![]() |
|
SİLİNDİR KAPAK CONTASI |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
ikurklu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 08:32 |
|
Benim aracım 1999 model 206 1.4 XR benzinli otomatik. 137000 km.'de. Yetkili servis silindir kapak contasının acil değişmesi gerektiğini söyledi. Bu işlemin çok masraflı olduğunu silindir bloğu , pistonlar vs. herşeyin elden geçmesi gerektiğini söyledi ve en az 3000 tl'den başlayan bir masraf olduğunu söyledi. Arkadaşlar bir conta değiştirmek bu kadar mı masraflı bunun daha ucuz ve az işçilik çıkaran bir yolu yokmu? Aracı çalıştırmaya korkuyorum vallahi.ACİL Yardım lütfen.
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
motor indirildimi? yok eğer indirilmedi araç yürür vaziyette ise başka bir yere git ona sor gene aynısı söylenirse: motoru dağıtıp toplamaya kaç para istiyor? rektefiyeci ne istiyor? onları öğren pazarlığını yap. parçalarını kendin al hava filtresine kadar kendin al hocam. şerefsizler tüm parçalardan işçilikten geçiriyorlar. daha motor yaptıralı bir ay olmadı a'dan z'ye tüm herşeyi değiştirdim. dediğim gibi, sana tecrübeyle sabit bir şey söyleyeyim 10 yıllık ustan bile olsa güvenme insanlar 3' 5'e bakar olmuşlar. en az 3 kişeye sor ne yaptırıcak yada aldırıcaksan her şeyi markayla beraber en az 3 kişiye sor kararını öyle ver... Allah kolaylık versin...
Düzenleyen kuscu38 - 29 Nisan 2014 Saat 08:59 |
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
ikurklu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
|
Hayır motor indirilmedi ama 140000 bakımı için servise götürmüştüm orada söylendi. Tüm filitre grubu , triger seti , bobin , bujiler , motor yağı vs. değiştirildi. Fakat silindir kapak contası değişimi gerektiği ve neredeyse tüm motorun dağıtılacağını söylediler. Bir önceki mesajımda da belirtiğim gibi motor fazla dağıtılmadan conta değişimi mümkün değilmidir. Bu gün Pendik sanayiide bir peugeot servisine de soracağım bakalım orası ne diyecek. Ailecek binelim diye yokluktan bir araba alalım dedik başımıza dert aldık.
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
oturduğun semt neresi?
|
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
emrepunar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arkadaşların söyledigi gibi bu motor işin resmen ustanla senin arandaki guven ile alakalı bir durum çünkü motoru açmadan fiyat veremiyorlar açtıklarındada yapılması gerek diyorlar üsteki cvp aynen katılıyorum hiç bir parçayı ustaya bırakma isimlerini kodlarını yazsın kendin al rektifiyeciyi mecburen o bulacagı için ona birsey yapmamazsın ama parçaları kendin tedarik et.
buyuk geçmiş olsun inş az bir masraf ile kapatırsın.. birde arabanın sogutma suyuna bir bakarmısın oraya yag karışmışmı"onuda suyun üstünde sarı bir tabaka olur eline alınca kaygandır anlarsın" çünkü conta yakmış araba haralet yapmıştır yag sogutma suyuna karışır eger böyle bir durum varsa aracı kullanma derim kullandıkca masraf artar.
|
||
![]() |
||
|
rektefiyeci kısmında söylediğinize katılmıyorum. belirttiğim gibi motorucyla dağıtıp - toplamaya, anlaştıktan sonra, rektefiyeci onun istediği yeri öğrenirsin onunla konuşursun anlaşamazsan başka yerlerede sorabilrsin motorcu rektefiyeciye okadar karışamaz. hee ama şunuda belirteyim sizinde dediğiniz gibi rektefiyeciden ne çıkacağını; Ne motorcu tahmin edebilir, Nede bir başkası rektefiyeci motoru toplıyacak usta kadar hatta dahada önemli. ama benim tahminim bir defa hararet yapıp komple silindir kapağının değişeceğini hiç sanmıyorum her kapakta traşlanacak kadar mesafe vardır... siz biraz bekleyin ve sağlam bi araşıtırın derim sanayidekileri. tekrardan allah kolaylık versin...
|
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
emrepunar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
|
beni onu sunun için söyledim kısa km sorun oldugu zaman hesap sorasın diye yoksa bunlar topu birbirinin üstüne atarlar yok benden kaynaklanmıyor yok ondan kaynaklınıyor bunlar herkezin basına gelen işler dedigim gibi allah kolaylık versin
|
||
![]() |
||
|
doğruı aslında dediğin k.bakma ileriye dönük olarak düşünürsen "kardeşim dediğim yere yaptırsaydın böyle olmazdı işçiliğini beğenmedim" diyerek topu kendinden atar katılıyorum dediğinize abi tamirci milletinin hepsi aynı bok afedersiniz ama 2003 de bu yana tek bi tamircim vardı bana yaptığı bazı şeyleri görmezden geliyordum ama babama ve yönlendirdiğim bi arkadaşımada parçalardan geçirdğini fark edince muhabbetimi ve iş yaptırmayı kestim. allah kolaylık versin hepimize...
|
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
|
Pendik / İSTANBUL
|
||
![]() |
||
Mbiwa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2014 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 152 |
|
http://i.hizliresim.com/JLAADY.jpg
Resimde kırmızı içine aldığım yer contasıdır motor üst kapağının bunu kendin bile değiştirebilirsin yağını boşaltıp vidaları sökünce yeni conta 20 tl dir. contayı değiştirdikten sonra arasına bir macun sürerler yağ kaçırmasın diye. Bu kadar para hayatta verme gidip başka ustalarla görüş istanbuldaysan seni bir ustaya yönlendirebilirim.
|
||
![]() |
||
|
resmi açamadım . Yönlendirebileceğin tel no verebilirmisin?
teşekkürler. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
|
conta saden sorun değil dedigimiz gibi eger contası yanık arac ile km yaptıksa ozman dertler çıkıyor ortaya inş buyuk bir sorun yoktur ama çok fazla haraket ettirme sana tavsiyem dostum.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
|
kardeşim bazı ustalar var bir işden dukkan kirasını çıkarmaya calışıyorlar allah korkusu yok bu insanlarda. bazı insanlar var müşteriye acıyorlar sadece sorunları halledip ileriye dönük yatırım yapıyorlar "memnun kalsında tekrar gelsin diye" allah herkezin karşısına ikinci saydıgım insanları çıkarsın.
|
||
![]() |
||
|
Bu konu ile ilgili kafama takılan bir konu daha, eğer conta değişiminde motor sökülüyor ise otomatik vites araçlarda durum ne oluyor. otomatik vites şanzımanı da bu işlem sırasında sökülüp tekrar toplanıyor mu?
Bu durum otomatik vites durumunu daha sonra nasıl etkiler? Peugeot değil dert almışım :(
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
|
otomatik yada normal sanzuman fark etmez sadece motora bir baglatısı var o çıkartılacak.. ama sanzumanındada sorun varsa indirmişken sanzumanında çıkamasında fayda var. otomatik ile normali ayıran sanzumanın için normalde debriyaj var otomatikde ise sensör var sadece fark bu.
|
||
![]() |
||
|
Arkadaşlar,
dün aracımı silindir kapak contası yandığından değişim için özel bir servise verdim. Daha önce de bu sorunumdan bahsetmiştim bakalım sorun çözülecekmi gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.
|
||
![]() |
||
akantek ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2013 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
|
bence ilk başta silindir kapak contasını değiştirip ( ki bu yaklaşık 50 tl ye mal olacak bişey) duruma bakmak lazım. eğer problem devam ediyorsa rektifiye işine o zaman bakmak lazım.
|
||
206 xt 1,6
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emrepunar
|
inş çok az bir maddi hasar ile atlatırsın.
|
||
![]() |
||
|
İnşallah arkadaşlar,
servise bile beyaz duman atarak zor geldim. Usta bujileri bakarak contanın yandığını söyledi. Yetkili servis te aynısını söylemişti. Yarın aracımı teslim alacağım. Detayları sizlerle paylaşırım. Güç bela bir araba alıp kullanamamak kadar sinir ve moral bozucu zor bir şey yoktur her halde. Aldığım kişiye de paranın bir kuruşunu bile helal etmiyorum ayrıca... |
||
![]() |
||
|
Aldigindan berli oyleyse zaten conta yanikken sana vermis sizde oyle almisoniz. Yok sonradan olduysa conta ya fan acmamasindan, yada sususluktan yanar... onda da bence krndinizde aramalisiniz... tekrardan soyluyorum conta masrafi en baba 450 lira tutar komple motota gerek yok... en assada 300~350 lira tutar. Allah kolaylik versin |
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |