![]() |
|
AIR BAG LAMBASI |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ibrahimsvndk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2014 Konum: user Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimsvndk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2014 Saat 22:38 |
Merhabalar;
1999 Model Peugeot 206 1,4 XR aracımın altında karter korumasına çarpan taş sebebiyle aracımda bir kaç problem oluştu. olay şehir dışında 90-100 km hızla giderken gerçekleşti. emniyet kemerleri çarpma anında sıktı, daha sonra da çalışmaz hale geldi. AİR BAG lambası sürekli yanıp sönüyor. bilgisayara bağlandığında karşılaştığımız arızalar yolcu ve sürücü emniyet kemeri fonksiyonlarını yerine getirmiyor. Yolcu hava yastığı soketi çıkmış. Söke şartlarında bu sorunu (uygun fiyatla ) nasıl giderebilirim yardımlarınızı bekliyorum |
|
![]() |
|
suppor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sen baya surtmusun sanirim aracin altini benim lamba yaninda koltugun altindaki sokete elliyom sonuyo yan hava yastigin soketi temazsizlik yapiyo ama seninki apayri bisiy
|
|
![]() |
|
ibrahimsvndk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2014 Konum: user Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimsvndk
![]() ![]() ![]() ![]() |
evet, ciddi bi çarpma oldu sürtme falan değil malesef
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Çok geçmiş olsun kardeşim.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
eneee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2013 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Bende geçen gün 30 km hız ile önde sebepsiz yere ani fren yapan astra'ya vurdum. Sadece plakalıklar kırıldı ama emniyet kemeri ön gergileri patladı. Airbag lambası da yandı. Kemer mekanizmasının içerisinde bilyalar var. Ön gergi patlayınca bu bilyalar mekanizmayı kilitliyor. onları boşalttım. kurtuldu mekanizma. ama airbag ışı yanıyor yinede. Onun içinde 3 ohm luk direnç ile çözücem işi. Aracı Airbag tamircisine götürüsen kemerler için 150 şer tl alır. Sürücü tarafı airbag içinde bir o kadar daha alır.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimsvndk
![]() ![]() ![]() ![]() |
enee arkadaşımızın dediği gibi, benim aracımın da emniyet kemeri içindeki fünyeler patlamış..
fünyelerin patlaması sebebiyle, airbag beyninde arıza kodları belirmiş.. yapılan ilk işlem airbag beyni programlanması.. vites kolunun alt tarafında bulunan airbag beyninin programlanması (sökme - takma işlemi dahil) 1 saat kadar sürdü.. bu işlemden sonra emniyet kemerleri sökülerek, içerisindeki bilya'lar boşaltıldı.. bilyalar boşaltıldığı için emniyet kemerleri standart görevini yerine getirebiliyor.. kaza anında sıkıştırma yapmıyor.. son işlem, emniyet kemeri sensörlerine direnç bağlanarak bilgisayardaki arıza raporları ve aribag lambası yanması da önlenmiş oldu.. emniyet kemerleri de sökme takmayla beraber 1,5 saat sürdü.. yani toplamda 2,5 saat kadar bir sürede işimi sorunsuzca halledebildim.. servis dahil, bilgisayara bağlandığında herhangi bir arıza kaydı çıkmıyor artık.. bu işlemin bana maliyeti de 150 TL oldu.. Söke sanayisinde bu işleri yapabilen tek kişi, Fatih Ustaya burdan teşekkürlerimi de sunarım.. Yakın çevrede bu veya benzeri sıkıntısı olan, İzmir sanayisinde vakit ve nakit kaybetmesin bence.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |