![]() |
|
307 Otomatik şanzıman programlama? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
halit54 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2014 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2014 Saat 20:45 |
Merhabalar Arkadaşlar 2003 1.6 307 aracım 70 bin km de. Araç otomatik ve atiker lpg var. Şanzıman bakımı serviste yeni yapıldı. tüketimim 15 litre şehiriçi ortalama bilgisayara göre. lpg de 40 kuruş civarı yakıyor (2.50 TL litresi) bu değerler bana çok gibi geldi. Herneyse birazda sebep bence şanzımanın yüksek devirde vites değişmesinden gibi geliyor. 2.500-3000 devir aralıgında vites yükseltiyor. hatta 4üncü viteste gitse cok daha az yakacakken 3 le gidiyor araba. triptorniğe alıp kendim yükseltince vitesi anında düşüyor anlık tüketim. herneyse arkadaşlar soruma geleyim? daha önce mercedes ml aracım vardı 2002. bu araçta şanzımanı sıfırlıyoduk bi ayarla. ve sizin sürüş karakterinize göre vites değiştirme aralıklarını araba hafızaya alıyodu. pejo da böyle bişey var mı ? ben araç düşük devirde vites yükseltsin, mümkün mertebe yüksek viteste gezsin istiyorum. böylelikle az yaksın ![]() saygılar
|
|
![]() |
|
jackal67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2012 Konum: ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla usta sıfırlama işlemini bilmiyorum ama kitapcıkta sürücüye göre ayarla tarzı bişeyler yazıyordu istersen bi bak kitapcığa peugeot.com da mevcut
|
|
2014 partner tepee
|
|
![]() |
|
halit54 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2014 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
kitapcıgı buldum hocam ama sadece şanzımanın kullanımıyla ilgili bilgiler verilmiş
|
|
![]() |
|
206cc57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
merhaba benim aracım 2004 /206 cc ,otomatik vites .(s) Spor ve kar modu seçenekleri var , Spor modda iken vitesler daha geç değişiyor ,birazdaha agresif bir kullanım seçeneği veriyor .Kar modu zaten hepimizin bildiği seçenek ... Keşke birde anti vuruntu modu koysalarmış diyorumda şu şanzıman probleminden beni kurtarabilicek ..
|
|
![]() |
|
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Kontağı kapatın, bir süre bekleyin. Sonra tekrar yola çıkın. İlk kalkışta 1500; vites değişimlerinde 2300 devirin üzerine çıkmayın ve ayağınızı gazda sabit tutun, yani sabit basın. O zaman daha alt devirde vites değişimi olacaktır. Saygılarımla.
|
|
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|
![]() |
|
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İyiymiş, deniycem.
|
|
SEN GİDERKEN...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |