Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 1.4 Benzinli Km'de 1 Tl Yakıyor Sanırım ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 1.4 Benzinli Km'de 1 Tl Yakıyor Sanırım ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Piyanist89 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Piyanist89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 1.4 Benzinli Km'de 1 Tl Yakıyor Sanırım ?
    Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 Saat 19:39
S.a arkadaşlar Arabam 206 2003 Model 1.4 X- Line ( Benzinli ) Gecenlerde yolda kalmıştım daha dogrusu evin kapısının önünde benzin Allaha emanetti. Benzin Dibine Kadar Bitince Bende Benzin Bidonuna 20 Tl lik benzin aldım 4 Litre geldi.Sonra Gittim Arabanın  Deposuna Doldurdum. Kilometreyi Sıfırlardım. Bakalım Kaç Km Gidecek Diye. Hesabıma Göre Km Başına En Kötü 50 Kuruş Yaksa 40 Km Götürmesi Lazım Dedim Bende 40 Kilometreye Yakın Tekrar Alırım Dedim. Ama Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı Bugun Arabayı Çalıştırdım Oda Ne Benzin Bitmiş. Kilometreye Baktım 24 Km Olmuş. Yuhhh Dedim ve Şaşırdım. Km Başına 1 Tl Mi Yakıyor Dedim.Aşırı Derecede Moralim Bozuldu. Aracı Benzini Koydugumdan Beri Kısa Mesafe Kullandım En Fazla 4 5 Km Uzaklık  Tabi Aralarında 1 2 Km Yaptıgım Yerlerde Var. Evden Sahile Felan Gidip Geliyorum. Ara Sırada Müzik Dinlerken Akü Bitmesin Diye 2 3 Dk Arabayı Çalıştırıyorum.Acemilikte var biraz. Kış Ortamıda Var Diyorum Ama Ne Kadar Acemi Olsamda Ne Kadar Soguk Olsada Hava 1 Tl Yakmaz Dedim. Sonucta Acemiysemde Boştayken  Ara Gazı Vermiyorum. Böyle Birşey Başına Gelen Varmı Bunun Sebebi Ne Olabilir ? Bir An Düşündüm Sonucta Depo Bomboşken 20 Tl lik Benzin Attım. Belkide İçinde Var Çekemiyor Pompa. Birazda Yatay Duruyor Yokuşta Yan Duruyor Araba.
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 Saat 19:43
Öncelikle bütün kelimelerin baş harfini özellikle mi büyük yaptın merakla onu sormak istiyorum??? :) sonra konuya dönüyorum, aracının lastik jant ebatları kaç? yakıtı inanılmaz etkiliyor onu belirteyim.. ikinci aklıma gelen bujilerinin değişmesi gerekiyor olabileceği.. 
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Piyanist89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 Saat 19:50
Orjinalini yazan: volkanC2 volkanC2 Yazdı:

Öncelikle bütün kelimelerin baş harfini özellikle mi büyük yaptın merakla onu sormak istiyorum??? :) sonra konuya dönüyorum, aracının lastik jant ebatları kaç? yakıtı inanılmaz etkiliyor onu belirteyim.. ikinci aklıma gelen bujilerinin değişmesi gerekiyor olabileceği.. 

kelimelerin baş harfleri büyük olması el alışkanlıgı caps lock tusuna gidiyor habire elim =)
aracın lastik ebatları hatırladıgım kadarı ile 175 65 R14 aracın  orjinal lastikleri. tabi marka olarak arkalar ile önler degişik ama ebatlar aynı çelik jant yok jant kapagı var
Yukarı Dön
Thomassee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Thomassee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 Saat 20:08
Maşallah koç gibi yakıyormuşThumbs Up
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Piyanist89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 Saat 20:42
bu böyle giderse rahmi koç gibide babamız olması gerekiyor :D
Yukarı Dön
C@GL@R Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı C@GL@R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 Saat 22:38
20 lira ile benzin hesabı yapılmaz.
Yukarı Dön
herry Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı herry Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 Saat 23:03
arabanızın deposunu full yapın km ölçeri sıfırlayın, benzin ışığı yanana kadar kullanın. ışık yandıgında ekrandaki km ile fullediginizde ödediginiz parayı hesapalrsanız net rakam verir size. o rakamı sizin arabanın ortalama yakısı olarak alabilirsiniz.

not:ben ışığı yaktırmadan benzin almaya bakarım hep, sonucta yansada ceyrektede olsa sonucta alınıcak o benzin. o yuzden ısık yanınca almanın yararı yok zararı cok. şöyle ki; siz ışıkta gidiyormussunuz, hatta benzin bitmis fln dediniz. enjektörünüz su, pislik vs cekerse sorunlarla karsılasabilirsiniz, enjektör, bobin vs bu parcalar ve iscilikleri pahalı seyler. canınızı sıkar.
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
Yukarı Dön
VLKNYKSLN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı VLKNYKSLN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 Saat 23:15
kardeş bi depo fulle ondan sonra konuşalım 20 tl. nedir ya :D
NEW CAR - Alfa Romeo GIULIETTA
EX CAR - Peugeot RCZ
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 Saat 03:02
Bu şekilde benzın hesabı yaparsanız benden söylemesı pompayı yakarsınız ve bu sıze hıç tasaruf getırmez bılgınız olsun dahada götürür.1.4 araç şehir içi 35 kuruş yakar en agrasıf kullanımda 40 Kuruş olsun şehir dışı 25 kuruştur benım aracımda 1.4 ben kendı hesaplamalarımla bu sonucu çıkardım  yanlışsada bılmıyorum ama memnunum km de 1 TL yakmaz yanı öyle bısey yok.
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
emre_65 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı emre_65 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 Saat 11:02
Birincisi bende toyota Avensis 2.0d4d turbo benzin li vardı o bile bu kadar yakmazdı enjektörler işiyor olabilir motor benzini çiğ atıyor olabilir son ihtimal kaçak olabilir brnzin kokusu varmı araç içinde yada dışarıda
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 Saat 11:17
Depoyu tabanca atana kadar doldurun, km sayacını sıfırlayın en az 200-300 km yol yapın ve tekrar depoyu tabanca atana kadar doldurun, aldığınız tutarı yaptığınız km'ye bölün...

Çeyrek depodan az yakıtla dolaşmamaya özen gösterin, depoda ki benzin benzin pompasının soğumasına yardımcı olur, ne kadar az benzinle dolaşırsanız pompa o kadar fazla ısınır ve ömrünü kısaltır.
Yukarı Dön
C@GL@R Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı C@GL@R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 Saat 11:53
ben arkadşa daha ekonomikl bi yöntem göstereyim madem 50 lira ile hesap yapabilrisin benzin ibresi sıfırın tam üstüne gelince km sıfırla sonra 50 tl benzin al sonra tekrar sıfıra gelince 50/yapılan km ben böyle ölçerim ş.içi ş.dısı zaten fulle :D
Yukarı Dön
ahmed206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmed206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 Saat 14:44
Maşallah koç espirilerine iyi güldüm Smile

Arkadaşlar demiş ama ben de altını çizeyim. Kısa mesafe çok yaktırır ama bu kadar da değil. Fulleyerek çok daha iyi sonuç alırsınız. Ve evet, kaçak maçak olabilir Allah korusun dikkat edin.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Piyanist89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 Saat 17:11
araba içinde benzin kokusu yok ilk çalıstırdıgımda benzin kokusu geliyor dışarıya ısındıktan sonra kesiyormu hiç fark etmedim.
Yukarı Dön
emre_65 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emre_65 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 Saat 22:10
Dediğim gibi egzozda akıntı varmı diyede bir bak varsa çiğ atıyodur yakıtın normal değil çünki.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Piyanist89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2014 Saat 00:52
arabanın deposunu fulledim. Fullerken 44 litrede pompa attı. İçinde 6 litre benzin varmış. Snra pompacıya yakıtı ölcecem dedim. Üzerine tekrar doldurdu 50 litre oldu.benzin biraz tastı. Pompa göstergesi 50 litre oldu. Anlamadm içinde 6 litre benzin varken nasıl 50 litre oldu.rezerve mi ne varmıs oradayada benzin doluyormuş neyse şimdi 60 km oldu 100 olunca tekrar doldurcam ama 60 km olmasına ragmen bnzn gstergrsi 2 cubuk asagı indi normal mi sizce bana cabuk indi gibi geliyor

Yukarı Dön
ahmed206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmed206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2014 Saat 01:28
Aracın deposu normalde boğazına kadar doldurulmaz o yüzden pompa atmıştır. Pompalarda hassas bir sensör var sanırım depo dolunca atıyor. Fakat benzinciler hep biraz daha benzin satma derdinde oluyor kendileri manuel olarak ekliyor. Ben araca uzun süre binmediğimde bazen pompa erken atıyor çalıştırdığımda depo tam dolu değil de ufak bir eksiklik yine görünüyor. Bunlar ufaktan bilgi olsun.

Eğer 60 km'de 1 çizgi indiyse ki siz depoyu taşırana kadar doldurmuşsunuz araç çok yakıyor. Benim araç, pompacılar benzini biraz fazla koydukları için ilk çizgide rahat 80-100 km gidiyor. Sonraki çizgiler minimum 50 maksimum 80 km götürüyor.
Siz en iyisi aynı şekilde tekrar doldurun öyle bakalım. Çizgi hesabımız tutmayabilir.
Yukarı Dön
yawruaslan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yawruaslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2014 Saat 08:23
Ben benzini fullerim km sifirlarim 2-3 sefer her 100 km de bi yine fullerim mesela genelde 33-40 arasi fulleniyor daha sonra bi defa daha fuller km sifirlarim isik yanana kadar binerim isik yaninca yine fullerim yaptigim km ye bolerim en saglikli sonuclar boyle alinir 20 lirayla bu oldu su oldu diye bisey soylemek yanlis
i my quick !
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2014 Saat 09:35
Orjinalini yazan: yawruaslan yawruaslan Yazdı:

Ben benzini fullerim km sifirlarim 2-3 sefer her 100 km de bi yine fullerim mesela genelde 33-40 arasi fulleniyor daha sonra bi defa daha fuller km sifirlarim isik yanana kadar binerim isik yaninca yine fullerim yaptigim km ye bolerim en saglikli sonuclar boyle alinir 20 lirayla bu oldu su oldu diye bisey soylemek yanlis

Thumbs Up
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Piyanist89 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2014 Saat 10:01

2 cizgi düştü 60 kmde. Bnzini aldıktan snra 20 km trafikte takıldım. 25 km de trafige takılmadan gittim. 15 kmde kısa mesafe 1 2 km gittim hep. 10 defa arabanın kontagını acıp kapamışımdır. Belki bndan 2 çizgi düşmüştür diyorum ama yine erken düştü.bir doldurayım bakayım ne cıkacak. Arabanın tüm filitreleri degişmesi lazım zaten. Cok yakarsa satıp dizel e gecicem.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 118 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 5954 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 8 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 1843 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 919 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 7162 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1066 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1300 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 3438 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 5597 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 461 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 1192 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 4960 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40583 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 830 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 20036 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 6263 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 1431 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 1138 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 14520 6 brs3393brs
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EYLÜL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Murat0642 3
tunakrf 2
Warcry 2
407aziz 2
GRKN35 1
berter 1
GökhaN 1
KillBOB 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English