![]() |
|
206 1.4 Benzinli Km'de 1 Tl Yakıyor Sanırım ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Piyanist89 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 Saat 19:39 |
S.a arkadaşlar Arabam 206 2003 Model 1.4 X- Line ( Benzinli ) Gecenlerde
yolda kalmıştım daha dogrusu evin kapısının önünde benzin Allaha
emanetti. Benzin Dibine Kadar Bitince Bende Benzin Bidonuna 20 Tl lik
benzin aldım 4 Litre geldi.Sonra Gittim Arabanın Deposuna Doldurdum.
Kilometreyi Sıfırlardım. Bakalım Kaç Km Gidecek Diye. Hesabıma Göre Km
Başına En Kötü 50 Kuruş Yaksa 40 Km Götürmesi Lazım Dedim Bende 40
Kilometreye Yakın Tekrar Alırım Dedim. Ama Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı
Bugun Arabayı Çalıştırdım Oda Ne Benzin Bitmiş. Kilometreye Baktım 24 Km
Olmuş. Yuhhh Dedim ve Şaşırdım. Km Başına 1 Tl Mi Yakıyor Dedim.Aşırı
Derecede Moralim Bozuldu. Aracı Benzini Koydugumdan Beri Kısa Mesafe
Kullandım En Fazla 4 5 Km Uzaklık Tabi Aralarında 1 2 Km Yaptıgım
Yerlerde Var. Evden Sahile Felan Gidip Geliyorum. Ara Sırada Müzik
Dinlerken Akü Bitmesin Diye 2 3 Dk Arabayı Çalıştırıyorum.Acemilikte var
biraz. Kış Ortamıda Var Diyorum Ama Ne Kadar Acemi Olsamda Ne Kadar
Soguk Olsada Hava 1 Tl Yakmaz Dedim. Sonucta Acemiysemde Boştayken Ara
Gazı Vermiyorum. Böyle Birşey Başına Gelen Varmı Bunun Sebebi Ne
Olabilir ? Bir An Düşündüm Sonucta Depo Bomboşken 20 Tl lik Benzin
Attım. Belkide İçinde Var Çekemiyor Pompa. Birazda Yatay Duruyor Yokuşta
Yan Duruyor Araba.
|
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle bütün kelimelerin baş harfini özellikle mi büyük yaptın merakla onu sormak istiyorum??? :) sonra konuya dönüyorum, aracının lastik jant ebatları kaç? yakıtı inanılmaz etkiliyor onu belirteyim.. ikinci aklıma gelen bujilerinin değişmesi gerekiyor olabileceği..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Piyanist89 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
![]() ![]() ![]() ![]() |
kelimelerin baş harfleri büyük olması el alışkanlıgı caps lock tusuna gidiyor habire elim =) aracın lastik ebatları hatırladıgım kadarı ile 175 65 R14 aracın orjinal lastikleri. tabi marka olarak arkalar ile önler degişik ama ebatlar aynı çelik jant yok jant kapagı var |
|
![]() |
|
Thomassee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thomassee
Maşallah koç gibi yakıyormuş
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
bu böyle giderse rahmi koç gibide babamız olması gerekiyor :D
|
|
![]() |
|
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
20 lira ile benzin hesabı yapılmaz.
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
arabanızın deposunu full yapın km ölçeri sıfırlayın, benzin ışığı yanana kadar kullanın. ışık yandıgında ekrandaki km ile fullediginizde ödediginiz parayı hesapalrsanız net rakam verir size. o rakamı sizin arabanın ortalama yakısı olarak alabilirsiniz.
not:ben ışığı yaktırmadan benzin almaya bakarım hep, sonucta yansada ceyrektede olsa sonucta alınıcak o benzin. o yuzden ısık yanınca almanın yararı yok zararı cok. şöyle ki; siz ışıkta gidiyormussunuz, hatta benzin bitmis fln dediniz. enjektörünüz su, pislik vs cekerse sorunlarla karsılasabilirsiniz, enjektör, bobin vs bu parcalar ve iscilikleri pahalı seyler. canınızı sıkar. |
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
VLKNYKSLN ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2013 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VLKNYKSLN
kardeş bi depo fulle ondan sonra konuşalım 20 tl. nedir ya :D
|
|
NEW CAR - Alfa Romeo GIULIETTA
EX CAR - Peugeot RCZ |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Bu şekilde benzın hesabı yaparsanız benden söylemesı pompayı yakarsınız ve bu sıze hıç tasaruf getırmez bılgınız olsun dahada götürür.1.4 araç şehir içi 35 kuruş yakar en agrasıf kullanımda 40 Kuruş olsun şehir dışı 25 kuruştur benım aracımda 1.4 ben kendı hesaplamalarımla bu sonucu çıkardım yanlışsada bılmıyorum ama memnunum km de 1 TL yakmaz yanı öyle bısey yok.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
emre_65 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2014 Konum: van Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Birincisi bende toyota Avensis 2.0d4d turbo benzin li vardı o bile bu kadar yakmazdı enjektörler işiyor olabilir motor benzini çiğ atıyor olabilir son ihtimal kaçak olabilir brnzin kokusu varmı araç içinde yada dışarıda
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Depoyu tabanca atana kadar doldurun, km sayacını sıfırlayın en az 200-300 km yol yapın ve tekrar depoyu tabanca atana kadar doldurun, aldığınız tutarı yaptığınız km'ye bölün...
Çeyrek depodan az yakıtla dolaşmamaya özen gösterin, depoda ki benzin benzin pompasının soğumasına yardımcı olur, ne kadar az benzinle dolaşırsanız pompa o kadar fazla ısınır ve ömrünü kısaltır.
|
|
![]() |
|
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
ben arkadşa daha ekonomikl bi yöntem göstereyim madem 50 lira ile hesap yapabilrisin benzin ibresi sıfırın tam üstüne gelince km sıfırla sonra 50 tl benzin al sonra tekrar sıfıra gelince 50/yapılan km ben böyle ölçerim ş.içi ş.dısı zaten fulle :D
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Maşallah koç espirilerine iyi güldüm
![]() Arkadaşlar demiş ama ben de altını çizeyim. Kısa mesafe çok yaktırır ama bu kadar da değil. Fulleyerek çok daha iyi sonuç alırsınız. Ve evet, kaçak maçak olabilir Allah korusun dikkat edin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
araba içinde benzin kokusu yok ilk çalıstırdıgımda benzin kokusu geliyor dışarıya ısındıktan sonra kesiyormu hiç fark etmedim.
|
|
![]() |
|
emre_65 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2014 Konum: van Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Dediğim gibi egzozda akıntı varmı diyede bir bak varsa çiğ atıyodur yakıtın normal değil çünki.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
arabanın deposunu fulledim. Fullerken 44 litrede pompa attı. İçinde 6 litre benzin varmış. Snra pompacıya yakıtı ölcecem dedim. Üzerine tekrar doldurdu 50 litre oldu.benzin biraz tastı. Pompa göstergesi 50 litre oldu. Anlamadm içinde 6 litre benzin varken nasıl 50 litre oldu.rezerve mi ne varmıs oradayada benzin doluyormuş neyse şimdi 60 km oldu 100 olunca tekrar doldurcam ama 60 km olmasına ragmen bnzn gstergrsi 2 cubuk asagı indi normal mi sizce bana cabuk indi gibi geliyor
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Aracın deposu normalde boğazına kadar doldurulmaz o yüzden pompa atmıştır. Pompalarda hassas bir sensör var sanırım depo dolunca atıyor. Fakat benzinciler hep biraz daha benzin satma derdinde oluyor kendileri manuel olarak ekliyor. Ben araca uzun süre binmediğimde bazen pompa erken atıyor çalıştırdığımda depo tam dolu değil de ufak bir eksiklik yine görünüyor. Bunlar ufaktan bilgi olsun.
Eğer 60 km'de 1 çizgi indiyse ki siz depoyu taşırana kadar doldurmuşsunuz araç çok yakıyor. Benim araç, pompacılar benzini biraz fazla koydukları için ilk çizgide rahat 80-100 km gidiyor. Sonraki çizgiler minimum 50 maksimum 80 km götürüyor. Siz en iyisi aynı şekilde tekrar doldurun öyle bakalım. Çizgi hesabımız tutmayabilir.
|
|
![]() |
|
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
Ben benzini fullerim km sifirlarim 2-3 sefer her 100 km de bi yine fullerim mesela genelde 33-40 arasi fulleniyor daha sonra bi defa daha fuller km sifirlarim isik yanana kadar binerim isik yaninca yine fullerim yaptigim km ye bolerim en saglikli sonuclar boyle alinir 20 lirayla bu oldu su oldu diye bisey soylemek yanlis
|
|
i
![]() |
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() |
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
2 cizgi düştü 60 kmde. Bnzini aldıktan snra 20 km trafikte takıldım. 25 km de trafige takılmadan gittim. 15 kmde kısa mesafe 1 2 km gittim hep. 10 defa arabanın kontagını acıp kapamışımdır. Belki bndan 2 çizgi düşmüştür diyorum ama yine erken düştü.bir doldurayım bakayım ne cıkacak. Arabanın tüm filitreleri degişmesi lazım zaten. Cok yakarsa satıp dizel e gecicem. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |