![]() |
|
Su seviyesini kontrol etme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Thomassee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thomassee
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 Saat 15:45 |
Arkadaşlar 206'da bunu nasıl yapıyoruz??
Bir de bu su nerden dolduruluyor,sol taraftaki plastik kapaktan mı?? Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
berkayakulker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Muğla,Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracın zaten kendi sensörü var zaten hocam o azalınca kendisi yanar. Ama silecek suyu için konuşuyorsak evet o soldaki mavi kapak...
motor için olan ise ekseriyetle sarı ya da siyah kapaklı olan ve sağ far a yakın olan... |
|
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus C4 Cactus Feel 1.6 HDI 207 1.4 HDI Trendy 206 1.4 HDI Van C3 1.4 HDI SX 407 1.6 HDI Comfort 206 2.0 GTİ 206 1.4 HDI Van |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynen Sol üstteki bidondan takviye yapabılırsınız sevıye ıçın kabın uzerınde çızelge var eğer eskıyse veya çızelgeyı goremıyorsanız ağzına kadar dolu olmasada göz kararıyla doldurabılırsınız sıkıntı olmaz su az olmasın yeterli.Değişim yaptığınızda veya herhangıbır garıplık hıssettığınızde havasını almayı unutmayın.Silecek suyu mavi kapak .
Düzenleyen samet206 - 25 Nisan 2014 Saat 15:50 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
şimdi arkadaslar sağ sol yönler biraz karışık olmuş. şöfor koltuğuna oturduğun zaman sağ önündeki mavi kapak cam suyudur. sol önündeki tombul şekilde olan siyah kapaklı bidonun normal seviyeside kapağı açtığında çıkıntı şeklinde bi bölüm var onun üstüdür. dışarıdan baktığında da şişman bidonun tam orta seviyesidir. tabi ben 206 hdi den bahsediyorum benzinliler nasıl bilmem
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Thomassee ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thomassee
Kusura bakmayın o aklıma gelmemiş
![]() Ben soğutma suyundan bahsediyorum,silecek değil. Yön için kaputu açarken düşündüm,şöför koltuğu değil. Araç dizel bu arada. Bi motor resmi üstünde gösterirseniz güzel olur. Teşekkrüler.
|
|
![]() |
|
berkayakulker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Muğla,Bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
şoför koltuğundan su koyamayacağımız için tabiki aslanın ön tarafımdan bakacağız
![]() |
|
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus C4 Cactus Feel 1.6 HDI 207 1.4 HDI Trendy 206 1.4 HDI Van C3 1.4 HDI SX 407 1.6 HDI Comfort 206 2.0 GTİ 206 1.4 HDI Van |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
abi ben vazgeçtim anlatmaktan
![]() |
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
küstürmedik de mi hocam ?
![]() |
|
*206 1.4 HDI Van*
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thomassee
Dostlarım küsmeyin hayırdır?? Ben resim koyuyorum buyrun. http://i.imgur.com/5Uq9WSKl.jpg Mavi silecek kırmızı soğutma diye biliyorum yanlış mıdır?? Sormak istediğim hani bunların doğru seviyesi nedir ağzına kadar mı yarım mı ondan?? Bir de bu yeşiller nedir bunları bilmiyorum.Fren sıvısı falan mı. İyi akşamlar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thomassee
Şöyle ekleyeyim görünsün. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
![]() |
|
*206 1.4 HDI Van*
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thomassee
Saol dostum Bu sıvıların seviyesini nasıl yapıyoruz,orta derece iyi midir?? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkayakulker
motor suyunun olduğu bidonda max ve min yazar tam ortasında olması idealdir... silecek suyunu isterseniz ağzına kadar doldurun onda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum..
![]() |
|
*206 1.4 HDI Van*
|
![]() |
|
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
Silecek suyunu fazla koyunca zaten fazlasını atar. Bir kere su koyarken baktım alta su akıyor. Patladı sandım depo. Servise gittim fazlasını dışarı veriyor rahat ol dedi
![]() Diğerine gelince söylendiği gibi max ve min yazan değerlerin arasında olacak..ortadaki birleşim yerinin az üstü iyidir yani ![]() |
|
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Yeşil işaretlenen yerlerın suyla alakası yok amortisör kafaları onlar.Kırmızı ışaretlenen yer soğutma suyu ,mavi kapak sılecek suyu üstte yorum attım ama benzınlı ıçın ezbere konustuk yanlıs anlasılma olmasın duruma açıklık getırmek ıçın tekrar yazıyorum olay bu şekılde soğutma suyu dedığım gıbı göz kararıyla dolu olsun yeter ağzına kadar dolu olmasıda ıyı değil eksik olmasıda ben zamanında bay araştırdım bu sevıye meselelerını bu şekılde hıç bır sıkıntı gormedım olması gereken bu test edıldı onaylandı :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
korkusuz202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
arkadaşlar kimse doğuştan bilmiyor..bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp :)
silecek suyunu taşana kadar doldurabilirsin ama soğutma için gerekli olan su yada antifirizi tam doldurma bence..yarısında birazcık ekle..fazlasına gerek yok.fren ve direksiyon hidrolik yağlarınıda belli bi değişim süresi yok sadece eksilildiği zaman bi kontrol et.. buyur gerekli açıklamaları RESİM ÜZERİNDE gösterdim.Gerekli olanları ekledim. ![]() Düzenleyen korkusuz202 - 26 Nisan 2014 Saat 19:14 |
|
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Thomassee
Fren hidroliğini nasıl yapıyoruz?? Ne kadar alıyor acaba?? Bu arada şunu farkettim bizim Puglar gayet rahat bakım yönünden |
|
![]() |
|
korkusuz202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
öyledir...aç kapağını bak.. ucuna kadar dolu yada yarısının altına düşmemiş ise dert etme...
|
|
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
soğutma suyunun olduğu bidon üzerinde min. ve max. ibareleri yer almaktadır. lütfen minimum'un altında veya maximum'un üzerinde olmasın. bidonu ağzına kadar doldurmakta hararet yaptırır araca. her şeyin fazlası zarar mantığı ile hareket etmemiz gerekli. lütfen full antifiriz de olmasın. antifiriz ve su karışık şekilde doldurursanız antifiriz görevini yapmış olur. full antifiriz koyulduğunda da soğuk kış ayları donmaya sebep olabilir. antifiriz etkisini ancak su içerisine karıştırıldığında gösterebiliyor.
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Benzinliye göre de soğutma suyunun bidonlarının yerleri tam ters köşelerde kalıyor.
Bugün devirdaim değiştikten sonra sistemin içindeki havayı çıkarmak için neredeyse 1 saat uğraştı ustam. Benim de onun da iki tapanın yerinden de haberimiz var onları kullanmamıza rağmen havayı bir türlü tam bitiremedik serviste bıraktım yine arabayı. Bugün arabasız uyuyacağım 3. gün :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |