukça fazla yakıyor.
1: yağ değişti 2: yağ filtresi değişti 3; bujiler değişti 4: hava filtresi değişti 5: lpg ayarı yapıldı daha neler yapıla bilir. |
||
![]() |
||
Alper134 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
eğer araçta bir sorun yoksa yakıtı etkileyen en temel 2 faktör var
1- Sürücünün kullanım biçimi ve trafik yoğunluğu 2- aracınıza aldığınız yakıt Bu ikisinin üstünden gitmenizi öneririm.. Lpg li aracım varken Moil den aldığım gaz ile 100km yapıyorsam opetden aldığım aygaz ile 50 km yaptığım oluyordu aynı şartlarda aynı güzergahda hemde.. Gazda bazen yakıt da bukadar fark ettirebiliyor sürekli gaz aldığınız bir istasyon varsa değiştirip deneyebilirsiniz birde
![]() |
||
https://www.facebook.com/icantdothatyet
Alper Arslan |
||
![]() |
||
Mbiwa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2014 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 152 |
|
Düşük devirde kullanın gazı sabit verin birde ara. hafif olunca performansı artıyor yakıta etki edermi bilmem
|
||
![]() |
||
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Gaza basma
Lastiklerin durumu çok önemli, Aracında gereksiz yük bulundurma (Subwofer, Stepne, Çanta manta vs), Ani kalkışlar yapma, Patinaj çekme, Işıklarda 20 sn.den uzun bekleyeceksen aracı istop et ve 5 sn kala çalıştır, Kısa yol değil duraklama yapmayacağın yolları seç Kaliteli yakıt kullan (ucuz yakıttan kaçın mesela cart curt petrol vb.) Uzun yolda 85 KM/S yi geçme. Yokuşları yüksek vitesle çıkmaya çalış ama aracı zorlama Rolantiyi 100 ün altında ayarlat Filtre ve yağ bakımlarını aksatma ve ucuz maldan kaçın orijinal tercih sebebin olsun. Motora modifiye yapma (performans artırıcı ürünler kullanma) Seyir halinde 40 km/s den hızlıysan cam açma Şasi olup olmadığını kontrol ettir. Uyumlu Jant ebatı ve lastik kullan. Eğer aracım hala çok yakıyo dersen cimri kategorisine giriyosundur, bir arkadaşın aracı 140 kuruş yaktığı halde hala nasıl azaltırım derdinde.. Hey Allah'ım.
|
||
SEN GİDERKEN...
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
markadan hariç aldığınız bayide önemli. sürekli milangazdan alıyordum ama yaptığım yol örn: 30 lira ile 70 km yapıyordum. fakat başka bi yerde bi milangaz bayiine denk geldim oradan aldım 30 lira yakıt 81 km yol denedim 3-4 kez daha aldım değişmedi 80-75-85 km arası yol yaptım bayidende oluyor arkadaşlar...
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
|
![]() Düzenleyen outlaw - 05 Mayıs 2014 Saat 17:34 |
||
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
||
![]() |
||
Ender DOĞAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 170 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ender DOĞAN
|
:)
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
+106 gelsin
|
||
![]() |
||
enes_468 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
|
tşk arkadaşlar. başka bilgi vermek isteyen.
|
||
![]() |
||
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
|
triger i kontrol ettirebilirsin,bir sente atlak olsa kullanımda farketmezsin,ama araba normalinden fazla yakar.
Çünkü bazı ustalar dikkatsizce değiştiriyor. Düzenleyen candanxyz - 07 Mayıs 2014 Saat 10:56 |
||
''Bay Z''
|
||
![]() |
||
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
|
Klasik müzik dinle, sakinleştiriyor. Böylece gaza basmıyorsun.
|
||
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
vuruntu sensörüne baktır. Eğer bozuksa araba çok yakmaya başlar. Benimde aracım Peugeot 307 1.4 hdi. Çok yakıyor. Bende baktıracam.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |