Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - SİLİNDİR KAPAK CONTASI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

SİLİNDİR KAPAK CONTASI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ikurklu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ikurklu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: SİLİNDİR KAPAK CONTASI
    Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 08:32
Benim aracım 1999 model 206 1.4 XR benzinli otomatik. 137000 km.'de. Yetkili servis silindir kapak contasının acil değişmesi gerektiğini söyledi. Bu işlemin çok masraflı olduğunu silindir bloğu , pistonlar vs. herşeyin elden geçmesi gerektiğini söyledi ve en az 3000 tl'den başlayan bir masraf olduğunu söyledi. Arkadaşlar bir conta değiştirmek bu kadar mı masraflı bunun daha ucuz ve az işçilik çıkaran bir yolu yokmu? Aracı çalıştırmaya korkuyorum vallahi.
ACİL Yardım lütfen.
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 08:57
motor indirildimi? yok eğer indirilmedi araç yürür vaziyette ise başka bir yere git ona sor gene aynısı söylenirse: motoru dağıtıp toplamaya kaç para istiyor? rektefiyeci ne istiyor? onları öğren pazarlığını yap. parçalarını kendin al hava filtresine kadar kendin al hocam. şerefsizler tüm parçalardan işçilikten geçiriyorlar. daha motor yaptıralı bir ay olmadı a'dan z'ye tüm herşeyi değiştirdim. dediğim gibi, sana tecrübeyle sabit bir şey söyleyeyim 10 yıllık ustan bile olsa güvenme insanlar 3' 5'e bakar olmuşlar. en az 3 kişeye sor ne yaptırıcak yada aldırıcaksan her şeyi markayla beraber en az 3 kişiye sor kararını öyle ver... Allah kolaylık versin...

Düzenleyen kuscu38 - 29 Nisan 2014 Saat 08:59
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***
Yukarı Dön
ikurklu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ikurklu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 09:03
Hayır motor indirilmedi ama 140000 bakımı için servise götürmüştüm orada söylendi. Tüm filitre grubu , triger seti , bobin , bujiler , motor yağı vs. değiştirildi. Fakat silindir kapak contası değişimi gerektiği ve neredeyse tüm motorun dağıtılacağını söylediler. Bir önceki mesajımda da belirtiğim gibi motor fazla dağıtılmadan conta değişimi mümkün değilmidir. Bu gün Pendik sanayiide bir peugeot servisine de soracağım bakalım orası ne diyecek. Ailecek binelim diye yokluktan bir araba alalım dedik başımıza dert aldık.
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 09:25
oturduğun semt neresi?
206 XS Tu5 Motor...
Yukarı Dön
emrepunar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrepunar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 09:47
arkadaşların söyledigi gibi bu motor işin resmen ustanla senin arandaki guven ile alakalı bir durum çünkü motoru açmadan fiyat veremiyorlar açtıklarındada yapılması gerek diyorlar üsteki cvp aynen katılıyorum hiç bir parçayı ustaya bırakma isimlerini kodlarını yazsın kendin al rektifiyeciyi mecburen o bulacagı için ona birsey yapmamazsın ama parçaları kendin tedarik et.

buyuk geçmiş olsun inş az bir masraf ile kapatırsın..

birde arabanın sogutma suyuna bir bakarmısın oraya yag karışmışmı"onuda suyun üstünde sarı bir tabaka olur eline alınca kaygandır anlarsın" çünkü conta yakmış araba haralet yapmıştır yag sogutma suyuna karışır eger böyle bir durum varsa aracı kullanma derim kullandıkca masraf artar.
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 09:52
Orjinalini yazan: emrepunar emrepunar Yazdı:

arkadaşların söyledigi gibi bu motor işin resmen ustanla senin arandaki guven ile alakalı bir durum çünkü motoru açmadan fiyat veremiyorlar açtıklarındada yapılması gerek diyorlar üsteki cvp aynen katılıyorum hiç bir parçayı ustaya bırakma isimlerini kodlarını yazsın kendin al rektifiyeciyi mecburen o bulacagı için ona birsey yapmamazsın ama parçaları kendin tedarik et.

buyuk geçmiş olsun inş az bir masraf ile kapatırsın..

birde arabanın sogutma suyuna bir bakarmısın oraya yag karışmışmı"onuda suyun üstünde sarı bir tabaka olur eline alınca kaygandır anlarsın" çünkü conta yakmış araba haralet yapmıştır yag sogutma suyuna karışır eger böyle bir durum varsa aracı kullanma derim kullandıkca masraf artar.

rektefiyeci kısmında söylediğinize katılmıyorum. belirttiğim gibi motorucyla dağıtıp - toplamaya, anlaştıktan sonra, rektefiyeci onun istediği yeri öğrenirsin onunla konuşursun anlaşamazsan başka yerlerede sorabilrsin motorcu rektefiyeciye okadar karışamaz. hee ama şunuda belirteyim sizinde dediğiniz gibi rektefiyeciden ne çıkacağını; Ne motorcu tahmin edebilir, Nede bir başkası rektefiyeci motoru toplıyacak usta kadar hatta dahada önemli. ama benim tahminim bir defa hararet yapıp komple silindir kapağının değişeceğini hiç sanmıyorum her kapakta traşlanacak kadar mesafe vardır... siz biraz bekleyin ve sağlam bi araşıtırın derim sanayidekileri. tekrardan allah kolaylık versin...
206 XS Tu5 Motor...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrepunar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 10:00
beni onu sunun için söyledim kısa km sorun oldugu zaman hesap sorasın diye  yoksa bunlar topu birbirinin üstüne atarlar yok benden kaynaklanmıyor yok ondan kaynaklınıyor bunlar herkezin basına gelen işler dedigim gibi allah kolaylık versin
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 10:04

beni onu sunun için söyledim kısa km sorun oldugu zaman hesap sorasın diye  yoksa bunlar topu birbirinin üstüne atarlar yok benden kaynaklanmıyor yok ondan kaynaklınıyor bunlar herkezin basına gelen işler dedigim gibi allah kolaylık versin

doğruı aslında dediğin k.bakma ileriye dönük olarak düşünürsen "kardeşim dediğim yere yaptırsaydın böyle olmazdı işçiliğini beğenmedim" diyerek topu kendinden atar katılıyorum dediğinize abi tamirci milletinin hepsi aynı bok afedersiniz ama 2003 de bu yana tek bi tamircim vardı bana yaptığı bazı şeyleri görmezden geliyordum ama babama ve yönlendirdiğim bi arkadaşımada parçalardan geçirdğini fark edince muhabbetimi ve iş yaptırmayı kestim. allah kolaylık versin hepimize...
206 XS Tu5 Motor...
Yukarı Dön
ikurklu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ikurklu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 10:05
Pendik / İSTANBUL
Yukarı Dön
Mbiwa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mbiwa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 10:43
http://i.hizliresim.com/JLAADY.jpg

Resimde kırmızı içine aldığım yer contasıdır motor üst kapağının bunu kendin bile değiştirebilirsin yağını boşaltıp vidaları sökünce yeni conta 20 tl dir. contayı değiştirdikten sonra arasına bir macun sürerler yağ kaçırmasın diye. Bu kadar para hayatta verme gidip başka ustalarla görüş istanbuldaysan seni bir ustaya yönlendirebilirim.
Yukarı Dön
ikurklu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ikurklu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 11:02
resmi açamadım . Yönlendirebileceğin tel no verebilirmisin?
teşekkürler.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrepunar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 11:07
conta saden sorun değil dedigimiz gibi eger contası yanık arac ile km yaptıksa ozman dertler çıkıyor ortaya inş buyuk bir sorun yoktur ama çok fazla haraket ettirme sana tavsiyem dostum.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrepunar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 11:10
Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

doğruı aslında dediğin k.bakma ileriye dönük olarak düşünürsen "kardeşim dediğim yere yaptırsaydın böyle olmazdı işçiliğini beğenmedim" diyerek topu kendinden atar katılıyorum dediğinize abi tamirci milletinin hepsi aynı bok afedersiniz ama 2003 de bu yana tek bi tamircim vardı bana yaptığı bazı şeyleri görmezden geliyordum ama babama ve yönlendirdiğim bi arkadaşımada parçalardan geçirdğini fark edince muhabbetimi ve iş yaptırmayı kestim. allah kolaylık versin hepimize...

kardeşim bazı ustalar var bir işden dukkan kirasını çıkarmaya calışıyorlar allah korkusu yok bu insanlarda. bazı insanlar var müşteriye acıyorlar sadece sorunları halledip ileriye dönük yatırım yapıyorlar "memnun kalsında tekrar gelsin diye" allah herkezin karşısına ikinci saydıgım insanları çıkarsın.
Yukarı Dön
ikurklu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ikurklu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 14:25
Bu konu ile ilgili kafama takılan bir konu daha, eğer conta değişiminde motor sökülüyor ise otomatik vites araçlarda durum ne oluyor. otomatik vites şanzımanı da bu işlem sırasında sökülüp tekrar toplanıyor mu?
Bu durum otomatik vites durumunu daha sonra nasıl etkiler?
Peugeot değil dert almışım :(
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrepunar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 Saat 18:51
otomatik yada normal sanzuman fark etmez sadece motora bir baglatısı var o çıkartılacak.. ama sanzumanındada sorun varsa indirmişken sanzumanında çıkamasında fayda var.  otomatik ile normali ayıran sanzumanın için normalde debriyaj var otomatikde ise sensör var sadece fark bu.
Yukarı Dön
ikurklu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ikurklu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 Saat 08:51
Arkadaşlar,
dün aracımı silindir kapak contası yandığından değişim için özel bir servise verdim. Daha önce de bu sorunumdan bahsetmiştim bakalım sorun çözülecekmi gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.
Yukarı Dön
akantek Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı akantek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 Saat 09:45
bence ilk başta silindir kapak contasını değiştirip ( ki bu yaklaşık 50 tl ye mal olacak bişey) duruma bakmak lazım. eğer problem devam ediyorsa rektifiye işine o zaman bakmak lazım.
206 xt 1,6
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrepunar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 Saat 12:00
inş çok az bir maddi hasar ile atlatırsın.
Yukarı Dön
ikurklu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ikurklu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 Saat 15:21
İnşallah arkadaşlar,
servise bile beyaz duman atarak zor geldim. Usta bujileri bakarak contanın yandığını söyledi. Yetkili servis te aynısını söylemişti. Yarın aracımı teslim alacağım.
Detayları sizlerle paylaşırım.
Güç bela bir araba alıp kullanamamak kadar sinir ve moral bozucu zor bir şey yoktur her halde. Aldığım kişiye de paranın bir kuruşunu bile helal etmiyorum ayrıca...

Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 Saat 10:42
Orjinalini yazan: ikurklu ikurklu Yazdı:

İnşallah arkadaşlar,
servise bile beyaz duman atarak zor geldim. Usta bujileri bakarak contanın yandığını söyledi. Yetkili servis te aynısını söylemişti. Yarın aracımı teslim alacağım.
Detayları sizlerle paylaşırım.
Güç bela bir araba alıp kullanamamak kadar sinir ve moral bozucu zor bir şey yoktur her halde. Aldığım kişiye de paranın bir kuruşunu bile helal etmiyorum ayrıca...

Aldigindan berli oyleyse zaten conta yanikken sana vermis sizde oyle almisoniz. Yok sonradan olduysa conta ya fan acmamasindan, yada sususluktan yanar... onda da bence krndinizde aramalisiniz... tekrardan soyluyorum conta masrafi en baba 450 lira tutar komple motota gerek yok... en assada 300~350 lira tutar. Allah kolaylik versin
206 XS Tu5 Motor...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 486 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6493 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 199 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 470 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 378 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107610 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1614 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3258 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10149 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9011 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1081 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1264 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1704 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55650 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 328 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1436 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2887 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 293 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2928 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Pejocum 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English